食得QQ人妻太多,教下各位.........

收藏  |  訂閱
5  46.8k

回覆 #1 wah-d 的帖子

又唔可以一竹高打一船人,我見有d朋友老婆真係好顧家既,屋企窮寧願食埋d送頭送尾:smile_38:

引用:
原帖由 wah-d 於 2007-6-9 06:45 PM 發表

咁當然有啦,不過我日常及工作接觸佔了超過5成。而且好多更係表面功夫做足
呢樣野真係唔止大陸女人係咁, d 年輕港女師奶咪一樣, 你試下係香港d Bar溝下女就知,
真係唔防得咁多:smile_38:

引用:
原帖由 newboy169 於 2007-6-10 10:52 AM 發表

你用呢個例子唔系好恰當,正如有d人話美國咁法治都有人違反人權,所以祖國違返人權唔系大不了。又或者香港都有人打劫,所以治安同大陸差唔多。唔好經過美沙酮診所就話香港系毒品天堂

任何事都是相對的, ...
但係我又見過d香港師奶因為打牌而同d雀友攪埋:smile_13:

其實我唔係否定有大陸妹背夫,只不過未必有樓主講到咁誇張,
我真係見好多朋友d內地妻子很顧家的
呢個世界緊有好人同壞人, 樓主見到一部分壞人就話全部都是壞人,是否有點問題先
仲有你老婆點解要出牆,你自己問下自己係咪有問題先喇

引用:
原帖由 robondo 於 2007-6-12 02:20 PM 發表
請問樓主,e家大陸係咪幾乎沒個階層的女人都係咁淫,咁無道德?咁容易就忘記老公男朋友的感情而同人上,整個社會真係絕對性道德淪亡嗎?
值得深思:smile_30:
一針見血

引用:
原帖由 wah-d 於 2007-6-13 12:08 AM 發表

其實每處地方都有好有衰,我都見過大陸妹有好嘅,不過唔多。但佢地又真係好似對男友關係和性開放d,而且文化有差異,戴綠帽機會真系高好多,講到結婚真係要三思
我上過一個qq人妻,佢老公係香港都搵 ...
c hing咁好彩遇到姐,可能大家識d人既背景唔同,我就唔好彩啦,我國內公司d女,個個大學生,自己搵到錢,有文化水平,所以道德方面比較好啦
所以真係配服c hing你,咁好彩識d到肯比你上

引用:
原帖由 wah-d 於 2007-6-13 12:36 AM 發表

系呀,但大陸學歷高又有幾多呀,大部份香港人娶的都系高中以下
大陸學歷高有好多,肯定比香港多,我以前都有你既想法,重可以話有少少睇少佢地添,不過自從上去做野之後,都大大改觀,近幾年佢地既進步,使我更加有少少覺得比唔上佢地,點解香港人有d咁既想法呢,可能佢地識個d好多都係出去玩、出去滾識既,我諗都係其中一個原因

前往最後回覆