上一頁下一頁
發新話題

17/6賽日分析: 勇中寶班利出擊

收藏  |  訂閱
143  14.0k

引用:
原帖由 kc10412 於 2006-3-1 01:54 AM 發表
1/3心水提供

第 4 場魅力波子

一匹跑十七場只得一場頭馬, 其餘全部 ...
呢隻馬今場乜條件都有,有爛地,有內檔,又係4班2200,不過衰韋達騎,都唔知有冇滇仔騎得咁好.
不過,同場隻小飛象都唔可以唔理,話晒曾在2班2200爛地贏成條街番來,今次又係賴仔騎,
隻馬沉極都夠用.

引用:
原帖由 FBI2 於 2006-3-1 03:25 AM 發表

呢隻馬今場乜條件都有,有爛地,有內檔,又係4班2200,不過衰韋達騎,都唔知有冇滇仔騎得咁好.
不過,同場隻小飛象都唔可以唔理,話晒曾在2班2200爛地贏成條街番來,今次又係賴仔騎,
隻馬沉極都夠用.
我中環這邊現在出緊太陽, 天文台則預測今天: "天 氣 寒 冷 。"初 時 多 雲 , 日 間 部 分 時 間 有 陽 光 及 天 氣 乾 燥 。 吹 清 勁 北 風 , 離 岸 海 域 及 高 地 吹 強 風 。" 未必有雨落喎, 無左變化場地會唔會改變你的心水? 我今場本來喜歡多樂寶, 但狙擊手補上則轉軚了, 睇番狙擊手上仗白布朗騎到唔知似乜, 又前又後又搶口, 亂七八糟, 但返黎都輸唔遠, 今次抽番個內檔, 換個柏寶, 希望能有較佳留放, 我覺得佢機會唔差架!

引用:
原帖由 nithan 於 2006-3-1 11:11 AM 發表

我中環這邊現在出緊太陽, 天文台則預測今天: "天 氣 寒 冷 。"初 時 多 雲 , 日 間 部 分 時 間 有 陽 光 及 天 氣 乾 燥 。 吹 清 勁 北 風 , 離 岸 海 域 及 高 地 吹 強 風 。" 未必有雨 ...
冇錯,天色突然放晴,場地應無甚變化。這已減低了魅力波子的爭勝條件,但仲有幾樣優點未受影響
狙擊手我亦甚看好今次機會,上次明顯跑錯才失諸交臂。希望與你心水一Q返來:005:

4/3心水提供

第 11 場好輝煌

三歲馬要負一百三十二磅面對年長馬, 無疑甚為吃虧。不過上場初跑千四取勝的姿態的確十分輕鬆, 全程自造步速, 直路仍然按韁下輕勝真好?炵弘芋C今季東廄馬可用這種姿態贏的馬為數甚少, 可見現處評分仍未反映其實力, 還處於虛分階段。既然同場對手大部分已見盡, 負重面對此群對手應游刃有餘, 有力取得連捷。
最強對手要數「勁贏」。上次熱倒不能作準, 四歲馬應要增程出擊才合。既然可受讓「好輝煌」一磅, 甚有利, 可予「好輝煌」最大威脅。

引用:
原帖由 kc10412 於 2006-3-3 09:12 PM 發表
4/3心水提供

第 11 場好輝煌

三歲馬要負一百三十二磅面對年長馬, 無 ...
今次同你意見又唔同, 尾場我最鍾意安威和喜勇駿, 前駒有實力兼輕得緊要, 王志偉可持輕制敵, 而喜勇駿縮程而來, 千四已贏過, 可再威脅對手!

引用:
原帖由 nithan 於 2006-3-3 09:34 PM 發表

今次同你意見又唔同, 尾場我最鍾意安威和喜勇駿, 前駒有實力兼輕得緊要, 王志偉可持輕制敵, 而喜勇駿縮程而來, 千四已贏過, 可再威脅對手!
我認為喜勇駿唔係咁叻既馬, 佢贏千四個場D馬,再出都好多馬冇表現。
安威反而磅輕,不過放頭馬太多,唔知會唔會怕被燒死??

引用:
原帖由 kc10412 於 2006-3-3 09:53 PM 發表

我認為喜勇駿唔係咁叻既馬, 佢贏千四個場D馬,再出都好多馬冇表現。
安威反而磅輕,不過放頭馬太多,唔知會唔會怕被燒死??
唔知E場邊隻機會大D呢~?
勁贏O唔OK呀?

呢場比較鐘意勁贏..如果好輝煌再閃就大獲..仲要你都講好多放頭馬..勁贏有9倍值博

勁贏W係較值搏,話晒係贏夢寐以求既馬,千四一定比千二更佳,唔駛怕增程。
好輝煌就三甲穩陣D,買Place過關就要預埋

12/3心水提供

第 4 場新石磨藍
今季專攻田草1000米, 近三仗演出甚穩定。其實上仗本有連捷之理, 但萬成騎來十分淡定。縱給其他馬匹左右夾攻之下, 仍然只用左手"撩撩下"。需知道萬成一向是右手打鞭騎師, 上次末段騎法明顯就住來跑。本以為擺脫一堆馬糾纏勝利在望之際, 卻被大外欄初出大冷馬「火星」所擒。一來「新石磨藍」已被鄰近對手挑戰消耗不少體力; 二來「火星」沿外欄衝上, 場地較走中檔的「新石磨藍」有利。
今回再跑1000米, 檔位形勢逆轉。「新石磨藍」可穩居大外欄位置, 走位與形勢同樣非常有利, 應可反勝「火星」。

第 8 場耀目
兩戰1400米獲一冠一亞從未失Q. 此駒無見在短兵相接時顯出無比鬥心, 撇除上賽輸給大超級馬「步步穩」外, 其餘階以頸位分勝負。此類馬每每都贏得險, 但換來較少加分及倍率也不會太乏味。計分數當然未盡, 忠心準繩馬只要跑到合適跑法, 必定是前列過終點的馬, 用來作為六環彩及Q膽最適合不過。

第 10 場喜德寶
表演梅花間竹, 只計贏馬一役可謂以旋風捲殘雲姿態取勝, 相反輸的時候可以一步都冇。但我仍堅信這匹馬是大超班馬, 下年必是爭打比分子。現階段可能仍未成熟, 引致演出非常反覆, 其實只要跑出水準, 於三班可橫掃。近排更改操練手法, 不斷以快踱代替快試, 似有保留體力留待陣上才用之意。此系馬今季只贏了一場, 馬房出王牌必拼盡求交代!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆