港男 vs 台灣男 vs 大陸男

收藏  |  訂閱
23  1.3k

引用:
原帖由 DuncanWong 於 2006-9-29 18:49 發表
:006:男會員你地做乜呀? 俾人踩到上面都唔出聲!

:006:快啲回覆表態啦!
又係你自己話只係反映很多港男內心睇法和港男返國內娶老婆的趨勢, 絕無意踩低香港女性

咁樓主都係發表吓佢自己個人見解ja......
在下又何須接二連三咁自辯呢......
再者樓主都係講出少部份hk男仕的缺點ja......
你係六樓既回應同果d比人激兩句就發火既hk女仕.....真係不惶多樣law......

有則改之,無則勉之.....ma.......

引用:
原帖由 莫作棟 於 2006-9-30 01:47 AM 發表

又係你自己話只係反映很多港男內心睇法和港男返國內娶老婆的趨勢, 絕無意踩低香港女性

咁樓主都係發表吓佢自己個人見解ja......
在下又何須接二連三咁自辯呢......
再者樓主都係講出少部份hk男仕的缺點 ...
wooo , 給你掌聲 :013:

引用:
原帖由 SIU菲; 於 2006-9-30 02:11 AM 發表

wooo , 給你掌聲 :013:
算把啦. 我自己條件唔差. 無咩所謂. 我又唔係同你拗d咩. 只係發表同朋友傾完計既結果. 我又無踩低你地丫. 我都係講事實. 你地都成日話香港女仔唔好丫嘛. 唔好又咁多鬼佬溝香港女仔? haha. 你地都可以溝大陸姑娘. 台灣呀. 不過我都係覺得. 係大陸無條件既咪會受你地溝囉.你又唔係霍家公子又唔係梁X松先生.  haha. 仲有返得大陸娶老婆既. 咩人大家心知啦. 你都可以娶大陸姑娘嫁. 無人阻止你嫁喎.:009:

引用:
原帖由 sanx 於 2006-9-29 02:45 PM 發表
我覺得呢,,,,大陸ga男仔,,,某程度上真係好過hk gaa,,,
我係new york讀書,,,,識得好多,,,,佢地雖然冇咁潮流,,,
但係佢地純d gaa,,,唔會開口埋口就媾女媾女咁....
更加唔會下下都一班男仔係度講邊條女索d,,,邊條 ...
我都覺. 我之前都有一個美國籍既北京人追求我. 人品真係唔錯. 有風度又有學識. 不過佢半年後要返美國. 所以咪唔發展囉.

引用:
原帖由 DuncanWong 於 2006-9-29 02:21 PM 發表
我之前篇"港女 vs 台灣女 vs 大陸妹"只係反映很多港男內心睇法和港男返國內娶老婆的趨勢, 絕無意踩低香港女性!

樓主忽略了一點, 近兩年真的有一半結婚的港男(當中包括越來越多高學歷的港男)是娶大 ...
我自己2個好朋友都係黎自中國. 我只係對事唔係對人. 唔係全部中國女仔都係咁. 只不過我識既2個有條件既中國女仔都話唔會同港男拍拖. 無咩好講囉.

都唔知有咩咁好嘈......
奇實所有地方都有好人, 壞人
我就唔信香港冇好男仔,好女仔

引用:
原帖由 ytp1089 於 2006-9-30 05:19 AM 發表
都唔知有咩咁好嘈......
奇實所有地方都有好人, 壞人
我就唔信香港冇好男仔,好女仔
有既都. 不過都係睇你好唔好彩姊. :013:

我成日硬係覺得哩D TOPIC係俾D無質數既男女, 又認為自己掂既男女要黎講同討論...
型男索女:唔會係度回POST囉

所以我自問我都唔係型男, 因為無我料追個索女~~但係我唔會講人地差既野抬高自己好既野~

你要搵例子既大把啦, 哩個世界乜人都有~~
但係你有無諗過, 你地討論既時候, 有好多型男溝緊索女??
跟本唔需要話個女既咩唔好, 個男既有無用~

我所指既型男索女唔單指係佢地既外表啵, 有修養有學識既男女喎我係講緊~~
佢地更本唔會有你地所討論既問題, 如果你身邊有你所覺得既型男OR索女既, 而佢地又有哩D問題既話
咁我可以話你知, 佢地只係唔夠型OR唔夠索~~
先會將自己黎同人比較~

我都覺得樓主哩篇文章同DUNCAN既出發點係兩件事~~

再一次令我覺得男仔同女仔睇野同諗野真係完全兩件事~~
好有"細蚊"FEEL~~

引用:
原帖由 SEEFOODKWAI 於 2006-9-30 07:20 AM 發表
我成日硬係覺得哩D TOPIC係俾D無質數既男女, 又認為自己掂既男女要黎講同討論...
型男索女:唔會係度回POST囉

所以我自問我都唔係型男, 因為無我料追個索女~~但係我唔會講人地差既野抬高自己好既野~

你要搵 ...
你覺得丫嘛. 我覺得就算. 有無質都可以有言論自由喎. 型男OR索女睇唔過眼既唔可以講出黎既咩. 唔出聲就=清高?有型? 哈哈. 你都幾得意. 只不過係睇唔過眼d人將人同買菜黎比喻. 都幾好笑.

睇報紙差不多幾日就有包2奶攪到家破人亡既新聞. 佢覺得香港既男人好無用. 自私又自大.<----完全唔認同, 我夠睇到勁多大陸新聞話大陸男人殺老婆殺仔女lor, 夠有新聞話個大陸男人同個香港女人結左婚生左仔女之後為左錢綁架個仔, 之後仲斯票啦, 敢唔通話大陸男人好勇敢 = =? 又殺人又綁架? 咁先叫男人? 人梗係有好同有壞人, 但就冇話香港人好d or 大陸人好d, 就算按比例呀, 香港既壞男人都唔知有冇大陸既幾份之一啦 -.-

前往最後回覆