我既第二個問題.又有痳雀問題..希望有人解解 @_@"

收藏  |  訂閱
28  2.0k

引用:
原帖由 葡提老祖 於 2006-9-4 11:43 PM 發表
我未聽過人話唔講就唔洗包...唔講就唔當孖花或者一台花架喎....

如果係咁啞嘅咪唔洗打牌?

你估玩 last card 咩.....:014:
完全同意
以下網址可以看看簡而清教九章個時 要不要同其他人講 " 九章 " 的問題
@@@@@/thread-7469-1-3.html

[quote]原帖由 kit888999 於 2006-9-5 03:29 PM 發表

完全同意
以下網址可以看看簡而清教九章個時 要不要同其他人講 " 九章 " 的問題
hyyp://www.3talks.com/thread-7469-1-3.html

引用:
原帖由 kit888999 於 2006-9-5 03:33 PM 發表
原帖由 kit888999 於 2006-9-5 03:29 PM 發表

完全同意
hyyp://www.3talks.com/thread-7469-1-3.html
正確網址
@@@@@/thread-7469-1-3.html

引用:
原帖由 雲海雨 於 2006-8-23 01:56 PM 發表
九章同兩隻正花都要講
因為九章要包,而兩隻正花食出多兩番,出沖o個個會好金
但一台花,應該唔洗講,唔會點影響個結果,通常唔講都睇到啦
一台花都要講,
因為一台花同兩隻正花一樣都係食出多兩番呀^^

使乜講,又唔係同盲人打:017:

引用:
原帖由 dayo124 於 2006-8-28 11:56 PM 發表
十二張包自模嗰陣, 係邊家包? 同人玩開就上家包, 但yahoo玩就最尾碰出嗰個包.

請問邊個至啱?
就係令到嗰個人12章個個,
yahoo先係正確, 試想一想, 如果你下家十二章, 但又唔係你攻, 又要你包自摸, 唔係好唔合理嗎?

清一色我知要包, 咁我想問黎如出沖最大收64, 自摸即係收32啦, 咁係咪即係收96蚊呢~.~?

引用:
原帖由 iloveilove 於 2006-9-3 10:30 PM 發表
上一輩通常打出沖, 即係3家比鉉, 所以任何人攻到其他人九章既時候一定要講
依一輩大部份都打全沖, 所以幾多章落地, 打果個都要包架啦
就係咁
不過改一改第二句
依一輩大部份都打全沖, 所以12章落地, 任何牌自摸都要包架啦 -  全沖 公平為大原則 次次攻人皆千者

前往最後回覆