第一次在此出心水

收藏  |  訂閱
11  1.3k

第一次在此出心水

索性做埋收支記錄

2006年5月28日

4串10 Q $100
第一場) 12英華舊侶 - 13天地人和
第三場) 5幸運派彩 - 10海之逸
第八場) 3夠信心 - 8威猛情人
第十場) 1好利威 - 10財到得勝

balance -$100

多謝提供!大家贏多啲!

點解唔買4串15

雖然上一場天地人和跑得幾好,未段都衝都一段,但始終對呢隻馬有少少保留,不過5班跑2千真係乜都有可能,呢場齋睇,祝你好運

引用:
原帖由 名劍風流 於 2006-5-26 09:30 PM 發表
點解唔買4串15
點解唔買4串11

4串15 係串哂,不過白果就輸百五,成本重,單棍四關過三關已經是極度難,長期計如買六合彩。
4串11 無單頭收,中得一場時就算幾千蚊Q都係無得收;單棍命中率有限。

4串10目標在單頭及孖,
祈望中一至兩場,白果就輸一百。

引用:
原帖由 RealDreamerhk 於 2006-5-27 12:07 PM 發表
4串15 係串哂,不過白果就輸百五,成本重,單棍四關過三關已經是極度難,長期計如買六合彩。
4串11 無單頭收,中得一場時就算幾千蚊Q都係無得收;單棍命中率有限。

4串10目標在單頭及孖,
祈望中一至兩場,白 ...
買得100就唔爭在買多50啦,4串10過晒4關分分鐘贏少幾萬,到時仲肉痛過輸錢

引用:
原帖由 奶茶 於 2006-5-28 12:07 AM 發表

買得100就唔爭在買多50啦,4串10過晒4關分分鐘贏少幾萬,到時仲肉痛過輸錢
如果相信賽馬投注係投資(就算是投機也好),
也相信和數學有密切關係,就會考慮長期效益。

當然,我不能批判誰的說法才是正確,
我只是補充為何買4串10都唔買4串15,
根據我經驗,我最初也是直觀地買4串15,
過晒4關可能有幾十萬~:018:

不過往往事實不是這麼妙,
試問(單棍)有幾何可以過哂4關呢,
雖然話分分鐘過哂4關...但實際是..
一次白果兩次白果...就算間中有一兩關中到,
成本是150..300..450....1500
4串10
成本是100..200..300....1000
簡單講是 1:1.5
但其實可能下注一百次一千次都過唔到4關,如果連三關都未嘗一中就更...
那麼一百次50已經5千,各位大哥可能覺得一萬幾千係小數目;
但問題是在下有把握一百次起碼中一次4關或數次三關嗎?
我自知沒有...
在下對四關(單棍)中兩關的把握都不是太高...
既然祈望值不是過4關而是中一兩關,那麼多出的0.5倍注碼是亂射的,
在數學角度是很浪費。

實投資 1000 和 實投資1500 的結果都是回收2000的話,實投資 1000 的利潤就多了;
悲觀的實投資 1000 和 實投資1500 的結果都是回收500的話實投資 1000 的損失就少了。

的確4串15是存在贏大錢的機會,但此機會只是勾住賭博心。
與其賭博,不過索性買4串5 $150買。

數學角度,穿哂係無意義,因為認為自己會中幾多關呢?
中三四關??就應該買4串5 $150買。
起碼兩關??就應該買4串11。
中一兩關??買4串10。

我都like 1場12,13...
我比你狠d
買左
Q 12>1,3,13
三重彩 (唔係單T) 12>1,3,13>2

咁祝大家都好運

前往最後回覆