上一頁下一頁
發新話題

(原創獨家)真正繁體中文版Vista Windows Sidebar for XP(2月1日GadgetInstaller更新)

收藏  |  訂閱
128  82.4k

多谢分享

非常感謝妳噶作品啊.

引用:
原帖由 信天 於 2007-9-23 04:10 PM 發表

我係兩個一齊裝,Winrar最大問題係對檔案名或解壓路徑名好多限制,連檔案名太長都會解壓唔到..!:025: :025:
不失為一個好提議。
7-zip霸超少地方:032:

thx:036:
感激流涕::029:

THANK YOU FOR YOUR SHARE

但是我仍然未能完全使用透明背景,請問點完全100%透明背景?
THX!

請教

唔該,我想問信天兄:
首先,多謝分享
我照你個方法去做,佐係到第二個step果陣,
入面有二個file,有問題的係第一個,果個叫msnml6,
當我dL佢的時候,佢話我電腦有個更加新的版本要我delete左佢,
再裝~
咁我想問可唔可以skip左e個step?_?

我到你提供的link下載了weatherbug
但解不了壓
因它不是解壓檔
是有個小時鍾的圖示

請問何解
因在軟件內的天氣用不到
它說我語言不同
引用:
原帖由 信天 於 2007-9-10 04:19 PM 發表

http://gallery.live.com/results.aspx?c=0&bt=1&pl=1

你下載咗Gadgets後解壓咗佢(解壓縮文件)然後將個文件夾改番做Gadgets個檔案名(連副檔名)例如咁: 香港電台網上直播.Gadget

...

引用:
原帖由 ↓銘‧隆美爾↑ 於 2007-9-28 22:13 發表
唔該,我想問信天兄:
首先,多謝分享
我照你個方法去做,佐係到第二個step果陣,
入面有二個file,有問題的係第一個,果個叫msnml6,
當我dL佢的時候,佢話我電腦有個更加新的版本要我delete左佢,
再裝~
咁我想問 ...
若你已裝有更新版本就可以唔駛裝~~

引用:
原帖由 splai 於 2007-9-29 10:35 發表
我到你提供的link下載了weatherbug
但解不了壓
因它不是解壓檔是有個小時鍾的圖示

請問何解
因在軟件內的天氣用不到
它說我語言不同
http://www.188channel.com/viewthread.php?tid=4707569&extra=page%3D1&page=7

我已經在上一版教咗大家用7-Zip 解壓,同埋你講個weatherbug完全可以正常使用,你係咪唔識設定?

附件

唔該,我想問信天兄:
如何把sidebar完全透明,因在信天兄提到的網止找不到, 請指教!!

thank you very much

thank you very much

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆