上一頁下一頁
發新話題

[吹水] Wii遊戲吹水區

收藏  |  訂閱
510  159.4k

啱啱試過燒....
原來use TDK 的碟都係可以燒到架........
我use的係銀色面的個隻...我係use+R碟燒架....
我諗TDK的碟wii係可以讀到架.....

部 burner 都唔知搞乜??!!!  新買番來 burn 左十幾隻都無問題, 最近 burn 既美版 game 就 load 唔到, 日版 game 就無問題 ... 救命 :043: :043:

我想問燒wii game同燒ps2係咪一樣???

引用:
原帖由 shinn2006 於 2007-9-10 20:22 發表
我想問燒wii game同燒ps2係咪一樣???
係 , 只係wii對碟既質數要求高出過ps2好多!
市面有好多碟燒到都load唔到 .

其實燒wiii同燒ps2要求一樣高,因為wii iso係4.xxGB,同燒ps2 iso一樣,如果iso超過4GB,你一定要用靚碟同慢速燒,咁就可以減少失敗。:025:

引用:
原帖由 bele 於 2007-9-15 10:24 發表
其實燒wiii同燒ps2要求一樣高,因為wii iso係4.xxGB,同燒ps2 iso一樣,如果iso超過4GB,你一定要用靚碟同慢速燒,咁就可以減少失敗。:025:
但我試過 用4x燒完玩唔到.but用16x燒完玩到 ( 同一iso )

引用:
原帖由 Chris_L 於 2007-9-15 12:53 PM 發表

但我試過 用4x燒完玩唔到.but用16x燒完玩到 ( 同一iso )
我都好少用靚碟慢速燒,我用cheap碟16x一樣玩到,因為我主要用hdd玩,ps2 個lens讀碟能力強勁,乜野碟都讀到,但我唔會叫會跟我一樣咁做,唔想wii/ps2讀碟能力下降,最好都係用靚碟慢速燒:025:

引用:
原帖由 bele 於 2007-9-15 13:39 發表

我都好少用靚碟慢速燒,我用cheap碟16x一樣玩到,因為我主要用hdd玩,ps2 個lens讀碟能力強勁,乜野碟都讀到,但我唔會叫會跟我一樣咁做,唔想wii/ps2讀碟能力下降,最好都係用靚碟慢速燒:025:
喔~明白.

=.= but我用慢燒會玩唔到 ( 用靚碟都係.. )  咁點算好...........!:043:

maxell碟算唔算靚:026:

回覆 #459 shinn2006 的帖子

maxwell??
ok ga~~
我用+r and 4x 冇事

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆