終於知道國內隱臧來電顯示既號碼

收藏  |  訂閱
8  14.9k

終於知道國內隱臧來電顯示既號碼

終於知道國內隱臧來電顯示既號碼,就係加 96821 於
所打號碼之前,但只限從固網打出(如酒店內或街邊收
費電話)已經小弟上星期測試過~成功避過上邊飯盒偷跳:
但要手機打出打入就要你有兩個飛線漫遊至得喇~一線
飛去大陸手機一線飛去飯盒電話然後再喺大陸打 IDD 返
去另一線(已飛至飯盒),費用相當重皮:mad:

引用:
Originally posted by hkkenxx at 2005-6-10 03:55 PM
96821 ???  如果係大陸d家居固網電話又如何? 可吾以呀?吾該
家居固網電話當然可以 ~

引用:
Originally posted by Ray KK at 2005-6-10 12:29 PM
記得出多張偷跳卡 , 唔係條女 check 你大陸電話一樣死 !

出多張偷跳卡 ~ Sure !!:

引用:
Originally posted by waterhau at 2005-6-10 09:50 PM
呵!還有一點𣎴明白?點飛線?可否說清楚d!
手機打出打入就要你有兩個飛線漫遊至得喇~ 一線
飛去大陸手機準備她打入,一線飛去飯盒電話用來取
代直接打出,然後再喺大陸打 IDD 返HK去另一 線(已
飛至飯盒),費用相當重皮

引用:
Originally posted by 2string at 2005-6-11 12:46 AM
什麼是飯盒偷跳呀
飯盒 = 固定的 or Free of Charge
偷跳 = 逃避責任偷偷放縱自由去進行遊玩

引用:
原帖由 @_@ 於 2005-6-13 01:18 PM 發表
但原來對方是手機並不適用 喎
唔係呀,我咪係喺酒店度打俾飯盒手機架囉
不過跨省既就要再試至知

引用:
原帖由 south5star 於 2005-6-13 02:02 PM 發表
手機有沒有隱藏號碼.起碼沒有那麼覆雜的.
喺國內手機係用唔到隱藏號碼呢個功能架,打唔出架

引用:
原帖由 mercury888 於 2005-6-24 09:14 發表
手机号码隐藏!!!
移动G网在号码前加拨#31#即可
联通C网在号码前加拨*76即可
注:需当地网络支持,部分地区网ಯ ...
係咪真架 ~ 係我就真係愛到你暈

引用:
原帖由 vectoration 於 2005-6-27 08:13 發表

One more thing to HKZHOU.  I tried your method yesterday.  I buy a IC card and try to call my 飯盒 using a local pay phone (I was in Shen Zhen) and my 飯盒 is in CP.  After I dial 96821, it says "Not Allowed" and I cannot make any call.  Did I do anything wrong??
咁即係話跨區(深圳打去常仔)就唔得喇 ~
我只係試過同區(深圳打去深圳)就OK

前往最後回覆