XP 加入ReadyBoost 優化加速終極策略 EBoostr 多國語言版

收藏  |  訂閱
28  122.1k

引用:
原帖由 Avins 於 2008-1-4 03:02 AM 發表
唔知 P-lll 用唔用得倒呢:097: 多謝先!
我朋友用 Pentium III 448 MHZ + 512 MB RAM , 用左 eBoostr 之後 ,
之前開 windows media player 加 MSN , D 歌會停下停下 ,
依家好左好多 , 平時開好多照片的資料夾都快左

引用:
原帖由 jaro320 於 2008-1-4 10:38 PM 發表
請問樓主大大~這要怎麼破解?
有照著大大的方式走~
可是還是一樣是試用版~
請大大不吝賜教~謝謝囉
安裝程式後請不要立即關機 , 按 Ctrl + Alt + Delete 打開工作管理員 , 1. 選取 EBstrSvc.exe 後 2.按結束處理程序「圖一」, 再將 crack 資料夾內所有檔案 (不是整個資料夾 , 只是裏面的檔案 !)覆制到 Program Files 的 eBooster 資料夾內 ,之後從新開機 .

附件

引用:
原帖由 追星≠趕月 於 2008-1-4 09:45 PM 發表
咁佢仲有咩優化功能架   如:顯示卡....得唔得?
eBoostr 是加速整個系統運作, 要加速顯示卡  , 到以下位置睇下

RivaTuner 超強的顯示卡優化軟體(繁體中文版)
http://www.188channel.com/viewthread.php?tid=5364226&highlight=RivaTuner

附件

引用:
原帖由 追星≠趕月 於 2008-1-5 06:39 PM 發表
點解唔多覺有快到ge?

仲有 你比個個網個d野係唔係免裝?
唔係免裝  !

引用:
原帖由 三分膠 於 2008-1-5 11:23 PM 發表
唔得@@
要用USB 手指 2.0 , 用硬碟會無效 , 因為硬碟同你本身電腦上的硬碟速度一樣  , 所以對系統加速無幫助 , 試下按重新開始快取或馬上建立快取檔案 .  

附件

引用:
原帖由jaro320 ignizZ 於 2008-1-5 發表

感謝大大回覆~有照著大大的步驟下去安裝~
用的也是大大提供的檔案~
裝了數次也是一樣"示範版本".......
真的不知道問題出在那= =

我都係咁,點解copy左crack入邊3個檔案到Program Files>eBooster 資料夾都仲係示範版?
而且個隨機讀取速度係130KB/s低速警告?關唔關usb1.1事?
之前幫幾個朋友裝左都係一剔過 , 再唔得圍有試下在開機時按 F8 , 入安全模式再將 Crack 資料夾內的檔案Copy 多一次到 Program Files 的 eBooster 資料夾內 ,令外有朋友試過用記憶卡會出現低速警告 , 據官方網站發佈 USB 規格為 2.0 .

引用:
原帖由 steven0409 於 2008-1-6 12:59 AM 發表
想問下如果之後如果想用隻手指係咪一樣冇問題照平時咁樣用就得架la?
洗唔洗做其他野??
感謝
如果您的 USB 手指容量夠大 (如 2GB), 還可以分割只使用部份容量作快取 , 如1GB 儲存 及 1GB eBoostr 用 .
如想將手指全部容量 (如 2GB 再次作為儲存用  ,) 先備份好原先在手指內有用的資料然後格式化手指  . 否則無須格式化手指 .

引用:
原帖由 1212156 於 2008-1-6 11:23 AM 發表

我試過,
硬碟都可以,
不過要另外加多一個,
用硬碟無效  , 意思係因為硬碟同你本身電腦上的硬碟速度一樣  , 所以對系統加速無幫助 .  :029:

引用:
原帖由 one_by_one 於 2008-1-12 01:48 PM 發表
板主, 為何開網頁會慢咗? 開機內的 FILE 或 程式就好快, 有沒有解決方法, 謝謝!
唔係喎 :026:  , 唔只開機內的 FILE 或 程式快左 ,
開網頁都一樣快左 :041: !

試真 D :071:

引用:
原帖由 SOHO 於 2008-1-16 12:46 PM 發表
我點解我會咁樣既...
話冇驅動程式..
首先試下按重新開始快取 , 如果唔得試下按馬上建立快取檔案 .

附件

前往最後回覆