截胡次序

收藏  |  訂閱
11  4.0k

截胡次序

如果我出牌"紅中"

1)對家食 混一色對對糊3+3=6番 (咁計先啦)

2)之後下家話 截胡 兩隻正花+碰"紅中"的雞糊  

俾唔俾??點賠??

3)之後上家話 截胡  十三么

咁又俾唔俾??
(没有一炮多響的情況下)

(真的話就非常不幸)

十三么
無截胡呀:043:

13么最大~~~~

唔好玩啦....十三么只係可以搶暗槓...唔代表大晒嫁!!

如果你呢個case, 應該係下家食......2正花+碰紅中已經係3番

咁如果你係打3番起糊佢係可以食的

至於點計, 咪就係收3番打出的金額囉

引用:
原帖由 JoneCheung 於 2009-10-15 01:07 PM 發表 查看引用來源
唔好玩啦....十三么只係可以搶暗槓...唔代表大嫁!!

如果你呢個case, 應該係下家食......2正花+碰紅中已經係3番

咁如果你係打3番起糊佢係可以食的

至於點計, 咪就係收3番打出的金額囉
你個新移民,唔識就返屋企啦,唔好o係度塗毒d真係唔識o既人啦
十三么冇錯係大x晒,因為佢係牌王, 十三么冇得俾人截糊(只可以俾上家的十三么截)

引用:
原帖由 smartcom 於 2009-10-15 05:22 PM 發表 查看引用來源

你個新移民,唔識就返屋企啦,唔好o係度塗毒d真係唔識o既人啦
十三么冇錯係大x晒,因為佢係牌王, 十三么冇得俾人截糊(只可以俾上家的十三么截)
咁係咪細糊(3番)截大糊(6番)成立???

引用:
原帖由 smartcom 於 2009-10-15 05:22 PM 發表 查看引用來源

唔係睇番大少(十三么不計)...食胡次序係下家..對家..上家

我打[馬吊]幾廿年...
我可以好肯定話你知...
十三么牌...坐邊.食乜.任何人都冇得截胡..
除非詐胡~..

引用:
原帖由 小肥肥~ 於 2009-10-27 10:35 PM 發表 查看引用來源
我打[馬吊]幾廿年...
我可以好肯定話你知...
十三么牌...坐邊.食乜.任何人都冇得截胡..
除非詐胡~..

前往最後回覆