上一頁下一頁
發新話題

建立撲克會

收藏  |  訂閱
60  3.5k

贏一兩千? 輸左咁點?

回復 #8 frankie_kwok 的帖子

咁你幾歲呀. 真人不說慶話. 我就人到中年, 喜歡玩牌多過賭, 日日上綱玩 HOLDEM, 成績一般. 打個和.

賭界名人的著作? 請真人來指導都仲得呀. 我識美國的積業牌手, 你要吾要同佢地玩吓?

引用:
原帖由 toplesscat 於 2006-8-24 09:40 PM 發表
咁你幾歲呀. 真人不說慶話. 我就人到中年, 喜歡玩牌多過賭, 日日上綱玩 HOLDEM, 成績一般. 打個和.

賭界名人的著作? 請真人來指導都仲得呀. 我識美國的積業牌手, 你要吾要同佢地玩吓?
我得24 我唔係睇低你
不過 大家要知道 賭會 唔易搞 想搞得成功 會內一定要有料到的人助陣 教會員們路 教他們怎樣下注才會贏錢
理念必須明確

我本人就不是高手
如果入會一起研究的話 就算冇賭術專家 我也冇所謂 可以的話 一起研究 一些名人書籍

如果以上的意見 你沒有問題的話 我叫聲你做會長

引用:
原帖由 frankie_kwok 於 2006-8-24 11:16 PM 發表

我得24 我唔係睇低你
不過 大家要知道 賭會 唔易搞 想搞得成功 會內一定要有料到的人助陣 教會員們路 教他們怎樣下注才會贏錢
理念必須明確

我本人就不是高手
如果入會一起研究的話 就算冇賭術專家 我也冇 ...
賭到要睇名著咁誇張
其實係唔係真係有用??

引用:
原帖由 whatever1985 於 2006-8-24 11:18 PM 發表

賭到要睇名著咁誇張
其實係唔係真係有用??
必要的
前路有人開過既路 行翻一些成功人士行過既路 起碼佢會同大家講 這裡有石 小心!
我睇過許博智 戴子郎 及 Bruce的書
許博智的書 教人計數 D數難到我睇唔明 理論多 有個很有實力的人, 但我學唔到野(21點)
戴子郎的書就簡單 簡直是捉住你隻手教你 (21點)

最後是Burce 佢三本書
我們睇到頭一本 巳經很精采 佢很早段巳經同讀者講 百家樂是冇得計數
路紙 什麼路 都是沒有作用 但他有是可以將總和來計下一局開莊閒和 機會有多大
最重要佢 教的是下注法 教你欖

所以我自己會去看 因為對自己有益

引用:
原帖由 football1233 於 2006-8-24 09:36 PM 發表
贏一兩千? 輸左咁點?
有高人指點 我想大多數會贏的
賭錢有贏有輸 實有的 唔可以怪任何人

haha ok

如果賭場多數輸, 我諗澳門賭業就唔會咁發達

引用:
原帖由 football1233 於 2006-8-25 06:28 AM 發表
haha ok

如果賭場多數輸, 我諗澳門賭業就唔會咁發達
唔好介意
如果有分析力 判斷力 及一般常識 都會察覺到
設計賭場的人 先考慮到是如何賺錢
最基本 要靠抽水
賭博 也分三類
娛樂性
贏利性
欺詐性
即係話 賭場靠抽水 及一些 欺詐性 及娛樂性的賭戲, 還有一些大獎 一路累積冇人中獎的話 賭場公司也可以拿去投資
賭場運作唔係專門贏你錢 過活, 所以賭場可以愈開愈多 這點你現在明白嗎?

第二
你想一想 這個世界 去賭場賭錢的人, 你認為輸錢的人多 還是贏錢的人多?
一定係輸錢的人多 據塔木德聖經記載 世界所有比例都近8:2定律 這點唔多仔細去講, 即輸錢的人漸80% 贏錢的人漸 20%, 20% 贏錢的人 對賭場來說是九牛一毛
因為每個人贏既錢有限, 有80%輸錢的人去cover贏錢的人, 還有抽水 累積獎金的流動.

所以賭場唔怕你贏
至今有職業賭徙 我相信的
所以要搞個會的話 最好有專家教大家 我自問唔係:dumpfound

我乜都唔識,但好想學

引用:
原帖由 whatever1985 於 2006-8-25 02:36 PM 發表
我乜都唔識,但好想學
日後多多指教

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆