上一頁下一頁
發新話題

權威賽馬日報2006-2007年度「權威銀行馬」及「權威對沖投注基金」貼士提供:

收藏  |  訂閱
1.1k  148.3k

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-10-22 08:12 PM 發表

小弟從來唔會買複式三重彩既・(唔怕得罪人講句:多數唔識賭三重彩既朋友先會買複式既)・小弟通常買指定位置2>4>6、1>4>7、1>3>9、1>2>f甚或3>1>9等等!!:014:
哈...死火囉...我承認我又真係唔幾識賭三重彩架...所以其實我買親都係d係人都知得4隻馬跑既場合...哈...好似季初有一場"熊中雄","陽光"那場呢...我就係4大天王之中飛左全日冇手影既方仔既"馬友利"...之後用60蚊走去買複式三重彩啦...事後睇番又唔會覺唔抵...因為3隻馬前後好似差唔夠半個馬位...真係分分鐘驚用錯膽架...:014:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-10-23 07:11 PM 發表

哈...哈...:014:千萬唔好誤會:007:・・・小弟所指既(多數唔識賭三重彩既朋友先會買複式既)並非指(愛兄)・而係一些小弟所認識既朋友而巳。而指定位置的好處就係只要揀到隻Winӥ ...
哈...唔駛擔心喎羅拔兄...我成日都同人講我真係唔識賭馬既人黎架...坦白講...有人拿住我堆馬去買既話...我諗而家已經發左達...哈...閣下見我都仲係一貧如洗咁既狀態就知乜野事啦...:014:

講番彩池問題...三重彩係一d妳預定左某一兩隻馬必定入黎既情況下好好駛...因為通常一線馬太強既話...腳通常都有d三四線馬走左出黎...買三重彩往往會有意想不到既收穫...以我發覺呢類場合通常買指定位置馬膽分分鐘係1>2>F咁既方式已經有500-1000鬆d收...120蚊本姐(14隻馬去計)...當然要睇下呢條熱Q本身有幾多分頭啦...因為有時得出既分分鐘係買晒120蚊落條Q度仲有數架...:014:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-10-23 07:48 PM 發表
10月25日出賽之「權威銀行馬」及「權威明星馬」機會簡評:

第1場)7.勁爆力---果然一如所料報跑谷草1000米部署非常正確・以馬論馬贏面奇高。可惜同塲連一匹可擔飛的對手都没有・:022: ...
我地呢隻合力睇好既大大銀行馬又再出場...還記得上次閣下都已經話佢跑谷草要追啦...我唔知賀賢係有心部署定係都係試緊隻馬既階段啦...不過既然跟開...可能小弟都會打破星期三馬例唔賭既慣例買番多少單W捧場既...:014:

扯開少少話題...今期隻"英明大師"點睇...印象中上次跑谷草既追勢比想像中厲害...今次仲好似輕磅添喎...

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-10-23 06:55 PM 發表

如果嫌買單W,Q太單調・三重彩確係幾好(玩)既一個彩池:014:!!
但如果想發達就未必可以幫到你喇!!
唯一有諗過係三重彩發達既就係明知有場馬爆梗...揀3隻完全冇賽績根據...全部都30倍打上既馬買60蚊...可能中左出黎有成幾萬銀...哈...幾萬銀對於小弟黎講算係唔錯既收穫啦...:014:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-10-28 09:36 PM 發表

當然係果隻1200米隨便都可以跑1.08.40既馬喇!!:014:;)
唔知聽日場地點啦...但係呢場馬都會好快步速架勒...有"快而勁"..."電光火力"同埋閣下所講呢隻上次都唔知係咪食左藥既馬...:014:...其實如果4隻熱門實力馬之中跑法最主動既反而可以係"紙醉金迷"..."永利好"..."新力升"都係偏後架勒...講真就算"好利威"想快係10檔都唔會埋到黎...反而"紙醉金迷"睇佢2次跑可前可後,因為佢前快後快...當然講左咁耐我都係支持"好利威"既...:014:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-10-28 10:26 PM 發表

講左咁耐・其實我係唔支持賭黎場馬既!!:014:
哈...多謝指示...聽日我都仲未擺好晒重心...陣都未擺好...有時都係靈活少少見機行事啦...第9同第10場2場好易玩鴛鴦架...睇定先黎都世@@�...但係呢場個人黎講又覺得唔算煩...隔晚睇"好利威"有少少水位...到時岩形勢既買番注囉...:014:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-11-10 06:52 PM 發表
11月12日出賽之「權威銀行馬」及「權威明星馬」機會簡評:

第2場)1.一切順利---超級馬上仗谷草於鞍上人多重失誤下慘敗・但幕後並不介懷顯然並無賭錢・今原装配搭再次上陣反而更合心意} ...
哈...先講講小弟期待已久既"企業精神"先啦...重磅配個小弟都好唔鍾意既阿賴哥...都唔知為乜...又冇磅減...不過好處就係有"陽光"..."常歡笑"係度...再加埋超級弱配之下...應該可以換番多少賠率啦...呢隻馬睇黎都唔係好鍾意成為大眾焦點咁...睇上次走勢100分前真係走唔甩...所以就算係小弟極唔鍾意既人胯下都要重鎚出擊...甚至有少少想搏佢贏埋"陽光"...不過呢場都幾好玩...實力馬真係唔多...分野好大好突出...:071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-11-10 09:51 PM 發表

"企業精神"巳証實必値100分・而"陽光"跑完今場就知値幾多分・小弟真係唔識揀:027:!!・・・不過如果下仗再跑過・我就必會揀"企業精 ...
哈...馬就係咁...大家實力都咁高咁大...就要睇進度...但係你諗番某人騎"美好祝福"衰成點...就唔會有心再重插"企業精神"...我諗起都想反胃...所以唔好話人地唔支持本地騎師...係話人之前唔該好好檢討下自己有乜值得人地支持先...

講番呢度先...究竟"陽光"上次之險勝係點解...我都唔知...賽前就話那場水準奇高啦...但係而家睇番..跑第2既"常歡笑"再出冇影...第3既"熊中雄"擺明係路短...第4既"獲利多"就唔話佢...因為佢1200後上好走去跑番1000唔近都唔奇...落第既"馬友利"亦可能係早熟馬...所以水準真係有待証明...佢都係險勝姐...計路程適應性"企業精神"我有信心好多...當然...三重彩就2隻都唔飛得啦...:071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-11-10 10:13 PM 發表

"陽光"係一隻極少數小弟仲未睇得透既馬・所以我話"企業精神"下仗升班再跑我就訓身了!!:131:
訓身就不敢當啦...我廢事俾大摩攪到我褲都冇得著做番出黎...打直入馬會打橫出番黎...:071:

"陽光"..哈...唔識講...佢贏親既對手...睇落都好似唔差...世@@暽L既馬...講真點批得死...好似上次...就算"鴻運至尊"咁高難度(3班升1班,跳路程,唔算靚檔,對手強)...世@@暽L既馬你永遠唔可以話佢有幾多...因為始終冇一隻馬係佢前面過過終點...所以對於"陽光"都會有相同評級...但係我就一次都未中過呢隻馬W啦...所以主觀上係會鍾意"企業精神"多好多啦...隻馬初出輸俾"我來也"那場我已經極力睇好...他日必上一班之馬...捧左咁多次...今年只要健康正常,必定長追...:071:

另外第8場就難攪好多啦..."熊中雄"佢係都唔肯聽我地講...死人都要留係1200..我都唔係好知佢想點喎...哈...上次終點前50左右都好似先慢慢撻得著..今次莫非要等到終點後先贏馬....:071:不過我唔否認對手未必比上次強既...頂盡都係一兩隻高手..."嘉駿寶"...唔識評...大超班馬...要贏既話係呢個路程"熊中雄"都唔夠佢跑...但係唔知佢會唔會又好似跑馬地那次咁玩埋那些嚇死你...:071:

引用:
原帖由 kuskit 於 2006-11-13 04:25 PM 發表

上次直路發力有內閃傾向・只因此駒一向敏感的馬口尚未敎好之故・應與有否帯關係不大・而可以另隻馬更集中精神競跑・亦對馬匹的前跟力有相當幫助・但對情緒容易緊張 ...
閣下可以細心留意一下...唔係話"終身美麗"冇進步...佢真係好大進步...但係細心睇下...今場既步速扯得都幾快...加上全日較利守好位既馬...同想像中隻馬跑會造出慢步速既諗法完全不同...再加上如果臨場有睇沙圈既話...就會知道"爆冷"既狀態比上次更差更急...跑到第3都已經算走運架勒...:071:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆