上一頁下一頁
發新話題

Wiikey 1.9g beta update for galaxy...NEW!!!!

收藏  |  訂閱
147  53.0k

我部機係2.2j,wiikey未update
我想問下,up左1.9b后,仲要唔要up埋隻config 1.3嫁?
只係up1.9g得唔得?定係要兩個都要up晒

引用:
原帖由 tsang845 於 2007-11-4 11:31 AM 發表
我部機係2.2j,wiikey未update
我想問下,up左1.9b后,仲要唔要up埋隻config 1.3嫁?
只係up1.9g得唔得?定係要兩個都要up晒
config 1.3 no need la, only 1.9g ok

引用:
原帖由 chose 於 2007-11-4 11:08 發表
唔該我已經update 左1.9g 同埋31j.....全部舊game 玩到但係mario galaxy 都係玩唔到....我入左碟係叫我update, update 完後一load 入去就全黑.....
唔該有冇高手教教呀 :043: ~~~
我都想幫你, 但請回覆以下幾個問題先:

1. 家陣再開機入唔入到部 Wii 機嘅 setup menu? 入到嘅話就會睇到自己部機係唔係已經係 3.1J 系統, 入唔到就肯定部機變咗半磚.
2. 隻遊戲碟係自己燒嘅 DVD 定係正版碟? 係日版定美歐版? 當然一定要係日版!
3. 如果係自己用下落嚟嘅 ISO 燒錄, 有冇用 ISOUpdateRemover 先 check 下個 ISO 檔係日版定其他版本?
4. 要肯定燒錄遊戲碟前個遊戲 ISO 內嘅系統更新檔不要被移除.

再嘗試入 SMG 遊戲碟, 如果仲係問你更唔更新, 千其唔好更新, eject 返隻碟出嚟.
玩唔到可能係 WiiKey firmware 未能成功更新, 細心再爬呢個 post 嘅教學一次, 更新 WiiKey. 緊記個更新檔嘅 ISO 一定要係日版, 用軟件 ImgBurn 或 Alcohol 120% 將個 ISO 檔燒錄落隻 DVD 碟度, 為咗肯定兼容性, 建議用 DVD-R 碟及 4 倍速燒錄, 同樣燒錄遊戲碟最好都係 DVD-R 碟及 4 倍速燒錄.

唔該Englishman 先~~
1. 入到setup 見到係3.1
2. 係燒出來..日本
3. 冇check....但係入左碟去wii 之後係出日文字叫我update...up完之後load 完入game 後就黑晒.....玩其他game 冇事~~~
4. 冇del 到呀

我之後再入 smg 佢冇再叫我update 啦...但都係玩唔到.....
我想問係咪up 左1.9 之後會多左兩個 icon 係wii 桌面家.....我up 完1.9 之後多左天氣個個 icon (我之前有一個天氣 icon係入到去)但新呢個入唔到去, 入到去又係黑左....

禁宜家我係咪要再up 多次1.9 先???
唔該晒:036:

引用:
原帖由 chose 於 2007-11-4 21:00 發表
唔該Englishman 先~~
1. 入到setup 見到係3.1
2. 係燒出來..日本
3. 冇check....但係入左碟去wii 之後係出日文字叫我update...up完之後load 完入game 後就黑晒.....玩其他game 冇事~~~
4. 冇del 到呀

我 ...
我懷疑你隻遊戲碟唔係日版, Wii 更新出日文字只因為你部 Wii 機係日版機, 同你隻碟無關!

再提醒你一次: 未肯定隻遊戲碟係日版前, 唔好按更新! 要更新 Wii 系統最好都係連線上網更新.

如果你已經按照教學一步步咁做都係玩唔到 SMG, 請恕我無能為力...:016:

引用:
原帖由 Englishman 於 2007-11-4 08:47 PM 發表

我都想幫你, 但請回覆以下幾個問題先:

1. 家陣再開機入唔入到部 Wii 機嘅 setup menu? 入到嘅話就會睇到自己部機係唔係已經係 3.1J 系統, 入唔到就肯定部機變咗半磚.
2. 隻遊戲碟係自 ...
!!!Englishman
thx u呀

我入唔到setting畫面,照你咁講,我部機已變了半磚
(我下的應該是日版)
咁現在變了半磚,點救呀,thx u

smg我下了後update了一次,我也update1.9g,再入smg後畫面全黑
其他game能玩
setting畫面入唔到

另外
咁請問邊隻 smg才是真正日版
(之前的我也是在這裏下的)

我3.1j burn左jap iso
入去 update 
initial第2次時出左error <---有冇人出現呢個情況
但佢會繼續行 之後會出紅字update
update完佢會話 reboot galaxy
呢到係等佢自己reboot定係已經可以自己關機
我自己關左機 但之後都係load唔到smg 其他game玩到

引用:
原帖由 Englishman 於 2007-11-4 21:31 發表

我懷疑你隻遊戲碟唔係日版, Wii 更新出日文字只因為你部 Wii 機係日版機, 同你隻碟無關!

再提醒你一次: 未肯定隻遊戲碟係日版前, 唔好按更新! 要更新 Wii 系統最好都係連線上網更新.

如果你已經按照教 ...
唔該~~禁可以放你個隻 smg 俾我下嗎??
俾我試下玩唔玩到呀
唔該晒~~~

我玩玩下...佢彈左d白色字出黎hold住左
我就按咩都無反應啦
點算..-.-
有無可以教下我點做...thx

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆