上一頁下一頁
發新話題

28/6 倒數第2日 去馬

收藏  |  訂閱
169  14.3k

引用:
原帖由 kinyeung 於 2006-1-8 02:32 PM 發表

哈哈,火流星換人我即刻call板主置頂,話比大家知=__+
梗係要啦;)

第3場財昇旺
財昇旺近三場均無表現,往績有2冠3季.但9次出戰谷草1200,取得了2冠2季.入位率近半.
財昇旺往績
財昇旺跑曾跑出1.10.3,仍同場最快時間之一,另一匹乃葵樹王.但財昇旺今場有1檔,配上老拍檔杜鵬志.
入位不難,同場最大對手亦只是過關博士....財昇旺自11月16日無出賽到此,已有差不多2個月回態時間..
此馬1月7日快操泥閘更做出21.7秒時間(拍如願反應出色).狀態不用懷疑.今場雖然有130磅之憂,但此馬
今場有利條件眾多,仍可望一勝.財昇旺4歲,仍有不少進步空間.

第4場多利到
呢隻馬黎香港6場全食白果....但有原因~水土未服狀態不佳,睇賠率都知咩事.
最熱都係上場17賠......自上場12月14號......此馬一直休養,更一直由練馬師主操...
可見練者重視程度,,,由上月出賽至今,狀態不斷上冒.....近期更達大勇狀態......
此馬在來港前國際評分102.......香港評分82,至今降至69,,,,分數方面....在同場中最佔優
今場配萬成且有3檔~~~就睇下萬成點發揮.....呢隻4歲馬黎香港p都仲未入過,,,,,
今場仲唔係好機會???????

第6場卓暉
呢隻馬上場谷草抽7檔揹130磅跑1200米,以1.10.6秒2又4分1馬位勝出....呢隻馬短途能力不弱.....
快地表現佳.雖然上場12月21號跑,今場促促而出~但狀態不減,而且磅減左15磅.....升埋班排1檔..
今場對住數匹1000米谷草勁馬,但在條件上輔助.......互相抵消......睇就睇滇仔出閘靚唔靚.....
2檔大顯身手態未足,有利滇仔霸住內檔黎放或者跟前.......雖說1000米初出.......
同場大敵富有心排7檔~卓暉今場入p機率有8成.
上場沿途走勢

第7場嘉嘉贏
上場嘉嘉贏跑2200米輸俾四季叻,情有可原.上場四季另留守係內檔尾2,外檔有威霸熊遮檔.
而跑第2既嘉嘉贏沿途跑2疊,轉灣更飛出去追,比四季叻中檔追蝕得多,輸1個馬位不足為奇.
今場2隻馬再撞頭~四季另130磅,嘉嘉贏120磅,輕成10磅...比上場賺多4磅......
雖然四季叻有1檔,但跑2200米重,輕磅對隻馬有好大影響,畢竟谷草成日上落山.....
今場嘉嘉贏同四季叻持續佳態,但在條件利弊相抵下,我推介嘉嘉贏

再推多隻大熱門膽
第1場過江龍
上賽馬日倫哥仔5勝氣勢勁,騎功不容置而........呢隻過江龍今場狀態冠絕全場....其他馬無一隻拍得住...
狀態咁好,谷草1650係過江龍2場頭馬既來源.......再加上有4檔....出閘守靚位不成問題.....
後勁更加唔使膽心,有倫哥仔策騎.......怕就係直路冇位上封死左,但3甲穩入.......鋼鋼鋼鋼鋼膽之材料
同場121磅都已經算係輕.....查士丁尼129磅...神龍奏凱129磅..呢2隻主要對手都揹重8磅.....

推介馬匹: 三場 8 號 紅皮柚
投注策略: 單W (估計臨場7倍左右), 並視作穩Q膽對象
分析: 排二檔起步, 假設與"財昇旺"同步躍出, 論上場表現, 前速會快過該駒而順勢埋欄, sit住內欄放頭數起第二隻, 在直路待機發力.
此場步速正常偏慢(只有開心假日放頭), 應該擺在前列會返晒返嚟.
操練方面: 上仗跑得接近, 立刻積極打磨, 備戰工夫足夠.

分析得好唔好

引用:
原帖由 rickyyuen 於 2006-1-11 05:27 PM 發表
推介馬匹: 三場 8 號 紅皮柚
投注策略: 單W (估計臨場7倍左右), 並視作穩Q膽對象
分析: 排二檔起步, 假設與"財昇旺"同步躍出, 論上場表現, 前速會快過該駒而順勢埋欄, sit住內欄放頭數起第二隻, 在直 ...
你都分析得幾好丫^^
紅皮柚係幾好既.....
不過初跑谷草,始終有d保留.....

引用:
原帖由 kinyeung 於 2006-1-10 09:48 PM 發表
第4場多財到
呢隻馬黎香港6場全食白果....但有原因~水土未服狀態不佳,睇賠率都知咩事.
最熱都係上場17賠......自上場12月14號......此馬一直休養,更一直由練馬師主操...
可見練者重視程度,,,由 ...
係唔係"多利到"?�

引用:
原帖由 beanman 於 2006-1-11 06:27 PM 發表

係唔係"多利到"?�
係喎.....眼大睇過龍,呢晚幾隻財馬混淆左我視線添.
thx^^財同利差唔多,hehe

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆