上一頁下一頁
發新話題

人夫人妻日誌#52 —關係- reset P475更新

收藏  |  訂閱
690  148.8k

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-2-11 18:03 發表 查看引用來源

少人架,唔洗迫,慢慢睇
我都食左兩日放題
嘩,我都食肥左……
我呢度gym room都閂埋,跑步比以前麻煩左。

引用:
原帖由 bcm 於 2020-2-11 18:48 發表 查看引用來源
急起上黎都無計,智文2百蚊4個,https://img.o-pass.com/a6677/samwoo/samwoo%20(12).gif
我果邊10蚊一個,但無咩人買,太貴。

引用:
原帖由 degree06 於 2020-2-12 09:59 發表 查看引用來源
經濟有好,自會有差之時,無可避免。

但香港來緊的問題唔單係經濟問題。

係有人攪亂人心,不少人的心態已被扭曲。
總言之,咩都好,想放大自己既行為,就係踩一踩正苦,再講自己有幾好,就有運行.
其實我唔明點解會有人睇唔出,但原來又真係好多人睇唔出,所以我都費事嘥氣,我從來做唔到循循善誘對蠢人解說既人...............

師兄,自求多福吧~~

引用:
原帖由 史隆教練 於 2020-2-12 16:18 發表 查看引用來源

唔好話放大
口罩已經好明顯有問題
點解人地搵到,反而政府搵唔到
政府有生產,拎部分出黎賣都得,點解唔可以
成日講自由經濟,唔可以干預
但依家好多人排隊買唔到口罩
咁政府就有負責去處理民生問題

假如今次係食物荒,我相 ...
而家呢個問題,我都想推翻佢啦已經,HAHA..........

但討厭佢廢係一件事,我唔鐘意有D人走出黎抽水遮.

自咩野由經濟,當見口罩400蚊20個時,你既自由只係得買同唔買,無人迫你買,你可以唔用添,但呢D唔係自由囉.......
家陣個正苦,真係俾任何年代既人管可能都無咁被動同差.

引用:
原帖由 degree06 於 2020-2-12 19:13 發表 查看引用來源
我追求既係真理大道。
其實人在世上,本身就係孤獨。

師兄,有無用過天貓訂貨?

果度好似有得訂廁紙
師兄,係國內,消毒、口罩、廁紙都有得買。

引用:
原帖由 天剎沽星 於 2020-2-12 18:32 發表 查看引用來源

其實係無Sense, 呢班人堅離地佢地處理疫情笨拙就唔係今次架啦!
好似禽流感,夠膽死同記者講日日食雞,最後要殺雞有人要負責咩? 仲要去埋世衛做大佬危害全球.
香港官只有一個心態討好上級去升官,用最傻手段一個大話蓋 ...
美國已講明,唔俾寄口罩同消毒回港.
但講真,我見好多藥房都有天價口罩買,咁正苦究竟做緊咩呢??

引用:
原帖由 degree06 於 2020-2-12 19:38 發表 查看引用來源

口罩,我有朋友可以係內地訂好多貨,但佢講d又唔講d,攪到我唔知信唔信佢好。

另外,就唔知那些口罩係真定假。

不過佢話那些口罩目前不能運送來香港,要去深圳拎。

我都要跟上時代既節奏,開始學習網上買野了。

:l ...
講真,國內口罩,有資質既先可信,但如果無既就……
我估你朋友都唔肯定,所以唔敢答你。
基本上國家唔係放行,好多都已禁口罩,消毒液出口,呢樣好正常。我外國既fds唔係買唔到口罩,而係佢地所在地基本上已講明唔會俾寄,查出會罰錢拉人,咁我朋友無俾人拉,所以真假成疑,我當然唔想害人啦。

引用:
原帖由 degree06 於 2020-2-13 01:22 發表 查看引用來源
我今晚終於見到有口罩和消毒液賣啦,係藥房,口罩五十個,四百幾蚊,明顯係好貴,清毒液都應係賣貴唔少。

價錢,貴,我可以接受,但真假我唔識分
係架師兄,而家呢D價,就係一個願打一個願捱.商業上無問題,但實際上係發國難財.
其實國內有貨,有人有本事拎返黎賣添,但我唔敢講好定唔好了.

引用:
原帖由 bcm 於 2020-2-13 10:40 發表 查看引用來源
好大雨,落街都廢事😟
堅大雨......今日見架車"淺"起D水,個女人即場濕晒,陰公........
黎緊聽講仲落好多日添.

引用:
原帖由 hipocat 於 2020-2-13 11:04 發表 查看引用來源

我今朝返工都勁大雨!好在著左雨鞋!
師妹.......點解妳咁勁.............可以轉到相既??仲要被人綁住添?

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆