花胡姐係咩??

收藏  |  訂閱
11  1.3k

花胡姐係咩??

有人話拎到7隻花 有人話8隻..
同埋幾多番嫁??
係唔係即刻食得??姐係連雞胡都唔洗做就食得??

冇人識牙??????

我同d fd 玩 7隻就3番~8隻就十番/爆(我同d fd 玩十番爆)
同埋一定要即刻話食定唔食~唔食之後過左就冇得食的~好似~

通常3番,不過可以選擇即刻食or唔食住!!
唔食都係當3番做底!!
不過最緊要都係一開始講明係點!!

我n年前第一次食花糊,當時摸到七隻花,已經牌尾,三番都照食啦,點知開來一睇,再補花的話又係花,即係八隻爆鵬!
真係食了都唔happy:025:

引用:
原帖由 busy_penny 於 2006-11-16 06:42 PM 發表
我n年前第一次食花糊,當時摸到七隻花,已經牌尾,三番都照食啦,點知開來一睇,再補花的話又係花,即係八隻爆鵬!
you should have been more careful ar...
it's near the end and one flower is still missing...so there is good chance you will have it wor!

引用:
原帖由 busy_penny 於 2006-11-16 06:42 PM 發表
如果真係最後一隻..睇下人地果d..
如果真係差1隻花未出梗係摸埋啦..

我玩開都係7隻就3番..
但我姑姐係荷蘭打當爆..

花糊. 100% for sure definition (香港牌):
1. 7 flowers 3 fan, 8 flowers 爆 i.e 打 8 fan 最大就食8 fan, 10 fan 最大就食10 fan, but sorry 再大d就唔知啦, 因為我未打過
2. 唔須要理hold住嘅係咩牌, even 你hold 一堆rubbish, 做唔齊, 都食得
3. 花糊一定要即摩即食, 無得補花, 過廟之後無得食 (i.e. you ve forfeit your right to eat).
4. when 唔食花糊, 而你又食得出another糊嘅, e.g. 混一色, 不能計糊 +3 fan (of course u have at least 1台花, +2 fan)

7隻就3番~8隻爆

前往最後回覆