Meow & Chochet - 刻骨銘心的愛情故事

收藏  |  訂閱
23  243.7k

超級感動

我是一個非常感情用事的人, 睇了你的故事, 深深的影響了我的心情 (我是男性, 澳門人), 亦令我回憶起以往澳葡政府年代的往事, 老土D講句, 故事真的刻骨銘心.

頂呀, 希望快D有新故事睇吧.

期待

引用:
原帖由 lwp 於 2007-1-7 11:59 PM 發表

多謝你的讚美,舉手之勞,可以方便大家欣賞到這麼高水準的、難得一見的動人文章,我十分樂意效勞。
還是那一句,版主不將Chochet兄這麼好的文章置頂,真的令人遺憾!:smile_22:  
IWP兄,
幾時再有動人故事睇呀, 好期待.

引用:
原帖由 lwp 於 2007-1-8 11:05 PM 發表

siosio 兄誤會了,動人故事是由Chochet兄以其真人真事作現身說法,不是我創作的,小弟不敢掠美。現在萬眾期待Chochet兄回來後,再將他第二次沉船經歷 - 北越囡囡的動人故事和我們分享。期待啊!期待!
Sorry! Sorry!, Iwp兄, 一時文筆之誤, 更正更正, 期待 Chochet兄的動人故事.

唔頂唔得, 太好了. :smile_38: :smile_38: :smile_38:

引用:
原帖由 goodhkman 於 2007-1-11 12:00 PM 發表
之前我也斷斷續續睇過樓主之文章, 當睇到樓主同Meow在澳門一同生活及Meow要被裭解出境時, 內心也體驗到作者的喜悅同悲傷, 今次可以一次過睇完可說是一種福氣.

是緣是孽? 是情是債? 隨著Meow的逝去而不 ...
Chochet兄,  你的大 Project 攪掂未呀, 好期待你的第二個故事.

好累了, 第二次沉船故事有未呀? :smile_45: :smile_45: :smile_45:

引用:
原帖由 Badboy911 於 2007-1-12 03:11 PM 發表
耐心等待..................第二次沉船故事
我都等得好心急. :smile_38::smile_38::smile_38:

又係我, 頂返上去先, 並嚴重建議, 將此故事置頂, 唔駛佢石沉大海. :smile_38: :smile_38: :smile_38:

引用:
原帖由 lwp 於 2007-1-16 01:05 AM 發表

:smile_38: 分享:Chochet兄 “馬交囡囡私訪經驗” 的動人片段

動人片段 1:
「 我在房內對正枕頭的天花貼了些螢光的英文字 :
If Loving You Is Wrong, I Don't Want To Be Right. 每當我們躺在 ...
Iwp 兄真有意思, 好似劇本般將精彩段落列出, 支持, 唔知 Chochet 幾時完成佢份 Project 呢, 我好心急睇佢第二段沉船故事, 多謝!

前往最後回覆