三日三夜胡志明市開心遊

收藏  |  訂閱
22  13.2k

三日三夜胡志明市開心遊

岩岩去完胡志明, 下午機去下午機回, 住左三晚. 
小貼士給大家, 換VND盾最好用美金, 因為好多找換店都冇HKD -> VND 的, 但有些專本換錢的金鋪就可以 (如新金雄珠寶), 坐的士比錢就小心點, 真係好易比錯, 因為咪標是K位計, 但有時飲多幾杯或諗緊野會比錯, 我就中左一次招了. 咪標 89.應是89,000 VND.但我就飲多兩杯 比左89萬VND. 唉, 多左800,000VND, 夠去 PA Relax 一次口爆了. 當日100美金換 2,323,000 VND, 另外酒店方面, 三星或以下, 因為好多酒店唔比D女入的.  

進入內容了
Day 0 - Book 定KTV 房 (19:00), 因為果間係超多人 (1127), 冇book 房, 可能冇得玩
Day 1 - 15:20 香港出發, 去到成 17:45(當地時間) 搞埋落地簽成18:10. 多好多人排隊過關, 睇黎冇40分鐘都出唔到, 好彩呢D地方都有一個共通點, 就係錢能解決的就不是問題. US20 一位, 特快通道, 即走. 回酒店放低行李, 即時出發1127 (上網search就有的), 間野裝修一般, 同大陸D沙咀埸差不多, 但收費就......酒店收的 房錢(唔記得, 好似50萬左右), 坐女錢 (54萬一條女), 啤酒75,000 VND 一罐, 當晚六人, 飲左5箱(10打) tiger, 仲有媽咪小費, 埋單約15,000,000 VND (成5千HKD), 未計囡囡小費 (酒店有酒店收, 囡有囡收的),  囡囡收費, 800K (坐),  4M (1Q) 及 6M (ON), 第一晚, 順利3Q
Day 2 - 上午市區遊, 下午去左 PA Relax 來個口爆, 抵 VIP room 350K + Tips 350K (一般比500K 因為D囡冇錢找), 當然你可比散紙, 口爆完當然要去試個越式洗頭 90分鐘 300K VND. 最後比多100K 條女小費, 晚上去左金額塔喜力坐下
Day 3 - 早上古芝地道玩, 玩到成15:00, 回酒店沖個涼, 晚上去左183 KTV, D女質數就麻麻地, 但勝在玩得, 一坐抵就攞對奶出來, 有相的, 要看看大家反應先Post出來,, haha. 仲有就係囡囡收費, 500K, 2M, 同 3M . 小弟搵左件幾好的, 有身材, 可惜唔出街的. 成晚飲左6打, 因為今晚得5人, 最後埋單平好多. 6.6M.
Day 4 - 由於昨晚絛女唔出, 所以成晚訓唔著, 早上六點幾, 係酒店附近條酒吧街有小小的骨埸. 入去揼個骨, 200K 60分鐘. (所以揼骨, 你都係全裸的), 所以揼到30分鐘左右, 條女會問你打唔打飛機, 或口爆, 條女開 800K 手, 150口, 我拒絕隃佢, 最後佢話手 600K, 但我話做愛, 佢過唔得, 咁的唔理佢, 佢一陣又話 hand job la. 我話ML, 最後佢都係屈服於萬惡的金錢上 2M 搞掂, 2M其實係貴, 但條女個身型同樣真心掂, 所以冇所謂, 最重要開心. 下午日本街作最後衝次, 同早上一樣, 不過呢度擺明 手口ML的, VIP room 400K, 手1M, 口 1.5M , ML 2.5M , 可講下價, 最後來個 ML.

全程5Q1爆的洗費連機票酒店食飯(兩晚海鮮餐)用左 HKD11,000

引用:
原帖由 shaja 於 2019-7-3 11:12 AM 發表 查看引用來源
小貼士給大家, 換VND盾最好用美金, 因為好多找換店都冇HKD -> VND 的, 但有些專本換錢的金鋪就可以 (如新金雄珠寶), 坐的士比錢就小心點, 真係好易比錯, 因為咪標是K位計, 但有時飲多幾杯或諗緊野會比錯, 我就中左一次招了. 咪標 89.應是89,000 VND.但我就飲多兩杯 比左89萬VND. 唉, 多左800,000VN ...
貴左啲

等睇相😍

樓主支持你 快睇相

引用:
原帖由 shaja 於 2019-7-3 11:12 AM 發表 查看引用來源
小貼士給大家, 換VND盾最好用美金, 因為好多找換店都冇HKD -> VND 的, 但有些專本換錢的金鋪就可以 (如新金雄珠寶), 坐的士比錢就小心點, 真係好易比錯, 因為咪標是K位計, 但有時飲多幾杯或諗緊野會比錯, 我就中左一次招了. 咪標 89.應是89,000 VND.但我就飲多兩杯 比左89萬VND. 唉, 多左800,000VN ...
兄弟。day 2 ,口爆店叫乜名,唔該

眼大睇過頭。已知口爆店資料。唔該版主

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

胡志明市其實黃色事業旺盛,不過治安差D!我上月底和朋友去過,有日他卻要單獨出行,在五郡被電單車黨搶走手袋(我和門口保安曾經多次提醒過佢,好多搶野)!幸好部份錢放酒店,證件酒店也代收藏。艾美酒店後面條日本街,真係超多囡,而且大部份都唔錯,大街有十幾間,但後面條巷才是戲肉,(好似以前深圳沙咀布吉的城中村)、好幾十間,有可能近百?每間二十囡,就有過千人!至於我去五郡的KTV,就比樓主講的平,都係大場,囡也好多,不過最好星期一至四去。D囡全部晚禮服,識講普通話,經理係廣東人,算得上大家係朋友,唔會搵笨,但小費就唔小得,因為當地規矩係要俾的!

引用:
原帖由 peter1949 於 2019-7-4 11:19 PM 發表 查看引用來源
胡志明市其實黃色事業旺盛,不過治安差D!我上月底和朋友去過,有日他卻要單獨出行,在五郡被電單車黨搶走手袋(我和門口保安曾經多次提醒過佢,好多搶野)!幸好部份錢放酒店,證件酒店也代收藏。艾美酒店後面條日本街,真係超多囡,而且大部份都唔錯,大街有十幾間,但後面條巷才是戲肉,(好似以前深圳沙咀布吉的城中村)、好幾十間,有可能近百?每間二十囡,就有過千人!至於我去五郡的KTV,就比樓主講的平,都係大場,囡 ...
唔該師兄。請問日本街乜價錢。最後有五郡ktv,資料嗎,唔該

[url=][/url]

前往最後回覆