權威賽馬日報2006-2007年度「權威銀行馬」及「權威對沖投注基金」貼士提供:

收藏  |  訂閱
7  148.3k

我覺得隻馬來季會有 1 場頭馬多場 place, 贏果場仲要係睇到好準先去, 因畢竟分數可上升高間比較細, 如果唔係入多幾個位置, 分數加得咁上下, 想贏果時就有困難

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-7-7 22:18 發表

(sssstttt )兄黎個睇法相當冷静及理智・:005:但跟「權威」的睇法在某程度上可説不謀而合・;)因「權威」亦認為此駒只有10-15分左右的上升空間・故若此駒在初出一役真的得手後& ...
怕唔怕呢煲係 "老火湯" :014:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-7-9 12:31 發表
3.榮進寶寶---形格高貴・脚法兇狠・單從形格睇應為現時運港「望族」子嗣中最優秀的一駒。而其馬主(平井克彥)先生名下的榮進系賽馬集團於全球養馬量高達200匹以上・而擁有的新馬亦多不勝 ...
呢隻會係我下季既目標捧場馬 :007:

你唔講, 我都唔知個馬主養馬量係咁多, 照咁睇, 幕後既手法, 應會重於獎金多過重賠率

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-7-24 11:22 發表
12. 熊中雄---形格高貴・脚法超靚・鬥心 特強・實力應達85分以上的1200米-1600米超級打子馬・在港所勝出的兩場賽事中皆巳展露非凡本領・由其「新馬短途錦標」一役・全 ...
如果上季無摧谷過盡既, 以呢隻跑法咁有殺著既馬, 黎緊呢兩季, 佢張會大放異釆

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-8-15 11:09 發表
果然沿途跑來一無是處半若兩駒・而此賽巧合地頭三名皆為(見習騎師)座騎・而其中兩匹更巧合地係此場1.6倍大熱門「加得勁」騎師「韋達」既棄騎・而過終點時又竟奇怪地睇見(舉鞭歡呼)的不是跑第一名既(黎海榮)而係跑第二名既(王志偉)・更今人不禁想問一句「王先生・・・・你中左好多咩??)
咁都俾你發現到~

佩服佩服 :013:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-9-5 15:15 發表
29. 勁爆力---台形兇悍・落脚急勁・後莊圓渾・速度爆發力兼備・實力必値80分以上的1000米--1400米早熟短矩離馬。由於形格吸引試閘又目悦・故上季初出巳經彼受注 ...
呢隻好野黎, 又係 d 實用既馬, 來季一定要吼住佢

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-9-8 11:03 發表
開鑼日出賽「權威銀行馬」及「權威明星馬」之機會簡評:

第10塲:9.小武士---功夫之辣乃全組馬之冠・可見練馬師壓力不少・初出跑1400亦可・且同場快馬不多可期自做歩速・表現一向準繩之馬・乃今塲最佳Q膽之選。
小武士乃肉身馬, 要有足夠熱身先會發揮到佢既水準, 不過佢本身都係屬於易位難贏既馬黎

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-9-12 00:59 發表

巳有多位朋友早指出「小武士」差不多巳見盡・而小弟信心亦稍有動揺:022:・只希望熱身後増程至1600米或1800米再給多「小武士」一次評反的機會吧!!:014:
除非之後可以教到佢, 可以留番一段力黎跑, 好似當年既 "真威" 咁, 快開之餘, 尾段仲有能力爆多一程, 否則以佢現今既分數, 真係要吲準形勢, 先可以贏番場

前往最後回覆