上一頁下一頁
發新話題

馬膽精選: 富貴玲瓏、皇帝出巡、佳景飛駒、永利好 #1050

收藏  |  訂閱
1.1k  61.2k

引用:
原帖由 beanman 於 2005-12-16 10:38 PM 發表
喜樂趣係時候交代架喇, 記唔記得以前?鬺⑽�?鶧}, 次次開跑前都瘋狂落飛, 都贏唔到, 幕後都應該輸唔少錢?鰫O匹馬度, 賀賢當然唔敢玩野, 贏番場先, 不過呢場要過隻"福星拱照"...................:011:
一種係爆大冷再出可以馬上熱食, 另一種係經常性落飛而輸, 這兩種我都會特別注意, 不少都屬於超班馬份子, 前者今季就有龍冠, 初出可能幕後都估唔到贏得, 再出都可以隨時熱食幫馬主補飛, 否則通常冷門爆完再出就無影, 因為佢地真係爆出黎, 而唔係用正常實力黎贏, 若第二場能繼續贏, 即係必定有番咁上下料先得, 今日仲有隻馬照贏都係咁, 最衰係隻馬健康有過事抖過, 否則唔會兩win咁少! 而後者即係經常性落飛, 就係幕後自視極高, 隻馬未得都好有信心, 等到隻馬熟時就可以有好成績交侍, 而喜樂趣就係這種例子, 上季未熟幕後都心急, 可能諗住可以監生吞, 可惜未竟全功, 今季相信係交待時了! 富士晨曦未多捷前亦曾試過經常落飛, 結果其後亦順利取得幾場頭馬, 目前仍未見盡!

引用:
原帖由 餓龍先生 於 2005-12-17 02:51 AM 發表

:014:福星拱照唔難過.讓十磅.呢隻上次(慢成)騎得好出色.大外檔都塞車叻過蘇銘倫.:014:重要上手愛護動物會練馬師添.大把貨係手.:014:
福星拱照今場唯一能擊倒我隻喜樂趣只有一種方法, 就係靠極慢步速走在前列, 而白布朗就蠢到一直留到轉彎先發力, 但我相信白布朗唔會蠢成咁, 同埋步速亦未必會係極慢, 只須中等步速或少慢, 喜樂趣都夠殺!

上次當佢係熱身, 我諗今次黎真軍 ~ :014:

引用:
原帖由 sssstttt 於 2005-12-17 09:58 AM 發表
上次當佢係熱身, 我諗今次黎真軍 ~ :014:
上次衰走位, 否則可能已贏左, 不過今次增程威脅力仲大!

引用:
原帖由 nithan 於 2005-12-15 06:34 PM 發表
扑鎚啦! 熱熱地要第六場喜樂趣啦! 務求要再捷, 為本帖省靚招牌, 成為名氣品牌之一 :014::014::014:

第六場: 喜樂趣
此駒乃希斯遺留下既大寶藏之一,  上季係希斯手上跑至季尾才漸見成熟, 最 ...
支持~依場應該會幾正路

跑第4wo = =
唔緊要...繼續努力!

跑第四
唔緊要
加油.....下個賽馬日再比tips我地

唉! 喜樂趣已完全成熟, 入直路竟然持續內閃, 大半程都騎唔到, 真係估都估唔到, 仲落飛落得咁勁, 真係輸到應一應囉, 同時亦低估了鐵血丹心, 真係失敗........

引用:
原帖由 nithan 於 2005-12-18 21:42 發表
唉! 喜樂趣已完全成熟, 入直路竟然持續內閃, 大半程都騎唔到, 真係估都估唔到, 仲落飛落得咁勁, 真係輸到應一應囉, 同時亦低估了鐵血丹心, 真係失敗........
今仗演出與馬匹賽力無關

今場贏馬既 "鐵血丹心" 騎者係 "萬成" ~~ :009:

我睇馬行圈就真係未熟,但練馬師好有心機同耐性,如馬主唔急將來必有一番功業,我亦有留意其進度。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆