上一頁下一頁
發新話題

權威賽馬日報2006-2007年度「權威銀行馬」及「權威對沖投注基金」貼士提供:

收藏  |  訂閱
4.4k  148.1k

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-7-11 09:29 PM 發表

但「吳定強」D馬好陰濕同好保守架・:011:就算真係大把分係手都會分開幾季慢慢用架・所以真係唔識講!!:022:
哈...我好認同呀...其實2季前左右已經睇到"甜在心頭"係大超班...但係佢真係好耐性到岩岩呢季先用...所以可能妳追追下都已經心死...或者應該話我地賭馬既冇咁好耐性同咁多子彈追足佢幾十次...

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-7-9 12:31 發表
3.榮進寶寶---形格高貴・脚法兇狠・單從形格睇應為現時運港「望族」子嗣中最優秀的一駒。而其馬主(平井克彥)先生名下的榮進系賽馬集團於全球養馬量高達200匹以上・而擁有的新馬亦多不勝 ...
呢隻會係我下季既目標捧場馬 :007:

你唔講, 我都唔知個馬主養馬量係咁多, 照咁睇, 幕後既手法, 應會重於獎金多過重賠率

引用:
原帖由 愛的彩虹 於 2006-7-11 09:32 PM 發表

哈...我好認同呀...其實2季前左右已經睇到"甜在心頭"係大超班...但係佢真係好耐性到岩岩呢季先用...所以可能妳追追下都已經心死...或者應該話我地賭馬既冇咁好耐性同咁多子彈追足佢幾十次...
仲有上季隻公認超班既「黒鷹」・如果全季係咁追・最後一定得不賞失。:006:所以追捧(銀行馬)既得失成敗・其所屬既馬房佔左決定性的因素。;)

引用:
原帖由 sssstttt 於 2006-7-11 10:15 PM 發表

呢隻會係我下季既目標捧場馬 :007:

你唔講, 我都唔知個馬主養馬量係咁多, 照咁睇, 幕後既手法, 應會重於獎金多過重賠率
所以運得來香港既・如無意外一定係一匹非一般既好馬!!;)

完全明白大家憂慮,但吳定強係一個幾"特別"o既練馬師,人地一季跑起o既馬,佢可能要兩季甚至三季(好似燈膽王,未必好多人記得佢跑直路賽同非我莫屬一齊返黎架,但唔係咁,點會爆完30倍,再爆17倍呢^^).

不過今季呢個馬房o既馬明顯操多左,所以未必再好似以前咁要等兩三季喇.

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-7-11 10:15 PM 發表

仲有上季隻公認超班既「黒鷹」・如果全季係咁追・最後一定得不賞失。:006:所以追捧(銀行馬)既得失成敗・其所屬既馬房佔左決定性的因素。;)
哈..."鷹"系馬呀???我怕晒啦...我採取既戰略就係佢贏我由得佢贏啦..唉...投晒降...除左閣下所講既"黑鷹"..."天鷹"何嘗唔係成日都俾人話隻馬有分係手...但係佢d分我唔知佢幾時先用出黎既...呢d馬房...坦白講...我係馬主既話...一定唔會擺隻馬係呢d馬房...我真係好唔認同佢呢種手法...真係好馬就咪鬼係度玩賠率啦...所以其實佢真係人如其名...唔正常馬房也..."甜在心頭"我都係季尾先咁執番佢2次...1W1P...所以幾個弱勢馬房再好既馬我都唔會納入成為銀行馬...就當我睇唔起佢地啦...:013:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-7-11 11:23 AM 發表
5.玉蜻蜓 ---「蘇厩}下季超級銀行馬・形格雄偉・過歩兇狠・實力必値85分以上的1400米-2000米馬・而上季第(380)塲捧成大熱但果結慘敗既走勢上我們發現當此駒走 ...
哈...呢隻馬其實第一次係1000跑第5之後已經係覺得呢隻馬前景唔錯...因為計馬台型同出腳都係好秀麗...而且身型望落比較長...點都係一隻中長途馬...所以跑到1000都有接近表現令人意料之外...兜左場熱門1400輸遠d兜番個賠率之後再加200話食就食...睇番那場2,3名既馬..."天域"上班都仲差d贏..."英明大師"又係會再有表現既馬...佢2步就過晒...好明顯就係未熟既大超班馬...1800那場馬跑到不知所謂...全程擺到最後...真係包晒大尾...試馬...試下追得番幾多...23.4末段都追番咁多...跑個第4,追過晒後面那堆馬架勒...所以再一次確定呢隻係大大超班馬,問題係呢個馬房好多時都會睇住賠率先食...大家要留意...

引用:
原帖由 有冇咁多名 於 2006-7-12 12:10 AM 發表
完全明白大家憂慮,但吳定強係一個幾"特別"o既練馬師,人地一季跑起o既馬,佢可能要兩季甚至三季(好似燈膽王,未必好多人記得佢跑直路賽同非我莫屬一齊返黎架,但唔係咁,點會爆完30倍,再爆17倍呢^^).

不過 ...
總括而言追捧「吳厩」馬第一點就係賠率一定要吸引・;)第二點係當一撃得手後就無謂再追喇!!・・・因為此厩馬一季多捷的可能性相當”底”!!:022:

6.京城孖寶 ---實力必値85分以上的1000米-1400米差、追後上馬・上季早段表現出色・但下半季演出半若兩駒・可能與體力状態週期性回落有關・但確實原因暫時未明。從其第(376)初跑谷草1200米即交出若値80分左右既競賽水準・証明巳經試準谷草性能。而其後竟未再出戰巳經試準性能的谷草賽事・只連跑5塲田草賽事・結果皆慘敗而回。由此推斷下半季演出較差應該跟健康及實力無關・極可能因一匹已交代又未完全成熟之馬「蔡約翰」不想一季用盡・而於試準谷草性能後・即部署減分留待下季才大派用場。而「京城孖寶」本身亦極可能係一匹體質較弱之馬・在經過暑期休息後體力會變得較強・而1000磅左右之馬亦特別容易操起状態・故下季10月初至1月尾・正是投注此駒的黄金時間了。
註:因暑期脚部曾做了大手術・前境巳變得暗淡・係時候退出「權威銀行馬」之列了。

引用:
原帖由 有冇咁多名 於 2006-7-11 04:25 PM 發表
我想介紹隻國家富強...^.^
以此厩的一貫作風・則絶不會打無把握之仗・所以[國家富強]下季必會待評分減至落五班水評・才會部署出撃・不妨静心等待時機。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆