性愛

收藏  |  訂閱
30  3.9k

引用:
原帖由 yiukwongzzz 於 2006-8-24 03:06 PM 發表
好深呀!
就係因為好深-.-我先拎出黎討論呢個問題~
不過結果得出黎係有愛就自然有性~

我會認為男人同女人如果講愛係有分別.男人愛女人好多時係由想同佢發生性行為而去愛佢.
而女人肯同一個男人發生性行為,係因為愛佢.
不過宜家道德觀唔同左,以性愛為目標的男女多的是,唔一定有愛就可以發生性行為,之後互不相欠.

引用:
原帖由 Stayr1963 於 2006-8-25 12:21 PM 發表
我會認為男人同女人如果講愛係有分別.男人愛女人好多時係由想同佢發生性行為而去愛佢.
而女人肯同一個男人發生性行為,係因為愛佢.
不過宜家道德觀唔同左,以性愛為目標的男女多的是,唔一定有愛就可以發生性 ...
睇晒咁多位既意見,
結論係,
如果有愛,就好自然咁有性!
唔該晒~

唔駛轉牛角尖,簡單一句問自己,(女方)你肯唔肯同佢做?如果你都覺得唔想同佢做(無性),你既愛應該好有限!
你明白有愛就有性,就好似食完飯就要all屎咁,係過程上既問題!

引用:
原帖由 yamamoto2 於 2006-8-25 02:27 PM 發表
唔駛轉牛角尖,簡單一句問自己,(女方)你肯唔肯同佢做?如果你都覺得唔想同佢做(無性),你既愛應該好有限!
你明白有愛就有性,就好似食完飯就要all屎咁,係過程上既問題!
我諗...我真係要問下自己愛佢幾多先得喇....
你個比喻....好正-.-""多謝晒

引用:
原帖由 wyattmommy 於 2006-8-8 06:58 PM 發表
情到濃時~ 男or女都會有性衝動ga~

有性無愛~ 都唔係唔得~
sex partener淨係為左得到性既快感先一齊
有無愛對佢地黎講唔重要
但係雙方面要有共識~
雙方面都唔會愛上對方先可以做到長久既sex partner~
如 ...
说的好..好波.........

如果同個女仔一齊五年都未做過, 係咪即係大家未愛得夠深呢?

我絕對主張有愛有性
我覺得 我係因為太愛我ge伴侶 所以先會想過要同佢有更加密切ge關係
有愛冇性 我覺得會唔會太過似兄妹....
當然 首先要大家知到 有性係咪 = make love?
但你地又知唔知 咀咀都叫make love 我聽女友個中學亞sir講
試諗下 如果冇性得愛 同你愛自己個亞哥冇乜分別 唔咀得 唔做得
我係有女朋友ge男士 如果我女友唔肯同我做
我會講清楚我想同佢做係因為我愛佢 我想同佢有更密切ge關係
如果佢都係唔想ge 我會尊重佢 咁係就係有d失望 不過又唔會話佢唔愛我
只係佢愛我ge程度未去到可以同我做愛
我唔係吹水先咁講 我女友本身都唔想做 佢覺得呢d應該係結婚之後ge事

引用:
原帖由 sandykwok 於 2006-8-8 03:38 PM 發表
到底性同愛係咪一定要一齊講?
有性冇愛,呢個世界大有人在!
但係,有愛冇性又得唔得呢?
唔通,唔同你有性行為就等同於唔愛你?
呢種思想到底男人既想法定係女人既想法?
一直諗唔通!!
年輕男人可以有性冇愛,但隨着年齡增長,慢慢會變得有性有愛,
女人好似剛剛相反,年輕時追求有性有愛,但隨着年齡增長,慢慢會變得...........

引用:
原帖由 pigopigo 於 2006-8-8 08:16 PM 發表
可以有愛無性架,不過有時始終得愛,我覺得感情會唔夠深囉,
但亦都有好多女仔驚有左性之後個男仔只會重視性,
如果你相信你既男朋友,愛與性其實是可以同時進行的。
AGREE!!!

前往最後回覆