上一頁下一頁
發新話題

May & Chochet - 多情薄倖男 Chochet 的“北越沉船" (1,2,3)

收藏  |  訂閱
302  259.5k

回覆 #131 sunray001 的帖子

sunray001 兄,對不起,是我邀請你提供往事資料的,但惹來不必要的爭拗,真的很對不起。:smile_39:

各位朋友,我覺得 Sawatdee兄說得對:「聽故不要駁故」,大家都保持一份風度是否較好呢?

多謝 carskars版主:smile_40:

經己置頂:smile_13:

大家以和為貴好嗎.....

劉华金句.....心善側......到處天堂

.....索既囡囡....在同一時間....拖住幾十隻船....好正常......最重要係.....囡囡自己隻船......肯比邊個brother隻船拖住......答案當然.....只有囡囡自己知.....

.....我從囡囡口中......得知既愛情故事....都有20-30個.....每個故事都是真實存在過.....真真假假....只有囡囡自己知.....

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2007-8-17 07:18 PM 發表
.....索既囡囡....在同一時間....拖住幾十隻船....好正常......最重要係.....囡囡自己隻船......肯比邊個brother隻船拖住......答案當然.....只有囡囡自己知.....

.....我從囡囡口 ...
有誰個囡囡可發揮她的卓越才華,將此中的"酸甜苦辣鹹"諸般動人故事寫它出來,以作風月場中的寶鑑呢?我相信可能比Chochet兄的故事更精彩,但有這樣有膽色的囡囡嗎? :smile_45:

回覆 #135 lwp 的帖子

開闢鴻濛,誰為情種?都只為風月情濃 ...... :smile_44:

引用:
原帖由 lwp 於 2007-8-17 10:06 PM 發表

有誰個囡囡可發揮她的卓越才華,將此中的"酸甜苦辣鹹"諸般動人故事寫它出來,以作風月場中的寶鑑呢?我相信可能比Chochet兄的故事更精彩,但有這樣有膽色的囡囡嗎? :smile_45:
...她的故事絕對精彩.....但囡囡當然冇膽寫出來.....除非佢以後唔想要家用啦.......

引用:
原帖由 Chochet 於 2007-8-3 10:07 PM 發表
北越沉船之《 3 》 。。。為免日後麻煩,故往事所述人物全使用假名

我曾在《望月星辰》一書中讀過一段頗有意思的文字:

愛情、情愛,人之所欲。山無陵,天地合,乃敢與君絕。
山盟海誓的箴言,願我如星君 ...

Chochet 兄來信說: 受了版主和你幫助置頂的鼓勵, 今晚借了同事的新Notebook以極速寫成《北越沉船》第3篇,煩請 lwp兄校對及Post

大家的支持可知道多麼重要!Chochet兄臨飛台北前也要寫出故事的第3段以謝各位。請大家不要吝嗇,給他回帖,讓他開心一下。

我已將文章整理並張貼了,請大家細心欣賞! (記得回帖、交流 ….. ):smile_38:

http://www9.188channel.com/viewthread.php?tid=4913668&page=1&extra=page%3D1#pid97437731

:smile_44: 「微醉銷魂,爛醉傷肝,與囡囡談情說愛跟喝酒一樣,必須要清楚自己的「酒量」。

要跟囡囡甜蜜相戀宜長帶三分盲目;要幸福快樂須間歇七分失聰。   

和囡囡相處必須要有十項全能本領 --- 遷就、包容、屈服、接納、適應、寬恕、諒解、
             妥協、韌力、認命。缺一不可。」

:smile_45:  欲沉船的弟兄們,作好準備沒有?

多謝chochet兄o既分享

不過我覺得chochet兄留戀meow搞到屋企到係meow啲o野又真係有啲唔啱.所以我覺得may燒左meow啲o野都係可以理解:smile_13:

Great and Support !!!
Hope chapter 4 will coming soon !

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆