上一頁下一頁
發新話題

May & Chochet - 多情薄倖男 Chochet 的“北越沉船" (1,2,3)

收藏  |  訂閱
302  259.3k

引用:
原帖由 lwp 於 2007-8-9 01:55 AM 發表
人生苦短,希望大家真的要懂得好好珍惜,因為所有一切,最後都無法留住。
....非常同意.....因為一切最終只剩回憶..........所以隨緣吧.......

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2007-8-9 08:13 AM 發表

....非常同意.....因為一切最終只剩回憶..........所以隨緣吧.......
agree

回覆 #6 Chochet 的帖子

Wait you for a time, please post faster!!!!!!!!!!!!!

support....................

Support!!!!

引用:
原帖由 lwp 於 2007-8-8 07:20 PM 發表
日本戰國時代三個傑出的英雄,有著不同的性格:

「杜鵑不啼,何如?」

織田信長說:「不鳴則殺!」
豐臣秀吉說:「誘其高歌!」
德川家康說:「靜候牠啼!」

杜鵑鳥不啼,只講實利的織田信長便會性急 ...
就正如chochet C兄所講.....同囡囡吵,就算比你嬴....最終失敗者都係自己:smile_42:

所以做織田信長....萬萬𣎴可:smile_44:

引用:
原帖由 wai9593 於 2007-8-9 07:46 PM 發表
就正如chochet C兄所講.....同囡囡吵,就算比你嬴....最終失敗者都係自己:smile_42:
...非常正確....小弟深明此道.....所以我就從來都沒同囡囡嘈過半句....但都試過頂唔順既時候.....我就留下message....擺低鎖匙....就走人.....反而囡囡就變死狗......從此驚左我 lee 隻無聲狗..........

引用:
原帖由 Sawatdee 於 2007-8-9 09:06 PM 發表

...非常正確....小弟深明此道.....所以我就從來都沒同囡囡嘈過半句....但都試過頂唔順既時候.....我就留下message....擺低鎖匙....就走人.....反而囡囡就變死狗......從此驚左我 lee 隻無聲狗. ...
這是否無招勝有招呢?

呢招叫做置之死地而後生:smile_40:

引用:
原帖由 chung201 於 2007-8-9 11:34 PM 發表
呢招叫做置之死地而後生:smile_40:
果然是絕地高招,不過不要隨便出招,很可能會粉身碎骨的啊!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆