May & Chochet - 多情薄倖男 Chochet 的“北越沉船" (1,2,3)

收藏  |  訂閱
27  259.3k

引用:
原帖由 Chochet 於 2007-8-3 10:07 PM 發表
北越沉船之《 3 》 。。。和囡囡相處必須要有十項全能本領 --- 遷就、包容、屈服、接納、適應、寬恕、諒解、妥協、韌力、認命。缺一不可。
....曾睇過一篇文章講....對愛情的認命....其實....這是一種以退為進的革命方式....

....認命了....就不再作浮誇之想....而是付出耐性....腳踏實地循序漸進....不断改進自己....增强自身條件....提升個人質數....進修改進內涵....終有一天發現....真命天子從前未被青睞....只是當年條件未夠而己....

要追捧囡囡並不是難事,但應付圍繞在囡囡身旁的姐妹團則麻煩多事。

...她們是 Team work....師兄們....係獨行俠....點揮得贏....

引用:
原帖由 mwk_h 於 2007-8-19 09:25 PM 發表

仔細看完整個討論, Chochet 兄與 Sawatdee 兄的 EQ 之高, 小弟真是要多多學習, 更要多謝Sawatdee兄之指導.

By the way, 上星期,我忘了與Sawatdee 的士司機朋友appointment, 不好意思.
.....怪唔知個的士佬.....唔採我啦.....原來你放左佢飛機......上星期....做左成日電燈胆.....唔好意思.....都話D姐妹團麻Q煩煩啦.....成日隕我過橋.....D相要遲些先send比你.....

引用:
原帖由 mwk_h 於 2007-8-20 10:53 PM 發表

不好意思, 我真的完全忘記了的士佬, 那天太迷失了....................Sorry...............
而且更要多謝你和你的女朋友作響導, 如果沒有你們, 我真的不知怎算, thanks for you & your gf
相你有空才sent吧
Special thanks for you both again
....記住...你要面對...將會是那團....麻Q煩煩既姐妹....加油....祝你快D畢業.....Sorry...唔記得你個 e-mail....send 多次比我[email protected]

引用:
原帖由 mwk_h 於 2007-8-20 11:11 PM 發表

Thanks for your support! "她"最要好的姐妹好像是那一位......我會加油的
:smile_38: ....佢係最堅既...參謀總司令....佢講一句........好過你講100句......Good Luck......點解個日唔落DD2.....見下囡囡班團員?

引用:
原帖由 lost 於 2007-8-22 01:33 PM 發表
飛左一個星期~一返黎就巳經置頂~good!!!~遷就、包容、屈服、接納、適應、寬恕、諒解、妥協、韌力、認命。呢十樣真係要時間黎修練~

Sawatdee兄~
唔好意思~果次問完你,我就飛左,冇時間去.....我過兩日又要飛....我諗我要下個月先有時間........唔好意思.......
...有心唔怕遲....得閒試完....記得返來出 report........

引用:
原帖由 alhuang69 於 2007-10-11 10:48 AM 發表
我感興趣想知May係點樣子
...........個人主觀............May 樣同身材.............同剛出道時的...........臺灣林熙雷.......好似....大家可以自已幻想下........

引用:
原帖由 alhuang69 於 2007-10-11 10:48 AM 發表
前晚同朋友係厨屋食飯, 老友踫到老朋友泰仔
  個老友是厨師....or.....manager..........

前往最後回覆