上一頁下一頁
發新話題

(原創獨家)WindowBlinds 6.02. build 74 Enhanced多國語言版(1月20日更新)

收藏  |  訂閱
305  78.1k

thank you 信天兄
之但係我跟足你圖入面甘做﹐個start menu都係走晒樣﹐又唔想轉主題....甘可以點??:043: :043:

回覆 #51 Lord_Vader 的帖子

其實呢個係WindowBlinds常見問題,通常係不同語系版本Windows上出現,因為多數設計者都係以英文版為標準,若其他語言Windows用就可能會錯位,另外有D主題會跟埋個explorer.exe,就係要你替換埋個explorer.exe去解決錯位問題,但若電腦水平唔高可能會好麻煩,所以我通常唔會教人咁做,除非裝有兩個Windows就唔同,會易搞好多!
重有就係大圖示同小圖示都係一個問題,好多主題都係以小圖示為標準,若你用大圖示顯示一樣會錯位,或者你先試下改變圖示大小會唔會解決到~~
(重有之前唔記得答你,我全部都係選用微軟正黑體,英文應該都係~~)

附件

好多謝信天大大好詳細甘解釋. thank you thank you
大致上都明晒...之但係好奇怪就係....我本身係用英文window....都走晒樣:028:
同埋我都以經較晒做細圖示...even right click 左start menu 再較埋都係甘:032:

引用:
原帖由 Lord_Vader 於 2007-10-23 00:26 發表
好多謝信天大大好詳細甘解釋. thank you thank you
大致上都明晒...之但係好奇怪就係....我本身係用英文window....都走晒樣:028:
同埋我都以經較晒做細圖示...even right click 左start menu 再 ...
你可以掉番轉用大圖示試下^^

轉過晒都係甘....:043: :043:
莫非真係無計可施??:032:

我第一次用WINDOWS BLINDS..
當我ADD某SKIN個陣..佢話個FILE無.UIS FILE
ADD唔到..
有咩方法可以解決..THX

引用:
原帖由 vicki_919 於 2007-10-23 10:44 發表
我第一次用WINDOWS BLINDS..
當我ADD某SKIN個陣..佢話個FILE無.UIS FILE
ADD唔到..
有咩方法可以解決..THX
留意!路徑名都係一個問題,你試下直接將個wba檔複制到我的文件內至雙click佢!

引用:
原帖由 Lord_Vader 於 2007-10-23 09:00 發表
轉過晒都係甘....:043: :043:
莫非真係無計可施??:032:
再盡人事試下改字型或者字體大小試試~~

引用:
原帖由 信天 於 2007-10-23 12:34 PM 發表

留意!路徑名都係一個問題,你試下直接將個wba檔複制到我的文件內至雙click佢!
THX..已成功了..
但我想知點樣用WINDOWBLINDS CHANGE DESKtop 既icon丫

引用:
原帖由 vicki_919 於 2007-10-23 20:07 發表

THX..已成功了..
但我想知點樣用WINDOWBLINDS CHANGE DESKtop 既icon丫
Stardock IconPackager
http://space.188channel.com/index.php/823320/action_viewspace_itemid_205471

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆