上一頁下一頁
發新話題

意外及終止懷孕/安全期計算/體外射精/性病/收費資料(留意P.2#18的聲明 ; P3法例資料)

收藏  |  訂閱
106  286.4k

我仲有一個問題想問,一直都想搵人幫幫
我唔係好明關於安全期d野
可唔可以舉個例子,一個女仔既月經日子.咁幾時做愛會有bb.幾時做會冇
盡量舉例子,thank you

引用:
原帖由 isvn957 於 2007-8-21 08:19 PM 發表
可唔可以舉個例子,一個女仔既月經日子.咁幾時做愛會有bb.幾時做會冇
其實你有冇睇晒呢個
post?

引用:
原帖由 naughtynaught 於 2007-8-22 02:03 AM 發表

其實你有冇睇晒呢個
post?
有,,,但始終都唔係幾明= =

引用:
原帖由 isvn957 於 2007-8-21 08:19 PM 發表
什麼叫安全期?

坊間流傳說「安全期」即月經前七日和後七日,在這段日子發生性行為就可以成功避孕。事實上,這個說法大錯特錯!要計算「安全期」,須要醫生的協助,為期三個月至半年,每天為婦女量體溫、觀察分泌物、記錄每月經期,才能出一個較準確的安全期。計算安全期的方法對於年輕、生理週期尚未穩定的少女來說尤其不可靠。
請同學注意坊間一些避孕方法的謬誤,緊記要有性行為,就有機會懷孕、感染性病或須要負上法律責任。請凡事三思而後行。

http://w1.motherschoice.org/page ... du_qa#Contraception

你邊度唔明:smile_41:

引用:
原帖由 naughtynaught 於 2007-8-22 10:39 AM 發表

什麼叫安全期?

坊間流傳說「安全期」即月經前七日和後七日,在這段日子發生性行為就可以成功避孕。事實上,這個說法大錯特錯!要計算「安全期」,須要醫生的協助,為期三個月至半年,每天為婦女量體溫 ...
係咪姐唔o係月經前七日和後七日發生性行為就好可能會有bb?

引用:
原帖由 isvn957 於 2007-8-22 04:29 PM 發表

只要有性行為,就有機會懷孕

要計算「安全期」,須要醫生的協助

所以你個問題:應該問醫生:smile_38: :smile_38: :smile_38:

引用:
原帖由 isvn957 於 2007-8-22 04:29 PM 發表

你今年幾多歲:smile_41:

因為年輕的經期不定期的:smile_38:

引用:
原帖由 naughtynaught 於 2007-8-22 06:06 PM 發表

你今年幾多歲:smile_41:

因為年輕的經期不定期的:smile_38:
其實我係男仔黎...

引用:
原帖由 isvn957 於 2007-8-22 11:10 PM 發表

其實我係男仔黎...
咁你明未:smile_41:

引用:
原帖由 naughtynaught 於 2007-8-23 12:35 AM 發表

咁你明未:smile_41:
咁我個講法岩唔岩??

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆