[其他] ☆☆對波馬比賽的兩點即時建議☆☆

收藏  |  訂閱
14  539

☆☆對波馬比賽的兩點即時建議☆☆

《第一點》泥碼≠彩金

現行比賽是每位參賽人仕皆可得10000分作底分,每次可用績分上限為結餘之一半...

這將會出現以下兩種情況...

1.一萬分未能完全用盡,可能會餘下8.5/7.2等分數,而該等分數亦有可能成為雙方最終決勝分數!

2.一萬分之義等同賽會派發予參賽者之“泥碼”,而該等“泥碼餘數”實不應“有機會成為結算之彩金”....

對應上列,現有兩項即時修例建議如下....

1.當結餘餘下少於某數時(500/200),一半上限之禁應不適用,務求注碼盡用,不可留作為結餘....

2.賽期內,應規定每位參賽者所投總注碼必須超過/達到10000分,以免使用小量注碼而領先者停止投注等結算

(例:a君第一日用2000分贏到15000分於是停手等結果,對手b君由10000分輸至300分最後追番上14800,但,結果會係!!而勝出之a君結算銀碼中有8000分為從未動用之泥碼.......!!!

《第二點》波版賽期實時

以月份作計,比賽期限應為本月31日止,但因時差問題,足彩賽期頗為特殊....

如下圖,馬會表列之16/1比賽,全部實為17/1凌晨舉行,而17/1之賽事,其中大部份於18/1凌晨舉行....

故賽會應及早厘清足版準確賽期結算時段.....:098:

唔係去到1月26日咩?:025:

引用:
原帖由 percyng 於 2007-1-11 04:51 PM 發表
唔係去到1月26日咩?:025:
26都要厘清架.....:086:

明白哂:034:

好嘢,真細心。

多謝兄弟畀網扯我,支持下先.:098: :098:

引用:
原帖由 makeinhk 於 2007-1-11 06:03 PM 發表
好嘢,真細心。
其實仲有其他漏處架....

比如波版參賽者自由貼出賠率喇,最後都有可能出現爭議....

賽會應該逢星期2&5晌馬會cope左各項初盤賠率貼出黎做計分準則:024:

引用:
原帖由 ooappleoosm 於 2007-1-11 06:05 PM 發表
多謝兄弟畀網扯我,支持下先.:098: :098:
唔使客氣,量緊要你啱用....

其實解毒過程d“英門”搞唔掂既話,打開報紙都有好多電腦上門維修,比盡都係3兩舊,叫佢即場教埋你貼圖呀cap圖呀其他野都得,賭得幾猜野一日,若果趕住有用,唔使下下等老友得閒既.....:032:

巴打,今晚有心水嗎?

前往最後回覆