上一頁下一頁
發新話題

Wiikey 1.9g beta update for galaxy...NEW!!!!

收藏  |  訂閱
147  53.0k

感謝閣下的分享

引用:
原帖由 Englishman 於 2007-11-3 07:44 PM 發表

睇完你嘅個案真係覺得莫名其妙? 假日版? 美版就美版, 日版就日版, 硬係唔相信有人會咁無聊整你所謂 " 假日版 " 嚟害人.
其實如其他版友嘅介紹, 用 ISORemover 可以 check 到隻 ...
假日版我都係聽呢到個版友65330307講
咁我的確係原本2.0J,之後燒左隻瑪利奧出黎,更新完就變左半磚,之後再燒左隻65330307所講既正式日版,我入碟都一樣要我更新,更新完都係玩唔到+入唔到SETTING,之後我再UPDATE WIIKEY1.9,之後我入瑪利奧,可以玩到,但依然係入唔到SETTING囉:026:
頭先去GAME鋪問過,佢話有得解半磚,要70蚊,解唔到唔收錢,我就驚佢解唔到再搞到我變左磚咪死火,所以考慮緊:028:

for my experience:

1. i download 日版 mario galaxy from the topic"銀河瑪莉歐 正式日版100% 日版Wiikey可玩了!"
2. insert into my 日版 wii(3.0j), start update, then black screen with "xxxxx001xxxxxxx", my god...半磚???:030:
3. check for solution on uwant, then know about new 1.9g for wiikey:131:
4. immediately download from www.wiikey.com.cn, then burn the iso file with imgburn
5. update the wiikey, then try to play mario galaxy once again:023:
6. yeah...ok wor:036:
7. :098:

引用:
原帖由 nccedu 於 2007-11-3 08:51 PM 發表
日機升了做 3.1J,Wiikey 1.9g beta jap,日版 SMG iso,用 Wii Brick Blocker 更新後變黑畫面!:043: :043: :043:  
real 日版 SMG iso no need to use wii brick blocker wor, only need wiikey 1.9g jap can play for sure

引用:
原帖由 Englishman 於 2007-11-3 07:44 PM 發表

睇完你嘅個案真係覺得莫名其妙? 假日版? 美版就美版, 日版就日版, 硬係唔相信有人會咁無聊整你所謂 " 假日版 " 嚟害人.
其實如其他版友嘅介紹, 用 ISORemover 可以 check 到隻 ...
totally agree with "爬吓文就知點做", it is so important now

小弟又有一問...咁update 完wiley 1.9 之後...reboot 完部機..
再入隻mario galaxy 入去 佢仲叫我update " 本人3.0j
應該如何處置?  thx ^_^

引用:
原帖由 yuenting 於 2007-11-3 22:55 發表
...skip...
頭先去GAME鋪問過,佢話有得解半磚,要70蚊,解唔到唔收錢,我就驚佢解唔到再搞到我變左磚咪死火,所以考慮緊 ...
小弟認為你冇必要使呢筆錢, GAME 舖話有得解半磚可能係幫你部機更新到最新嘅 3.1J..., 既然部機暫時都玩到遊戲, 索性等遲下出新日版 game 果陣用遊戲碟內嘅系統作更新, 睇下解唔解決到個問題再決定有冇需要拎部機去整.

引用:
原帖由 阿恒仔 於 2007-11-4 12:41 AM 發表
小弟又有一問...咁update 完wiley 1.9 之後...reboot 完部機..
再入隻mario galaxy 入去 佢仲叫我update " 本人3.0j
應該如何處置?  thx ^_^
if u make sure yourmario galaxy is jap version, then just go ahead for the update, don't worry la

引用:
原帖由 Englishman 於 2007-11-4 02:24 AM 發表

小弟認為你冇必要使呢筆錢, GAME 舖話有得解半磚可能係幫你部機更新到最新嘅 3.1J..., 既然部機暫時都玩到遊戲, 索性等遲下出新日版 game 果陣用遊戲碟內嘅系統作更新, 睇下解唔解決到個問題再 ...
係...我都諗住等12月wii fit出買正版睇下到時會唔會要更新,既然巴打都咁講,咁都係慳返70蚊先:097:

唔該我已經update 左1.9g 同埋31j.....全部舊game 玩到但係mario galaxy 都係玩唔到....我入左碟係叫我update, update 完後一load 入去就全黑.....
唔該有冇高手教教呀 :043: ~~~

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆