你用甚麼牌子燒碟!!!幫下大家易d買碟(知嘰都留個言~Thz)

收藏  |  訂閱
4  13.0k

你用甚麼牌子燒碟!!!幫下大家易d買碟(知嘰都留個言~Thz)

你買左邊個牌子???成功玩到/個牌子玩唔到都留個言,希望大家可以幫幫手...等大家容易d買碟:098:  
成功牌子:
PROFESSIONAL by Team5 Group (8x / 4x)
Melody(16x DVD-R) (用4倍燒100%)
MITSUBISHI (用8倍燒100%)
HP
TDK
SOHOT (8x DVD-R)
maxell (1-16x DVD-R)
BenQ DVD-R

e-blue DVD-R
PROFESSIONAL
Team5
Sony
三菱
NEC
i-ME

i-Pro (8x DVD-R, 4倍燒 100%)
imation (用8倍燒100%) (藍面的16x - r ,用2.4倍燒,100%得)

Verbatim DVD-R(用8倍燒100%...無哂1-8x dvd+r轉咗用1-16xdvd+r,1-16x dvd-r都ok)

可能失敗牌子:
verbatim 麗紋龍千其唔好買黎用,無隻得,初頭燒完重玩到,過幾日就玩唔到-.-(4倍,8倍燒){:092: 咁神奇}

ps 有時睇唔明佢話隻碟係8x,或講緊佢用8倍黎燒!(見意大家用4陪速黎燒~:025: )
Thx 咁多位...不定期update~

引用:
原帖由 sinsin56 於 2007-2-23 01:38 AM 發表
e-blue DVD-R <----我用酒精/nero燒10隻有8隻以上死碟-.-||||
請問你用幾陪速黎燒???

引用:
原帖由 kyo204x 於 2007-2-23 10:10 PM 發表
請問有無人試過 6 ~ 7 個月之再玩, 99% d 碟都玩唔到....:043:
請問大家有無好碟推......?  :035:
請問你隻碟係咪冇花???or 部機個讀取頭出現毛病???
因為出面買果d都用到咁耐~(屋企淨好多舊game:030

引用:
原帖由 caseyy 於 2007-2-25 12:14 AM 發表
http://photo.xuite.net/bluecaseyy/132596
請問個DVD測試係咪 for PS2 ???   (:023: 好多碟)

引用:
原帖由 andytong1214 於 2007-3-9 11:02 PM 發表
其實我覺得牌子唔重要,重要既係用 DVD-R
我之前用SONY DVD+R,燒6隻死6隻:046:
(用nero,alcohol 120%,imgburn黎燒2隻game)...之後買DVD-R黎試,完全冇問題:071:
聽講DVD+R/DVD-R 係你部PS2咩型號之後先用得DVD+R...(詳情都係問other大大,我都唔記得左咩型號型號:097: )

前往最後回覆