上一頁下一頁
發新話題

★★★★★【教主】留言信箱★★★★★

收藏  |  訂閱
2.3k  123.6k

百週年紀念短途盃 (短途錦標系列首關賽事)
(香港一級賽)
HK$4,500,000 (US$577,000)
1000米

日期 二○○七年二月四日(星期日)  
馬場 沙田  
參賽資格 三歲及以上之馬匹  
報名費 $13,500  
獎金 $4,500,000
第一名 $2,565,000
第二名 $990,000
第三名 $517,500
第四名 $270,000
第五名 $157,500  
特別獎金 連勝短途錦標系列全部三關賽事之頭馬馬主將可獲得二百萬元特別獎金。  
負磅 年齡/性別 北半球出生馬匹 南半球出生馬匹
四歲及以上 - 雄馬及閹馬 126 磅 126 磅
四歲及以上 - 雌馬 122 磅 122 磅
三歲 - 雄馬及閹馬 116 磅 120 磅
三歲 - 雌馬 112 磅 116 磅

自由身騎師及見習騎師將不獲減磅。

優先出賽資格 倘報名出賽馬匹之數目,超過有關賽事之出賽馬匹最高限額,各駒之優先出賽資格將由賽馬事務執行總監及評磅、賽事策劃及國際賽馬事務部主管組成之甄選小組決定。甄選小組所採用之標準包括但並不限於以下各項(次序不分先後):

•馬匹在國際分級賽及表列賽,以及香港分級賽之表現
•馬匹之國際及香港評分
•馬匹最近之賽績
•馬匹在有關場地作賽時之表現  

報名截止時間為二○○七年一月二十二日星期一上午十一時正

跑呢場前1月20日沙田有場1000米,贏埋呢場跑百週年紀念短途盃 (短途錦標系列首關賽事),咪知隻馬有幾多料囉?

:071: 你轉咗頭像呀,幾得意:071:

283.爆炸
282.創惑
282.人緣好馬
281.俊歡騰
273.時尚風采
273.勇善勝
272.冠軍廊
270.連華生輝
269.錢順來
268.凱風
267.叫關領
266.紅運精英
265.南華精英
262.萬勝輋
262.妙妙星
261.幸運小子
261.新馬威
259.榮進寶寶
259.駕馭
258.輕易取勝
258.北區之星
256.包裝大師
256.大師傅
256.高高的
唔得閒加評語,代出賽再研究。

2007-1-7 第9場

292...第9場     蒲公英讓賽 , 17:10 , 第3班, 草地, "B" , 2000米

4.萬勝峯勝後無走樣,狀態勇銳,換柏寶信心更强WP之選。

腳拖1.金碧滿湖5.新馬威

第3場2.勁精神馬主鬥志好,上次已試準,WP之選。

第1場:5拖1、7
第2場:1拖7、11
第3場:2拖4、5
第4場:3拖10、13
第5場:5拖1、3
第6場:9拖4、5
第7場:5拖2、6
第8場:6拖4、13
第9場:4拖1、5
第10場:5拖2、8
馬膽拖兩腳,重心紅色。

引用:
原帖由 dehum 於 2007-1-6 09:12 PM 發表
283.爆炸
282.創惑
282.人緣好馬
281.俊歡騰
273.時尚風采
273.勇善勝......................下場即勝
272.冠軍廊
270.連華生輝
269.錢順來
268.凱風
267.叫關領
266.紅運精英
265.南華精英
262.萬勝輋........................死咗冇得搵錢
262.妙妙星
261.幸運小子 ...

14/01/2007 , 星期日 , 沙田

273.勇善勝...上次輸在信心不足全程外叠,入直路反應佳,今次排外檔早段唔好咁老襯,今次馬膽wp之選
259.駕馭狀態番緊嚟,唔想露光冇賠率,今次冷p
258.輕易取勝狀態番緊嚟,輸路程短,換牌仔搏你唔信,又係冷p

三隻馬睇下幫唔幫到我搵到食

http://www.188channel.com/viewthread.php?tid=3211202

引用:
原帖由 dehum 於 2007-1-12 11:01 PM 發表
273.勇善勝...上次輸在信心不足全程外叠,入直路反應佳,今次排外檔早段唔好咁老襯,今次馬膽wp之選
259.駕馭狀態番緊嚟,唔想露光冇賠率,今次冷p
258.輕易取勝狀態番緊嚟,輸路程短,換牌仔搏你唔信,又係冷 ...
唔錯嘛.......俾啲反應呀.....香港人:046:

支持下先~其實分析得唔錯~以後我會多D入黎同你研究研究:036:

引用:
原帖由 百事威 於 2007-1-14 05:02 PM 發表
支持下先~其實分析得唔錯~以後我會多D入黎同你研究研究:036:
不過好配服你,邊有咁多時間場場分析,我都係抽幾場唸:097:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆