上一頁下一頁
發新話題

馬膽精選: 富貴玲瓏、皇帝出巡、佳景飛駒、永利好 #1050

收藏  |  訂閱
66  61.3k

確叻寶又點睇?�, 重戴眼罩跑回曾上名既谷草2200, 有計, 另明晚最心水係"果然好", 應穩勝;)

第二場搏冷門:"天鷹", 無喇喇走過黎快活谷跑短途, 前幾次已試準前速及長力, 排二檔用殺手賴仔.......買少少玩吓:014:, 同場都鍾意"突飛猛進", 隻馬又係跑一大輪唔多合腳法既場地, 路程......又番黎谷草, 此程專家又係搏冷之時;)

你每次賽前既詳細分析真係好花時間, 好佩服你既恆心, 今個星期日應熱門馬天下, 尤其後幾場......................

打吡?麚�:威利好好 膽 拖 爆冷, 新力升

另大師?麚�: 單Q燦惑, 紅旗飛揚........(D Friend收到既料, 三重彩拖埋電光火力), 精英大師唔使買:014:

仲有一個鐘就"明日"啦, 今晚半夜有無得睇?�:014:

引用:
原帖由 nithan 於 2006-4-12 09:19 AM 發表
各位早呀! 今朝拿拿聲交貨啦, 希望用多左少少時間能令推介馬, 不收獎金收彩金啦! :014::014:

第五場: 雷電追擊
此匹六歲馬屬三四班升降機, 上仗本來都有一定機會, 可惜冼毅力發揮差得一絕 ...
哈哈, "雷電追擊"啱心水, 此駒轉倉未交代, 鬥志好, 希望馬偉昌唔好留咁後....另冷門鍾意"齊齊掂", 真係希望大家齊齊掂啦:014:

尾場較喜歡"鷹隼", "歡樂多"及"明確", "鷹隼"前仗已證明?魒旬韝@哩搵到出路, 三季贏兩場唔夠喉, 上仗出唔到閘當無跑過, 賽績不用理會, 今晚用番停賽復出既馬房殺手既"成成", 檔靚兼有馬擔飛, 唔係黎玩, 如第三場相同配搭既"好當家"有表現, 呢隻更要留意; "歡樂多"晨課拍跳所見依然勇猛, 七步馬操起無保留, 大摩唔會等下季, 搏硬, 今場依然好形勢, 起步守內欄跟住頭兩三隻順走, 入直路再爆一段, 無幾多匹馬夠佢跑; 保險腳拖番隻"明確", 萬事俱備, 只欠鬥志? 正如吳志林專欄講此駒, 馬房無用保護權及王牌報名此仗, 幕後意向難測.   至於nithan兄隻"同心拍檔"近仗準, 不過今次檔差負磅重, 恐怕埋唔到欄, 如被"三刀王", "幸運小子"頂?鬗T叠, 咁就大鍋, 如夾硬搶前領放, 負一三一磅番黎又驚抵擋唔住他駒衝刺..... 所以小弟大膽放棄此大熱門:014:

嘩, 快得交關, 啱啱開部腦仲以為睇錯, nithan兄果然厲害, 希望大家贏多D真正"復活節快樂"

小弟假期離港, 禮拜六精神上支持"精英大師"算了, 下週三再搏過................:014:

源來原去啱心水, 得多多?麚鶣H心一般, 覺得有暗湧.................:014:

引用:
原帖由 nithan 於 2006-4-17 06:08 PM 發表
第八場: 甜心
此駒質素並一流頂個種, 但近仗屢負極重磅下亦能有出色準繩表現, 可謂鬥心和班次俱有利, 一直都講緊不明為何不上班增程跑, 結果於四班千四連續四次第二後, 今仗神仙終於忍唔住,  ...
甜心機會真係幾好, 可惜大熱門無肉食:014:, 我會做Q膽. "甜心"萬成如唔玩野,以此駒出閘領放既馬性, 排五檔會快過一至四檔幾隻馬, 埋內檔然後收慢小小慢放或守內檔二叠, 磅輕應無乜馬?鰫O成夠佢鬥.........唯一係驚萬成條蛋散騎大熱門:017: , 如情況無變, "綠駿之威", "鳳凰之寶"可能會跟"甜心"個勢走埋欄守好位, 咁機會便會大增, 兩隻都做腳, 另梗係拖番隻"鷹隼", 上仗金睛火眼睇住萬成有位唔上, 跟馬屎弗, 成條直路根本無騎過, 都輸唔遠, 聽講上仗賽後馬主大發雷霆, 要練馬師換人再拼個明白, 匆匆再戰應唔會玩野...........:014:

另聽晚心水"力奇之寶", "嘉嘉贏", "勁贏":014: nithan兄俾D意見?�:014::014:

引用:
原帖由 nithan 於 2006-4-17 06:08 PM 發表
第八場: 甜心
此駒質素並一流頂個種, 但近仗屢負極重磅下亦能有出色準繩表現, 可謂鬥心和班次俱有利, 一直都講緊不明為何不上班增程跑, 結果於四班千四連續四次第二後, 今仗神仙終於忍唔住,  ...
nithan兄好野!!!!!!!!中到應!!!!!!!!!!!!!!!!!!
佩服佩服佩服佩服佩服佩服佩服佩服佩服佩服佩服佩服佩服佩服佩服:014::014今晚應該拾唔少啦:014

另亦佩服文家良, 熱倒(勁贏)冷爆(鑽飾年代)

引用:
原帖由 nithan 於 2006-4-21 11:54 AM 發表
第二場: 京城孖寶
至今八戰, 六戰一千, 兩戰千二, 全攻短途, 初跑千二一役, 在失先機下僅負小福星而輕青蝠王, 原以為接著會繼續增程, 點知都係跑番千二, 熱到十九蚊香雞埋, 跟住上仗仲要縮程 ...
是日主題"京城孖寶"相信好多人等佢報跑長D好耐, 今次終於肯上千四一試, 當然要跟, "零用錢"新勝而臨, 如仍有錢分亦要兼顧, 另小弟會拖小休復出既"綫路縱橫"...................

第五場心水與nithan兄有少少出入, 心水與你唯一相同只有"縱橫萬里", 此駒上次飛到馬到, 可惜輸短頭俾隻好聲氣, 幕後應損失唔小, 呢類馬要長跟; 另"卡加小子"上仗初出第三已知其厲害, 賽後一直操而不戰, 杜利萊連操多課, 極之肉緊, 今仗火燒都唔熱, 啱晒呢個馬房、馬主, 另馬主曾志偉啱啱生日, 伍碧權安排呢隻馬?鬗j賽日至報名參戰, 應搏命.
其餘幾場心水相若, 另nithan兄對"女皇盃"有乜意見? 俾D心水參考下, 小弟則對"占卜"甚有信心, 質素高過晒其他馬, 睇晨操片見隻黎到香港後出腳好爽好順, 彈力十足, 而且國際評分次高而因雌馬而受讓四磅, 着數到暈, 配腳摩厩三雄已足夠, 外隊馬尚可拖埋"幻彩光華"(同樣因雌馬而賺磅, 南非一級好馬, 要留意):014:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆