上一頁下一頁
發新話題

[轉貼]~~麻雀禁忌~~

收藏  |  訂閱
74  9.0k

車............我試過打牌頭三局都係自摸13么添啦......

引用:
原帖由 dixonyeong 於 2006-8-23 11:00 AM 發表
而其中的挑刻,
落色都一定要一樣

Are you nuts??  All Majong are now made by machine.  Who will do the 雕刻 ?
咁都唔係wow....你去下旺角睇下仲有人挑刻麻雀... 仲有得buy... 細o個d一副$100.... 佢真係賺你d功夫錢...
仲有雖然這裹d麻雀禁忌好似有d過.... 麻雀本身就係要好運.... 有skill只係幫你係唔好運時lost少d 同好運時win多d... 十三么係邪... 但係自摸唔食得就有d過... 岩邪食完通常就好旺..... 係咁食....我有一次自摸撈月十三么...食完就連食十一手牌.... 其中'林'咗十局庄.... 麻雀賭博本身就係邪....當然我好同意話要尊重麻雀.... 好多人牌好就識打(牌好人人都識打啦)....  牌唔好就黑口黑臉.... 仲有d爆粗.... 真係抵佢輸死....  就係連食十一手牌o個晚..我本身輸廿幾底...打完第一個東係無出充既情況下輸咗十幾底....一直坐住o個個位十二圈.....輸咗廿幾底... 我一路都好俾心機打...打弱個旺家.... 到再孰位....我知道上天好fair... 今次到我孰東.... 最後我o個日係win廿底.... 我想大家知道牌唔好時要更加尊重d麻雀.... 唔好爆粗.... 唔好發脾氣... 就算o個日輸就係要知自己因乜輸... 咁d牌章同牌品先至有進步....
至於天糊在很多麻雀館都當是詐糊係因為驚人洗排答出千..... 唔係禁忌

引用:
原帖由 dayo124 於 2006-8-28 05:56 AM 發表
我試過同3個老表打
我地一人打一隻西
都冇事喎
到你百年歸老時
就會歸西嫁啦:014::014::014:

如第一局打出來就是十三么, 最好不吃, 因為十三么如之前所說, 是邪糊。
如吃後, 往往都會被輸上大牌的   <--真ga. . . .我試過= . =

十三么多是輸家吃的

注意注意

你o係度嚇鬼咩,講埋晒d鬼怪野,
你講到禁恐怖不如叫人唔好打牌好過啦,
寫LE編野o個條友係咪輸到懵o左呀

計我話...人地打緊牌....千祈唔好搭人膊頭....呢個真ga....
一來又唔知會唔會第二個巴士阿叔...(講笑)
二來其實本人親身經歷來的...
我第一次比人搭唔係麻將....而係鋤大Dee....條友唔信邪...
搭我膊頭叫我教佢兩招...跟住我個局拎住兩隻Dee比人炒雙....好想乜佢...
另一次就係我個fd....打麻將比人係後面偷襲......仲連續拍幾下....
之後我坐佢下家.....係咁攻我上牌....最後食左局清一色....七番....
佢由輸住幾蚊突然輸到廿幾蚊.....

以上全是本人親身經歷...可以唔信試下人地賭錢搭人膊頭.....

至於海底撈月....我有試過啵...個日贏左十幾蚊...@o@"

引用:
原帖由 ~不再戀愛~ 於 2006-9-3 07:59 PM 發表
計我話...人地打緊牌....千祈唔好搭人膊頭....呢個真ga....
一來又唔知會唔會第二個巴士阿叔...(講笑)
二來其實本人親身經歷來的...
我第一次比人搭唔係麻將....而係鋤大Dee....條友唔信邪...
搭我膊頭叫我教佢兩招...跟住我個局拎住兩隻Dee比人炒雙....好想乜佢...
另一次就係我個fd....打麻將比人係後面偷襲......仲連續拍幾下....
之後我坐佢下家.....係咁攻我上牌....最後食左局清一色....七番....
佢由輸住幾蚊突然輸到廿幾蚊.....

以上全是本人親身經歷...可以唔信試下人地賭錢搭人膊頭.....

至於海底撈月....我有試過啵...個日贏左十幾蚊...@o@"
嘩, 你地打咁細嘅? 咁你地係打幾多錢一底呀?

引用:
原帖由 black-cat 於 2006-9-3 20:08 發表

嘩, 你地打咁細嘅? 咁你地係打幾多錢一底呀?
冇計一底幾多ga.......個次我跟朋友玩...佢同我講....一蚊一番...兩蚊兩番....三蚊三番....我O左.....雖然無限番....但仲要全統....~ ~"
咁老實講,,,,我打麻將唔係為左搵錢.....旨在聯誼.....大家坐埋一台吹下水....消下時間.....所以佢地打一個下午都係一圈...=.="
而且我d朋友技術不高....如果下下殺住人......下次搵鬼同你玩咩....~.~."
次次贏下就讓比人玩算啦......贏人咁多.....下次冇份玩....

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆