上一頁下一頁
發新話題

有性病及愛滋病疑難(分享資源)

收藏  |  訂閱
130  18.7k

有性病及愛滋病疑難(分享資源)

你可以搵下佢地幫手,諮詢同檢查都唔收錢架。

引用:
原帖由 2001crazyjar 於 2019-7-23 05:55 PM 發表 查看引用來源

你可以搵下佢地幫手,諮詢同檢查都唔收錢架。
有免費檢查?

謝分享

引用:
原帖由 日光 於 2019-7-24 04:15 PM 發表 查看引用來源

有免費檢查?
係呀,有HIV P24 Combo 同梅毒檢查

有需要就WHATSAPP佢地啦

引用:
原帖由 2001crazyjar 於 2019-8-6 04:29 PM 發表 查看引用來源
P24都有?14天空窗期?
唔該。

引用:
原帖由 公司勤力的員工 於 2019-8-6 04:51 PM 發表 查看引用來源

P24都有?14天空窗期?
唔該。
P24試紙嘅空窗期係15-28日(NGO)
P24實驗室嘅空窗期係14日後(化驗所)

老實講,14-30日P24實驗室係靠搵抗原病毒的蛋白細胞來確認,30日後就已經可以用抗體確認。所以呢個技術叫Combo,即結合抗原同抗體一齊測,睇下邊個反應。

化驗所要錢,NGO唔駛錢,實驗室測試比試紙準,但試紙一旦有搵到感染,已經有99.72%準確。所以其實唔差得幾多。

引用:
原帖由 green_hat 於 2019-8-7 10:37 AM 發表 查看引用來源

老實講,14-30日P24實驗室係靠搵抗原病毒的蛋白細胞來確認,30日後就已經可以用抗體確認。所以呢個技術叫Combo,即結合抗原同抗體一齊測,睇下邊個反應。

化驗所要錢,NGO唔駛錢,實驗室測試比試紙準,但試紙一旦有搵到感染,已經有99.72%準確。所以其實唔差得幾多。 ...
收到。明白了。

引用:
原帖由 green_hat 於 2019-8-7 10:37 AM 發表 查看引用來源

化驗所要錢,NGO唔駛錢,實驗室測試比試紙準,但試紙一旦有搵到感染,已經有99.72%準確。所以其實唔差得幾多。 ...
謝謝。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆