上一頁下一頁
發新話題

自製k-on插曲7/27更新ふでペン~ボールペン~新𡶺 ふわふわ時間合唱版係page2

收藏  |  訂閱
54  7.4k

我都鐘意樓上講既模式,不過對整戈個人黎講系好痛苦既事:095:

引用:
原帖由 失敗的失敗者 於 2009-7-27 06:40 PM 發表 查看引用來源
其實我一直有一個諗法 我知要實現都有d難道
不過都想同大家分享下
係角色碟入面 有一首歌 (Let's GO) 澪同唯 都有一個屬於自己既版本
預計將會出既3隻角色碟都可能有收錄各自既版本
分別係律,紬,梓喵
可唔可能 ...
你班友仔都幾高要求:071: :071: let's go個首得閒先整,呢次就試下你所講既要求,一人一段solo,第三段我冇改過,only 1 2段,又睇下岩唔岩心水:022:
http://www.mediafire.com/download.php?oy3omyamdau

一開頭d音樂左右聲道時大時細真系幾玩野:095:
同埋換人唱太快啦,而且mio偏多(其實大家都鐘意mio把聲吧:071: )
下面有個提議
0:00~0:20 yui
0:21~0:41 mio
0:42~1:11 合唱
1:12~1:43 yui
1:44~2:04 合唱
2:32~3:11 mio
之後就合唱

同埋你次次有新版本都系凌晨發表,你系咁挨得仲未訓定系已經起左身:044:

我就黎整到精神不振:020: ...:020: ...我試下放比你地睇下個效果好唔好je,開頭個度我之前可能手多唔知整左d咩:019: ,你比埋邊度係邊個唱就最好

成個星期都對住一堆線上上下下既頻譜系會精神不振嫁啦:030:
早睡早起身體好呀,兄弟:032:

嘩  真係整左ar:036:  
好多謝你ar
樓主 真係辛苦哂
一直支持你嫁我地(至少我會先la)

經過唔知幾多小時既努力...終於呃到對耳:006: :006: ,整到聽落去冇突然大細聲,有兩個版本,雖然聽落差唔多,但係點都有小小分別:073:
http://www.mediafire.com/download.php?nnzyj3yjdt5

又系整歌到整到凌晨:044:

果然聽聽下獨唱突然變合唱會聽到爆音嚴重
一開頭0:03~0:06既音樂突然細左既- -
1:44~2:04合唱個part好唔齊
終極玩野版1會系2:32~3:11 mio唱個part聽到yui細細聲唱,黎個系米個小小分別- -?
最後既合唱一開頭mio聲蓋過yui,之後唱"ふわふわ時間"個時yui又大聲反過mio:030:

慢工出細火,慢慢汁令首歌,一定好聽過2個人一直合唱
加油呀好兄弟,撐硬你;)

:095: 好耳力...你咪用耳筒聽出黎?...

玩野版既難度真係極高...我可以做既只係調教d音既大細聲仲要唔可以有突然大細聲

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆