上一頁下一頁
發新話題

[吹水] Wii遊戲吹水區

收藏  |  訂閱
91  159.4k

回覆 #135 人神共憤 的帖子

gc game係要用gc save card

gc game可以用dvdr燒,不用買mini disc,至於點解會有問題我就幫你唔到:025:

回覆 #134 hong07120333 的帖子

用wiikey應該唔會死機,你聽人講用wiikey update死機嗎?:028:

pal/us/jap 即係 歐/美/日,你部機係乜野版本就下載邊個,如果你有gc joypad就選擇頭三個,無就選擇尾三個,尾三個係用reset制 setup:025:

回覆 #141 人神共憤 的帖子

你玩其他region既碟當然要選on

下載wiikey官方韌體

wiikey更新韌體畫面http://www.youtube.com/watch?v=OxHkyTycdNY

短按reset一下~是"選擇下一個"

長按reset不放~是"切換"

引用:
原帖由 frankie1015 於 2007-3-8 02:23 AM 發表
用幾多速燒 打算buy LG h42
如果你部燒碟機同DVDR質數高,用幾多速燒都無所謂,你可以比較一下,用4x同16x燒碟,之後用nero cd dvd speed 測試,可能只相差一兩分。

附件

引用:
原帖由 人神共憤 於 2007-3-8 11:44 AM 發表
Bele 兄, 我想請問有無方法可以去証實晶片真偽 ? 因為我用 Setup Disc 將入面個 Region Overwrite 改做 On, Save 之後入返去睇, 但佢就變返做 Off, 試過幾次都係咁, 同埋有幾隻 Game 玩唔到, 例如 Wii Play, Ko ...
正常,就萛自己上網買wiikey DIY都係一樣,我諗係隻setup disk唔會load chips裏面既data,所以你每次load佢都係default setting,只要你玩到其他region既 Wii/NGC game,應該無問題。

如果你經常遇到DRE(disk read error),除左用nero cd dvd speed check disk,推薦另外一個軟件,叫DVDInfoPro

DVDInfoPro 是威爾遜網路工作室推出的一款面向DVD-R/RW,DVD+R/RW燒錄機和DVD-ROM播放器的光碟檢測工具,最新版本提供了全新的CD/DVD的速度和錯誤檢測功能,簡單的媒體播放功能,採用了新的用戶介面,增加了截圖功能,並可以測試刻錄盤的PI、PIF、POF數值等。具備HD-BURN和Mt Rainier技術,支援對DVD-R/RW、DVD+R/RW的快速擦寫和快速格式化功能,支援USB,具有良好的系統相容性。簡單一句話,其功能=Nero InfoTool+Nero CD-DVD Speed,推薦擁有燒錄機的朋友下載!

下載dvdinfopro

S/n: 55901-26113-35132-38935-66699

附件

回覆 #156 人神共憤 的帖子

如果你想確定data有無store入modchips,你可以off region overrun,睇下load唔load到其他region既碟,load唔到,即係modchips收到data,之後再on,又睇下load唔load到。:098:

回覆 #163 kashing124 的帖子

用什麼軟件燒錄都沒問題:025:

回覆 #162 Cycloneforever 的帖子

日文介面是日版:032: ,英文介面是美版:032: ,香港有無歐版機賣我不清楚:028:

回覆 #161 人神共憤 的帖子

wiikey玩唔到邊隻game我真係唔知道,或者你到其他地方收風

不過辨別真偽我諗到呢個方法,唔知work唔work?:028:

假設你用日版機,用日版setup disk off 左 region overrun,之後load美/歐版碟,睇下load唔load到,load唔到即係wiikey收到指令,跟住on region overrun,再load美/歐版game,load到即係無問題,呢粒chips係wiikey:025:

引用:
原帖由 傻聰 於 2007-3-9 07:06 PM 發表
PSP 下載區 IS CLOSE!!!!!!!!!!!!
典解要摺左佢?:028:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆