上一頁下一頁
發新話題

馬膽精選: 富貴玲瓏、皇帝出巡、佳景飛駒、永利好 #1050

收藏  |  訂閱
47  61.3k

題外話 , 今日問過龍東精神馬主 , 佢話伍碧權話有餐咁話 , 至於今晚馬主都會入場 , 我就唔係咁睇好 , 如岩心水的話咪拖多注囉...

引用:
原帖由 JockeySmart 於 2006-2-8 22:57 發表
題外話 , 今日問過龍東精神馬主 , 佢話伍碧權話有餐咁話 , 至於今晚馬主都會入場 , 我就唔係咁睇好 , 如岩心水的話咪拖多注囉...
事先聲明 , 上季我已食過呢位馬主多次山埃...

風吹雞蛋殼~ ! :002:

引用:
原帖由 nithan 於 2006-2-10 09:02 發表
尾場過關博士必大熱, 但總覺得無咁順攤, 有咩正野? 定係過關博士贏九成咁濟?
好輝煌不是更可取嗎 ?

引用:
原帖由 nithan 於 2006-2-10 09:02 發表
另外勝利飛駒個場實大熱啦卦, 用番戴勝可後上繼續建功? 我卻較看好買開既閃電, 只要杜利萊能跟前位置, 唔好再留後, 好有機會藉步速之利, 偷雞得手!
有否留意閃電落腳慢了 , 個人覺得是時候向千八發展...

引用:
初步見第四場隻勇威星突然搵個戴勝, 檔差兼轉泥應有分頭, 同血系泥地唔錯, 只要克服劣檔, 有力後上開齋或闖入冷位嗎??
二十比零都賣到八十蚊 , 睇來 nithan 兄押了不少~

這場的易位亂晒籠 , 似乎形勢凶險 , 論馬 , 暫未有什麼可取之處...

閃電早段嚴重失衡 , 至拉士四百又難以望空 , 末段還要收慢 , 今仗意外重重不敗才怪 , 下仗增程肯定有不同的表現 ; 今仗除摩亞頭二馬表現出色外 , 祝福轉倉後好像有點復甦的感覺 , 值得備忘...

火焰之星退出了 ! 多快樂補上...

禮拜三等您開飯...

另點睇大圓機、有才有勢、有聲氣三匹機會 ?

引用:
原帖由 nithan 於 2006-2-27 21:36 發表

咁你又點睇尾場既不老傳奇?? 隻馬今季已跑得番, 只係因本身已非盛年, 所以遲遲仍未有馬贏, 今次落班跑強配蘇銘倫, 同場有俊歡騰扯飛, 應有一定分頭, 仲有一點, 不老傳奇本身識跑黏地, 明天就算有雨都應該無問 ...
此駒演出較反覆 , 前仗的第三也拜廄侶閃電所賜而矣 , 官仔馬負重有疑慮 , 可取之處是馬匹跑法夠彈性及評分有利兼可能遇變化場地 , 縱使初跑谷場也未可遺忘 , 限拖勿膽...

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆