XP 加入ReadyBoost 優化加速終極策略 EBoostr 多國語言版

收藏  |  訂閱
28  122.1k

引用:
原帖由 Earl.Cain 於 2008-1-16 01:54 AM 發表
請問,那個隨機讀取速度有什麼作用的?是否速度愈底效能愈低?  附圖
有時仲見過幾十kb/s....
之前我朋友用 Memory Card 代替 USB 手指就試過低速警告 , 或用 USB 1.0 都有機會有低速警告 ,
加速一樣有 , 不過效果就小 D .

引用:
原帖由 wing19502 於 2008-1-17 09:12 PM 發表
安裝完成後檢查版本是示範版本請問這是否破解板
是破解板 , 因試用版得三小時試用期限 :071:

引用:
原帖由 brian_1224 於 2008-1-20 10:09 AM 發表
係唔係隻手指入面一定要冇野?
手指內有其它資料都無問題 ,
例如您的手指是 1GB , 在設定 eBoostr 時可自由分割用多少空間作加速用 ,
例如 512 MB 作加速 , 512 MB 作存放其它資料  

引用:
原帖由 brian_1224 於 2008-2-2 02:27 PM 發表
隻手指係唔係要空既?
手指內有其它資料都無問題 ,
例如您的手指是 1GB , 在設定 eBoostr 時可自由分割用多少空間作加速用 ,
例如 512 MB 作加速 , 512 MB 作存放其它資料

引用:
原帖由 xiaoxiang86 於 2008-2-8 02:04 PM 發表
為什麼我的Cache fill 越來越少%的??
剛剛還掉到0% , 我跑去Remove 再add過,現在才 59% 之前100%的:043:

然後Random Read speed 之前都 9xxxKB/s 現在 6xxxKB/s 而已的???
應該唔使再Remove :041:

快取填充會跟隨使用習慣而改變 ,
Random Read speed 之前有 19600KB/s 現在是 16600KB/s
EBoostr 會自動變您調節 .

附件

圖片 11.JPG (44.07 KB)

圖片 11.JPG

引用:
原帖由 t2950486 於 2008-2-16 03:22 PM 發表
如果我部電腦個USB插頭係1.0
個手指係2.0的話
呢個software係咪冇用?
USB插頭係1.0 加速效果會差 D

引用:
原帖由 〥迪比〥 於 2008-2-22 04:50 PM 發表
如果是1GB手指,應選擇多少MB作快取?(我好少用呢隻手指的)
但佢第一出現低速警告- -"
係咪條手指太廢?而家就無
如第一次設定為 512MB , 如使用數天之後快取填充增加至 100%「快取填充會跟據使用者習慣增加及改變」, 之後可改為 1GB !
現在無低速警告就 OK !

引用:
原帖由 wilson_yung1368 於 2008-2-24 09:24 AM 發表
我都覺得係快左,我用SD 2GB,有無問題,同手指分別大唔大先,有無人可以答我呀。,唔該先。
手指同 SD 分別唔大 , 如果隨機讀取速度有 1000 至 1500 都唔錯 !
我自己隨機讀取有 13533 KB/s .

附件

引用:
原帖由 touz 於 2008-3-5 10:55 AM 發表

我想問一下...示範版本係唔係=試版?
重有示範版本佢有冇實質運行呢?還是真係就咁示範畀我睇佢運行時的動作之類?
示範版本有冇限制或期限?:028:
示範版本只有 三十分鐘 試用期限 !
本版本為破解版 , 無任何限制 ,
加速時右下角時鐘以轉動來表示 ,
我自己開機及開程式大約快 25% 左右 !

...............

前往最後回覆