上一頁下一頁
發新話題

狗基金 2/7P.19#284

收藏  |  訂閱
287  20.8k

引用:
原帖由 yickchingw 於 2006-1-25 05:15 PM 發表
救命, 買Qp就中1場, 買W就中一隻, 今次決定唔補P, 過番個肥年:014:
泥地賽最難搞, 仲要無質高馬, 今次提供2場草地賽....

第 3 場
[img]http://www.hkjc.com/images/RaceColor/E242.gi ...
一W一P, 成績好好喎, 恭喜哂, 有肥年過啦你! :014::014::014:

年頭懶!!!唔想打解釋!!!!!!!上次唔係哈迪c就過到肥年!!!!!:angry:好彩中番全餐Q!!!
基金名都轉埋..希望帶黎好運啦!今次2隻!!

第2場
7  師兄出馬

上場表演悅目, 巫李組合手風順, 質高馬可勝, 排7檔對均速馬有利

第6場
3  耀目

部署十足十悅目, 贏得!! 1400更合, 配合馬房及騎師攻勢而來, 穩位想贏

W 2x3
P 2x1 50
364.5 + 49.5= 414
414-80=334

引用:
原帖由 yickchingw 於 2006-1-27 10:25 PM 發表
年頭懶!!!唔想打解釋!!!!!!!上次唔係哈迪c就過到肥年!!!!!好彩中番全餐Q!!!
基金名都轉埋..希望帶黎好運啦!今次2隻!!

第2場
7  師兄出馬

上場表演悅目, 巫李組合手風順, 質高馬可勝, 排7檔對均速馬有利

第6場
3  耀目

部署十足十悅目, 贏得!! 1400更合, 配合馬房及騎師攻勢而來, 穩位想贏

W 2x3
P 2x1 50
364.5 + 49.5= 414
414-80=334
真係估唔到打咁少分析都中1W1P, 真係好彩, 亦為狗年LOR番個頭彩...
檢討番D先啦, 師兄出馬, 睇呢場走勢都係好嫩, 將來進步必超第4班..
耀目贏得合理, 真係估唔到佢最後有3.3倍, 仲要唔係大熱, 令人驚牙, 但睇出腳, 上到1600更好, 但同悅目一樣, 4班超, 3班有1-2場頭馬, 但只值3班中級水準..

餘額上升
W中33
P中 2.65x1.35x50=178.875=178.9
結餘: 545.9

唔記得講銀行馬TIM...
幸運戰駒...唔選擇投注既原因係因為泥地低水準1200上田草高水準既1400難度高, 而都計到較多放頭馬, 開飛更得20蚊, 所以今次無投注, 觀看放唔出後隻馬有少少不願展步, 2班有馬贏, 但可能LIKE日當頭一樣, 比較神化, 再睇多場先再做定奪..

R6
9 紅皮柚  

今季在1000m表現甚佳後便追此馬, 包括其中一次在QP基金內提供, 前場2檔3壘, 敗勿作準, 上場跑回沙田即露出真面目, 今次增程更合, 配合馬房攻勢, 配上蘇銘倫更具威力, 13檔唔會塞, 有機.

R7
1 喜得法  

此駒甚為忠心, 連同外地跑好快地未失3甲, 今季贏過喜利多, 而喜利多在外地贏過威利好好, 計馬質素甚高, 今季連拼4場上到103分即安排小休黎跑呢場, 收以遙待勞之利, 穩勝.

W 2x3
P  2x1  50
共80
545.9-80=465.9

引用:
原帖由 yickchingw 於 2006-2-4 05:18 PM 發表

R6
9 紅皮柚  

今季在1000m表現甚佳後便追此馬, 包括其中一次在QP基金內提供, 前場2檔3壘, 敗勿作準, 上場跑回沙田即露出真面目, 今次增程更合, 配合馬房攻勢, 配上蘇銘倫更具威力, 13檔唔會塞, 有機.

R7
1 喜得法  

此駒甚為忠心, 連同外地跑好快地未失3甲, 今季贏過喜利多, 而喜利多在外地贏過威利好好, 計馬質素甚高, 今季連拼4場上到103分即安排小休黎跑呢場, 收以遙待勞之利, 穩勝.

W 2x3
P  2x1  50
共80
545.9-80=465.9
今日激鬼氣, 先講紅皮柚, 唔知點解佢要放頭走LOR, 走咁快, 番黎會點, 賽後獸醫檢查「紅皮柚」,內窺鏡檢查顯示該駒的氣管內有很多膿痰。「紅皮柚」必須通過獸醫檢驗後,才可再次出賽。呢隻馬一定超4班, 我深信今季必有1~2場頭馬出黎, 下次再跑要本利歸還!!
喜得法小休出黎表演不錯, 輸少少, 1600太短, 唔夠新力升跑, 下次1800-2000 2隻再鬥要睇新力升既路程適應性同喜得法既進步, 今次表現已算不錯...希望下次贏多D...

先講第5場, 常山多寶及高風今季無表現, 下場便可落4班, 不易突圍, 盈峰及中國智駒唔知點解呢隻馬次次抽內檔, 等適應水土, 內檔都較難, 歡樂精英上場泥地都無表現, 外檔便難贏, 真叻仔不知為何跑1200, 12檔更難跑, 得意寶及大將之風久沉, 超力旺及意瑞驥鬥搶便會BYE BYE, 利利高8檔10磅仔難跑, 得番一隻金玉駿駒, 3檔好跑, 4出2勝之馬夠當起, 上場贏個輕鬆而時間甚佳, 復課後大力打磨,穩勝.

再講第7場, 鐘意小福星, 初出一場走勢悅目, 末段受阻下仍跑第5, 贏過今場愛的世界, 贏得精彩及神龍金剛, 上場SW1冇用, 復課竟跳左16課???全日跳得最多係呢隻馬, 2檔好跑, 級數夠高, 對手方面, 短途快馬泥地贏出水準不高, 12檔難跑, 靚得精彩易位難贏, 買W不值, 京城孖寶1200太短, 1檔變左要逼隻馬, 熱門不值博, 好樂意, 卓暉及富有心得, 入位靠形勢, 排外檔便難, 紅旗威揚匆出恐體力不支,-19磅不是好事, 太多馬搶令佢不能順放, 難贏, 青蝠王從未入3甲, 7檔如因韋達太熱不值博.

小福星
金玉駿駒
W2x3
P2x1 50

引用:
原帖由 yickchingw 於 2006-2-7 09:22 PM 發表
先講第5場, 常山多寶及高風今季無表現, 下場便可落4班, 不易突圍, 盈峰及中國智駒唔知點解呢隻馬次次抽內檔, 等適應水土, 內檔都較難, 歡樂精英上場泥地都無表現, 外檔便難贏, 真叻仔不知為 ...
小福星我睇唔透, 心水始終屬意紅旗威揚, 而金玉駿駒贏面應樂觀, 支持後駒! :014::014:

引用:
原帖由 nithan 於 2006-2-7 09:39 PM 發表

小福星我睇唔透, 心水始終屬意紅旗威揚, 而金玉駿駒贏面應樂觀, 支持後駒! :014::014:
2隻馬既取捨應睇倍率
2 紅旗威揚
6.9
5 小福星
5.2
差1.7...
但小福星形勢較佳..會選小福星...

引用:
原帖由 yickchingw 於 2006-2-7 21:22 發表
先講第5場, 常山多寶及高風今季無表現, 下場便可落4班, 不易突圍, 盈峰及中國智駒唔知點解呢隻馬次次抽內檔, 等適應水土, 內檔都較難, 歡樂精英上場泥地都無表現, 外檔便難贏, 真叻仔不知為 ...
小福星我都好鍾意, 初出快活谷 1200 米果次, 雖然受惠於快步速, 但佢係直路受阻下返黎都咁近, 今次佢晨課功夫都好辣, 多課尾段開到 22 秒幾, 今次我都睇好佢 ~

引用:
原帖由 sssstttt 於 2006-2-7 10:28 PM 發表

小福星我都好鍾意, 初出快活谷 1200 米果次, 雖然受惠於快步速, 但佢係直路受阻下返黎都咁近, 今次佢晨課功夫都好辣, 多課尾段開到 22 秒幾, 今次我都睇好佢 ~
小福星真係好多人鍾意, 我係別的網頁都有人一早出帖貼佢, 真係通哂天得我唔識貨? :embarrass

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆