上一頁下一頁
發新話題

馬膽精選: 富貴玲瓏、皇帝出巡、佳景飛駒、永利好 #1050

收藏  |  訂閱
1.1k  61.3k

nithan 兄,禽晚有冇執返o的? 我今年最甘就係禽晚,由頭輸到尾:020::019:

引用:
原帖由 siu_ma 於 2006-6-29 11:18 AM 發表
nithan 兄,禽晚有冇執返o的? 我今年最甘就係禽晚,由頭輸到尾:020::019:
俾佢執我d骨就有! 無陰公!
呈祥和鴻運至尊中W但買得少, 到夠信心買多d時諗住過口三關, 佢個富貴係威係勢, 但入正直路就一滴都無, 將之前兩W既輸埋! 跟住搏時分秒WQ又無! 幸運鑽石諗住贏得, 齋W又輸, 再搏藍基因W棄Q, 又輸個鼻! 尾場森威力WQ買, 埋場谷住拖冷腳, 三重彩都中, 不過係買Q唔係T呢! 死PK! :angry::angry:

引用:
原帖由 nithan 於 2006-6-29 09:17 AM 發表
成績表:
第一場:永同之寶
第二場:呈祥、更奇妙、晨曦彩虹、手袋精英
第三場:鴻運至尊、幸運派彩
第四場:夠信心、真叻仔、英明大師、綠駿之威
第五場:高暢、時分秒、安翹、確叻寶
第六場:幸運鑽石、功 ...
俾心機起尾注,我到時跟晒你買:014:

頂!岩岩睇報名表先睇到鷹隼原來報左星期日2班賽跑1400米,早知係咁就禽晚唔買啦,依加又越級又縮程,三班都已經抆晒水,但隻野1400又好以都得喎,仲要負輕磅113,用徐禮君減10加埋個4檔,飄都飄返終點,真係唔夠苗禮德玩:022:  唔通又係15/16唔買唔舒服?:dumpfound

大家最後賽馬日都要都力哦!

引用:
原帖由 siu_ma 於 2006-6-29 01:20 PM 發表
頂!岩岩睇報名表先睇到鷹隼原來報左星期日2班賽跑1400米,早知係咁就禽晚唔買啦,依氐尬w玩:022:  唔通又係15/16唔買唔舒服?:dumpfound
應該係15/16, 唔""唔舒服! :014::014:

引用:
原帖由 名劍風流 於 2006-6-29 01:18 PM 發表
俾心機起尾注,我到時跟晒你買:014:
引用:
原帖由 kinyeung 於 2006-6-29 01:30 PM 發表
咁大家努力d睇清楚d刨啦! 一齊努力!! 不過明後兩晚都要睇波添! :014:

:017:

看來我同您煞科日都要加把勁囉...

引用:
原帖由 kinyeung 於 2006-6-29 01:30 PM 發表
如果冇落雨我睇你頭架:014:  今年你旺我:014:

最後一次賽次,已俾足心機刨和寫,希望有好成績吧!睇下標唔標到尾會!是日熱門推介富貴玲瓏皇帝出巡永利好,冷推佳景飛駒

第一場:富貴玲瓏四班必有能力,更何況三歲續有進步,所以神仙係肯也不為奇,神仙收貨後馬上係千二出手,一來想試馬二來想貪賠率,神仙一向都係喜歡由短出手,接著再跑千二用韋達,明顯係想整估人,所以輸一場不奇,上次終於正正經經報場一哩,守中段後上第二,輸比我心目中既「超班馬」喜樂趣也不算差,只係稍嫌贏第三名飛來寶太少,但整體時間係四班尚可接受,今仗匆匆一星期後再戰同程,對手當中已無喜樂趣之輩,加上有過一次經驗,應有更佳表現,更何況此類馬雖熱但不會乏味,三倍以上已值搏獨贏,可WQ投注,膽材;瀟灑王子千四最正宗,千六只算恰可,但近況係好地下仍算有追勁,今場雖然負重上陣,但對手和近幾場相比,已減弱不少,用高雅志亦夠硬淨,看看能否藉對手減弱下,後上爭一席位置;風火輪叫做由一班減分減到落四班,但其間只跑過十三場不算多,只係健康曾受挫,今季初係蘇保羅手上更已可密密跑,看來健康問題已解決,季中因仍未有成績而轉投苗禮德,結果第二場便於二千二輸個幾馬位,乃本身和頭馬最短距離,接戰二千強配韋達,但仍失望而回,上回縮至千八用馬偉昌又未得,今場跑番一哩用史科菲,係外地曾兩勝此程,看看是否找對出路,加上估計近仗持續用大師傅上陣,而非用見習生減磅,估計係想搏只係未開到竅,今場勢成冷門,半冷佳配;八對半千六偶有佳作,前仗便在鄧迪跨下跑入冷位,今次再配此君應收人馬合拍之效,同場可揀得上手既馬不多,應有點機會闖入三甲。[富貴玲瓏應熱可買單W,另作膽拖腳。]

第二場:御名燈上仗一出便惹來不少人注意,獨贏更熱至五倍,雖然最後只能跑回一席第四,但全程走勢不差,本身血統早熟,應會盡早交代,自四月初賽後只操而不戰,埋門再試課大閘省下佢,看來是想俾多點時間佢成長再謀出擊,本來一切已準備充足,可惜最後卻抽個十四檔,唯有考考鄧迪走位功夫,同時寄望憑本身較佳潛質克服劣檔;陽光上仗捉到正,可以隻膽常歡笑跑第三,論前景分分鐘比前駒仲高,但上仗幕後一注夾中爆出冷門,今場必無上仗之分頭,加上負磅增至131磅,對三歲馬有影響,然而排檔比此駒好,如能克服重磅兼唔怕追寶尾當屬首選,但我就驚驚地佢剛爆完再出,所以淪為次選;好到極千二最首本,上仗泥地大敗情有可原,今場負磅輕飄飄兼排檔四正,同場強手俱各有缺點,此駒輕磅或許能爆出半冷;密令神駒底質厚,近況賽後操得跑得,看來腳患受控,今場乃轉投黃汝安後首度強配大師傅,未知是否已介出擊之時,成冷咪走雞。[兩隻有潛質之馬御名燈和陽光俱各有隱憂,今場四隻互串較穩陣。]

第三場:今場快馬不多,皇帝出巡應可跟得較鬆容,上仗末段一望空增速力強,埋門更彈甩風雲浪子贏馬,今仗賽後兩星期再戰同程,馬本身仍處勇境,加上季尾對手較少,體力又佔優,估計係想藉這等優勢再搏一場,雖然和風雲浪子磅位來回相差五磅,但上場大家同樣守好位,入直路後發先至,輕鬆贏馬,看目前彼此能力,應該讓得起這磅位,連捷機會樂觀;風雲浪子接連兩仗屈居第二,首仗爆冷不成上仗成熱仍搏入亞冠屬好指標,前景樂觀,初戴眼罩表現如何實屬未知之數,但跑法主動排檔亦唔差,應可持續有好表現,有機會和前駒再串成翻版連贏;皇仁飛駒屬第三勢,四出兩冠兩季,評分未盡,此駒前速非快,增程二百會有正面幫助,分分鐘順序三隻返黎唔奇;新里程今場強手林立,理應成冷,實力級數俱輸一皮,但見萬成操一號種籽操到足哂,韋達無故走去騎隻三歲面對強手兼超分齡讓磅既極速之星,依我個人估計,有點似韋達棄騎刻意搵萬成騎新里程,新里程已見盡必不引來注意,反而韋達選騎質新馬會引來憧憬,所以萬成肯棄一號種籽應有理據,搏新里程為是場冷配無妨。[皇帝出巡屬膽材,搏一拖三單式三重彩,如新里程闖入一席便有得分下,另將本錢可投皇帝出巡W,如輸三重彩而中W都唔駛輸。]

第四場:雙T亂局,只想再追隻銀鑰匙,如賠率有所回升可小注搏單W。

第五場:放棄場合,頂多投注時代明星一W三P。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆