點睇個BRA係適合自己?

收藏  |  訂閱
4  2.5k

買bra一定要試身架!
與其去旺中買果d幾十蚊又冇得試既
去d牌子既鋪買仲好=3=

我覺得une nana cool麻麻~
雖然d款係好靚, 但size就唔o岩平胸同瘦既女仔! (想買70a? sorry, 8成款都冇! 佢d size最大我見過去到85)
wacoal都有呢個問題
同埋2個牌子都唔算平囉

我覺得平又ok既, easy shop,embry form同triumph都ok
easy shop係台灣牌子, d服務超好, 同埋d款都幾靚 (係油麻地同旺角都有, 係彌敦道, 地鋪黎)
同埋佢好多size揀
embry form d款比較大路d... 不過都ok既, 都有好多size揀
triumph就係德國牌子, 多款, 同埋都幾多size揀, 另外就係佢對d cutting同quality比較著緊
3個牌子都唔太貴, 最平既100蚊唔駛, 最貴大概300蚊左右, 一般都係百幾蚊

加多個~
sloggi都應該唔錯架!
佢係triumph既副線黎
d款比較女仔d~ 但又唔算好幼稚
始終德國公司, 對cutting同quality都捉得比較緊
應該都有保證既

引用:
原帖由 Charmmy_Kitty 於 2006-9-26 05:43 PM 發表

妳帶緊邊隻牌子Bra
而家就embry form
不過之前就用triumph
早排去買bra果陣試左n個牌子(真係試上身架)
覺得好果d都講晒出黎lu~

引用:
原帖由 yllek2006 於 2006-9-27 05:28 PM 發表
如果去試左,又唔買,選唔落手同埋想再去其他地方睇睇....咁會唔會好衰?
EASY SHOP D BRA 好唔好GA?
唔會既...好似買衫咁, 試左上身先覺得唔o岩, 都冇法架喎...
easy shop我覺得ok
引用:
原帖由 Charmmy_Kitty 於 2006-9-27 05:55 PM 發表
Easy Shop d  Bra最平要幾多錢??
最平果d「少女bra」(好似背心果d), 一百蚊樓下

引用:
原帖由 fatonna 於 2006-9-27 10:22 PM 發表
我都有個難為情既問題呀,我發現我兩個胸差一個 cup size ..有時真係唔知個 bra 就邊個 size 好...有無辦法可以調整番差唔多 size 呢?係咪因為長期側住一邊身訓覺而攪成咁呢?雖然人地唔覺,但係自己會覺得尷尬囉 ...
加墊可以呀!
細d果邊可以加個pad...令2邊睇上去平均d

前往最後回覆