13 張一問

收藏  |  訂閱
10  1.4k

13 張一問

如果我莊  頭---3條  二島 -- 3條   尾 -- 普通蛇
玩$5 3注    人地  頭---無頭  二島 -- 普通蛇   尾 -- 普通花

我win 3注??????

win 1注咋......?

引用:
原帖由 邪x 於 2007-3-1 05:15 PM 發表
win 1注咋......?
正確:071:

13 張係蛇食3條~~~~~~~~~~~

only1注

引用:
原帖由 wewewetwethk 於 2007-3-1 21:22 發表
13 張係蛇食3條~~~~~~~~~~~
乜有 game 係三條食蛇咩?

如果我莊            頭---3條     二島 -- 3條       尾 -- 普通蛇
玩$5 3注    人地  頭---無頭   二島 -- 普通蛇   尾 -- 普通花

呢度點解 win 1 注?
唔係莊輸 2 注 win 1 注咩 ?

overall 輸 1 注

引用:
原帖由 carlghost 於 2007-3-23 10:20 AM 發表

乜有 game 係三條食蛇咩?

如果我莊            頭---3條     二島 -- 3條       尾 -- 普通蛇
玩$5 3注    人地  頭---無頭   二島 -- 普通蛇   尾 -- 普通花

呢度點解 win 1 注?
...
頭3條計3注
win 3注 輸2注
so 1注

引用:
原帖由 answer333 於 2007-3-25 21:44 發表

頭3條計3注
win 3注 輸2注
so 1注
但係佢係玩 $5 3注 , 即係點大都係計 頭 1注 , 中 1注 , 尾 1注 ,
所以 應該係 輸 1注 .

引用:
原帖由 地獄最強黑騎士 於 2007-3-28 06:19 AM 發表

但係佢係玩 $5 3注 , 即係點大都係計 頭 1注 , 中 1注 , 尾 1注 ,
但係玩開係三條係頭係3注.....
$5 3注??甘怪?點解唔一注注計,甘會好計d喎

引用:
原帖由 地獄最強黑騎士 於 2007-3-28 06:19 AM 發表

$5 3注嘅意思係無論輸/贏,一鋪最多輸/贏3注,注數計法係一樣,例如我買$5 3注,只要尾我攞條同花順而莊冇奇牌or報到,基本上我己經可以開牌,因為同花順尾計5注,即是我頭,中兩門輸,我都贏3注.如果買$5 7注,我就有機會贏5注(頭,二門一贏一輸),或贏足7注(頭,二門贏哂)~ $5 3注,$5 7注同$5 無限注分別只係在於你想承受幾大嘅無險同賭幾大..絕對唔係你買3注個注數計法就唔同~ 除非你地玩之前自訂此規則就另計..:025:
而樓主嘅牌係贏1注.

前往最後回覆