打超龍珠Z load唔到同load得耐既人請進~~

收藏  |  訂閱
8  12.8k

引用:
原帖由 judasyau 於 2006-6-28 09:33 PM 發表
我自己玩果時都係咁
不過我自己有個解決方法
可以成功玩到超龍珠Z
我用既係厚機PS2
我張2隻碟一齊放入碟盤
上面果隻碟面向下
咁即係放入碟盤既碟上下都係碟底向出
就係咁我就可以正常咁玩到佢
大家不如試 ...
嘩,駛唔駛咁大陣仗:001:,好似危險性都幾大,聽人講碟面痴膠紙可以解決讀碟不順呢個問題,但詳細步驟我就不清楚。:001:

引用:
原帖由 siusiusun 於 2006-6-28 09:47 PM 發表
讀碟有問題會唔會只係因為讀頭出現問題而已啊
玩老番而用品質差既DVDR是加速lens頭老化,讀碟能力減弱既元兇:001:

引用:
原帖由 genwch 於 2006-6-28 09:48 PM 發表
@@....
用hd loader咪唔駛煩囉...@@
有頭髮邊個想做瘌痢:014:

引用:
原帖由 ahbbbb 於 2006-6-28 10:10 PM 發表
其實你只係將隻牒迫埋 d 個磁頭度硓,好似以前 PS1 反轉部機玩可以 load 倒牒一樣.

我開頭用 Verbatim 牒都玩到 hang 機,轉用三夌燒過 e+ 無煩惱囉~
如果夠膽的話,可以拆機tune lens 頭,呢個方法可以令你個lens起死回生,不用換lens,下面個教學有教你點做,不過D圖死哂:022:,有無人知邊度可以搵番D圖?

http://forum.188channel.com/view ... amp;extra=page%3D11

引用:
原帖由 MICKYHKH 於 2006-6-28 10:42 PM 發表
係咪靜係呢隻game個iso既問題呀??.............我燒同玩其他game都唔係咁果咁!!!!!!

超龍珠讀3分鐘先入到去..........頂!!! 廢事玩先..
減肥燒錄或者係一個另類解決方法

http://forum.188channel.com/view ... &extra=page%3D1

引用:
原帖由 784951623 於 2006-6-29 12:55 PM 發表
邊d sin係ar?????一係你擺減o左肥個隻上黎la~~~~plz~~~~
你到置頂教學帖內下載軟件,依次序按四粒button,過程都唔駛五分鐘。:001:

引用:
原帖由 chanman426 於 2006-6-29 01:18 PM 發表

減完玩吾玩到先, 其實減左出黎果d係咩黎?
呢個問題無人答到你,因為每個人機器損耗都不同,而ps2係一部好挑碟既機器,人地成功未必代表你亦會成功

不過以we10呢個經驗,有人減左肥先load到,仲load得快左:001:

減左果D係垃圾文件,無用的:001:

引用:
原帖由 ambrose35hk 於 2006-6-29 01:54 PM 發表

如果冇用放落去做咩....
加dummy files目的係令game data推向外圈,令到reading speed  提高,從而減少loading time,但對玩翻版玩家可能沒有幫助,因為玩翻版時間久了,讀碟能力就會降低,lens不能感應轉速過快既data,而減肥就可以delete dummy files,把game data移到內圈,內圈轉速慢了,lens就可以正常讀取 data。

先旨聲明,減肥不是靈丹妙藥,如果你用盡所有方法都讀不碟或讀得不暢順,可以試試減肥這個方法,但不保證可以解決問題。

引用:
原帖由 秋本明 於 2006-6-29 06:10 PM 發表
我dl左個we10,但係入面冇mds 檔wor....得iso壓縮檔,咁我應該用咩燒呀?
我解唔到壓.佢話唔可以大過4GB...HELP~一隻都燒唔到~
仲有冇人可以教我點開PS2個機殼架???
終於搵番D圖

http://forum.188channel.com/view ... amp;extra=page%3D11
引用:
原帖由 wsk2 於 2006-6-29 06:32 PM 發表
版主可唔可以順便放埋減肥版呢
自己減好容易,5分鐘內可以搞掂:001:

前往最後回覆