(原創獨家)WindowBlinds 6.02. build 74 Enhanced多國語言版(1月20日更新)

收藏  |  訂閱
28  78.2k

引用:
原帖由 信天 於 2007-10-28 01:47 PM 發表

你改幾大?通常一般主題預設-11,我會改-15,你嫌大可以由-12開始試!試到啱為止!
我改左-15.......   咁通常改幾多最好嫁.....

引用:
原帖由 信天 於 2007-10-28 02:46 PM 發表
幾大最好真係睇你個人喜好,要自己逐個試下至會知啱唔啱自己,同埋留意字體粗幼,你似乎選咗粗體,亦可以試下中等或稍粗!
好ge....知道!!

點解你ge主題戈度ge野會係全透明ge...    定係你個係windows vista???

附件

引用:
原帖由 信天 於 2007-10-28 06:13 PM 發表
因為用咗呢個「自欺欺人」Vista主題,用完你就明~~:071: :071:

http://www.pcjdesktop.cn/view.asp?id=11593
真係得喎:096:    不過我想知點解我用左依個主題後呢  個開始→關機個鍵個位移左少少....有冇辦法可以整返佢啊???

附件

WB6同dreye7.0就有衝突!!  但佢同dreye8.0就冇.......

引用:
原帖由 brian_1224 於 2007-11-3 04:39 PM 發表
多謝信天先,一入wb字修就
或者你用下 WindowBlinds FontMod_original

回覆 #114 brian_1224 的帖子

入面有兩個嫁麻...

我想問一問信天哥哥!!   點解會有時候開得機耐之後會彈左個  EXPLORER.EXE錯誤出黎ge!!   唔係常日都咁...只係一時時咁!!

回覆 #121 信天 的帖子

係埋美化左先會咁嫁咋??

引用:
原帖由 信天 於 2007-10-29 12:16 AM 發表
要修改或更換Explorer.exe檔,最好電腦水平高少少知道自己做緊乜至好試,而且必需要先作備份!

以下只適合繁體中文版Explorer.exe替換!

雙click「Explorer替換.bat」就可完成替換!

http://space.uwants.c ...
我電腦水平只係一般咋!!   但我想知備份係埋淨係備份Explorer檔??  

如果想還原返之前咁樣.... 我紅色字戈d唔係幾明!!  將原來ge explorer放翻入去 雙click explore就得???
引用:
要還原將你原本個Explorer.exe放入去代替,同樣雙click「Explorer替換.bat」就還原~~

路徑:\WINDOWS

同埋:\WINDOWS\system32\dllcache

其實就係移除咗「開始」工能表內「登出」及「電腦關機」文字~~

前往最後回覆