上一頁下一頁
發新話題

[轉貼] Rogue Galaxy / 俠盜銀河 [USA][加強版][DVD9] 4種子

收藏  |  訂閱
43  20.9k

引用:
原帖由 ckw12000 於 2007-2-22 06:46 PM 發表
粒ic同Firmware有咩關係?
仲有~我放左隻Firmware碟落去後load到個"programming please wait"後冇反應
點解?唔應~
我諗你都唔知自己用緊乜野ic:035: ,唔知宜家有買機有無得揀ic?:035: cheap ic係無得update firmware,load唔到d9碟通常係用cheap ic:025:

引用:
原帖由 jake484 於 2007-2-24 12:28 AM 發表
bele need a help , do you know where the sun key is in the rosa?
i had find it before but my game suddenly froze before i have saved-_- "
i have eath and star key though , can you maybe  ...
ch8係最長一個chapter:028:

sun key係響rosa一個hidden town某間屋中,要到ch10先去到:026:

引用:
原帖由 dillhe 於 2007-2-24 01:09 AM 發表
<br />

真係唔識﹗願聞其詳﹗請指教﹗
http://www.google.com/search?sourceid=navclient&hl=zh-TW&ie=UTF-8&rls=CYBA,CYBA:2006-25,CYBA:zh-TW&q=dvd9

:122:

引用:
原帖由 ckw12000 於 2007-2-23 11:45 PM 發表
哦~原來係粒ic問題
咁用cheap ic係未冇方法load到d9 ga?
仲有買正版既 Rogue Galaxy 美版d9唔知load唔load到呢?
唔應~
其實又未必關ic事,可能係你用碟或燒錄上出錯,你用乜野d9碟,+R/-R?有無轉booktype?

我真係唔知道你部機讀唔讀到正版d9,ps2係一部好挑碟既機器,我建議你買一隻2手d9正版game,睇下read唔read到:025:

新年前己玩到十三章最後一個地圖,隨時都可以爆機:098: ,不過新年有其他野做(豆利是:046:  and 睇我個簽名:131: ),所以爆機時間要delay:025:

回覆 #104 ckw12000 的帖子

因為只有+R碟可以轉booktype,而轉booktype既原因係可以增加dvd同ps2兼容度

你用邊部burner,有某D burner officiall既firmware係轉唔到booktype,要update firmware先可以,你響nero見唔見到下圖既設定?

如果d5同d9可以用同一種燒錄方法咁就唔會咁多人見到d9都嗌救命:029:

我覺得讀唔到d9有以下幾個原因
1)modchip (改機ic)
2)ps2 lens (lens老化)
3)dvdr (碟既問題)
4)patch (可能要打補丁)

我再講多一次燒d9既step:025:

下載d9 games->解壓得出iso->打補丁(用dl patcher)->燒錄(碟片推荐verbatim +R DL booktype為DVD-ROM 2.4x燒錄)->祝你好運:023:

都係玩唔到我就無計了:034:

附件

DLPatcher.rar (58.02 KB)

2007-2-25 18:11, 下載次數: 68

回覆 #106 ckw12000 的帖子

應該都係d9:026:

http://www.jp.playstation.com/scej/title/rgdc/

見到寫住dvd2層式嗎?

香港我諗好難搵到美版正版game,仲要二手,難上加難:026:

ebay上面大把二手,全新一手大約四十蚊美金,你自己計下數加埋郵費值唔值

不過買之前你一定要sure你部機可以讀到正版d9碟 :086:

回覆 #110 jackywong78 的帖子

第七章是first layer的完結,之後就會讀second layer第二層,我己經講過讀不到d9的原因,可能是改機ic或ps2 lens關係,不能讀取第二層資料,你問我怎辨,我只想到一個方法,就是  買/借 一部沒有改機的slim ps2。 :025:

引用:
原帖由 bigbirdhero 於 2007-3-2 09:33 PM 發表
我用hard drive玩rouge一樣玩到ch7就load唔到,讀唔到d9碟只可以係關ic事.
你應該係用0.8b,對嗎?你用乜野software transfer game to hdd? hdl_dump/winhiip/HDL_Dump_gui-2.1 ?

有人有個case係用hdl_dump 玩rg去到ch7死機,但佢format hdd後換winhiip/hdl_dump_gui-2.1 install,就無事過到

咦,好耐無留意rogue galaxy既資料,原來有人可以rip到d5唔死機,有無人夠膽試:025:

如果下載完而你又del左chapter 7既save,我可以upload ch13既save俾你地測試,睇下係咪真係work:025:

附件

rogue.iso.torrent (43.8 KB)

2007-3-3 00:40, 下載次數: 75

D5版本唔死機

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆