鋤d唔出金剛出4隻一樣得唔得架??

收藏  |  訂閱
30  3.8k

有冇淨四條呢個係"規則",冇話邊個o岩同錯.

引用:
原帖由 yellowriver01 於 2007-2-24 19:11 發表
咁係可以剩出 4 隻!!!  唔駛出 5 隻.  呢D又係鋤DEE的精髓.  例如, 甲有 4條 3, 兩隻 5.  但係計下牌, 呀乙可能有同花順, 而全部 3以上0既牌都出過一隻以上, 即無可能有人有 4條.   呀甲係呢個時侯緊係出 4條 3 ...
我睇過你回覆人地果d文章...
我諗你係一個好對手...
同其它人唔同....
有機會真係好想同你玩下..

我想問下..上次我出3條8的時候..我個fd出4條5+多隻3黎打我..佢話得..我想問大家得唔得架其實..

引用:
原帖由 紅色雞仔 於 2007-3-24 21:54 發表
我想問下..上次我出3條8的時候..我個fd出4條5+多隻3黎打我..佢話得..我想問大家得唔得架其實..
果個係唔係你個fd黎,,咁pk o既..擺明昆你喇..
人地出幾隻佢就出幾隻架喇..你出3隻..佢出5隻..咁玩咩= =?

引用:
原帖由 yellowriver01 於 2007-2-24 07:11 PM 發表
咁係可以剩出 4 隻!!!  唔駛出 5 隻.  呢D又係鋤DEE的精髓.  例如, 甲有 4條 3, 兩隻 5.  但係計下牌, 呀乙可能有同花順, 而全部 3以上0既牌都出過一隻以上, 即無可能有人有 4條.   呀甲係呢個時侯緊係出 4條 3 ...
咁講我一次出六隻牌都得啦!! (四條加一pair)~~

我覺得可以, 1啤可以, 3條可以, 4條點解唔得 ?

鋤d 出4條 係要加多隻架=.=
我都係第一次見有人話可以出4隻=.=

正常既玩法就係咁架啦

有得出4條梗係走多隻細牌啦-.-

引用:
原帖由 yellowriver01 於 24~2~2007 19:11 發表
歷來4條都要加一隻, 你咪懶醒

引用:
原帖由 stephenlam1511 於 1~4~2007 23:50 發表
我覺得可以, 1啤可以, 3條可以, 4條點解唔得 ?
咁你解釋比我聽點解十三張二賭唔可以細過頭, 尾唔可以細過二賭=.=

前往最後回覆