上一頁下一頁
發新話題

打超龍珠Z load唔到同load得耐既人請進~~

收藏  |  訂閱
53  12.8k

引用:
原帖由 bele 於 2006-6-29 01:24 PM 發表

呢個問題無人答到你,因為每個人機器損耗都不同,而ps2係一部好挑碟既機器,人地成功未必代表你亦會成功

不過以we10呢個經驗,有人減左肥先load到,仲load得快左:001:

減左果D係垃圾文件,無用的:001:
如果冇用放落去做咩....

引用:
原帖由 ambrose35hk 於 2006-6-29 01:54 PM 發表

如果冇用放落去做咩....
加dummy files目的係令game data推向外圈,令到reading speed  提高,從而減少loading time,但對玩翻版玩家可能沒有幫助,因為玩翻版時間久了,讀碟能力就會降低,lens不能感應轉速過快既data,而減肥就可以delete dummy files,把game data移到內圈,內圈轉速慢了,lens就可以正常讀取 data。

先旨聲明,減肥不是靈丹妙藥,如果你用盡所有方法都讀不碟或讀得不暢順,可以試試減肥這個方法,但不保證可以解決問題。

我覺得係DVD的問題!

我用Imagion的DVD+R 1-8x Load 得好快、好順!大家可以試試看!哈!

燒錄問題

我dl左個we10,但係入面冇mds 檔wor....得iso壓縮檔,咁我應該用咩燒呀?
我解唔到壓.佢話唔可以大過4GB...HELP~一隻都燒唔到~
仲有冇人可以教我點開PS2個機殼架???

引用:
原帖由 秋本明 於 2006-6-29 06:10 PM 發表
我dl左個we10,但係入面冇mds 檔wor....得iso壓縮檔,咁我應該用咩燒呀?
我解唔到壓.佢話唔可以大過4GB...HELP~一隻都燒唔到~
咁咪用alcohol直接燒lor, iso已經係個image file嚟架啦...   唔駛再解壓...  另外, 你個hard drive 係FAT32 format, FAT32 format 嘅hard drive係唔可以save 大過4gb嘅野, 要轉做 NTFS format先可以save大過4gb嘅野.... 之前有好多post已經講過....

版主可唔可以順便放埋減肥版呢

引用:
原帖由 秋本明 於 2006-6-29 06:10 PM 發表
終於搵番D圖

http://forum.188channel.com/view ... amp;extra=page%3D11
引用:
原帖由 wsk2 於 2006-6-29 06:32 PM 發表
版主可唔可以順便放埋減肥版呢
自己減好容易,5分鐘內可以搞掂:001:

bele 你好型好威呀>o<

maxell DVD-R 16X
ok
4X 燒

呢個年代仲咁多人用fat32....XD

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆