想學下買馬方法...

收藏  |  訂閱
13  11.2k

想學下買馬方法...

我想識哂種買法...我睇過有好多種...孖T...又孖寶...又單T....有冇d網址係教人地點樣學呢d買法架...全部都唔識...

引用:
原帖由 mingtai2121 於 2010-2-25 11:34 PM 發表 查看引用來源
我想識哂種買法...我睇過有好多種...孖T...又孖寶...又單T....有冇d網址係教人地點樣學呢d買法架...全部都唔識...
咁樣唔易喎,,,最簡單識佐 w,p先

引用:
原帖由 四眼輝 於 2010-2-25 11:36 PM 發表 查看引用來源

咁樣唔易喎,,,最簡單識佐 w,p先

我曾聽過賭馬有二大論派...(1)陰謀論...(2)純情論...請問二者有何分別...最終邊派會贏錢多亞!
希望版主能深層次d指教吓什么叫[陰謀論]...什么叫[純情論]!

引用:
原帖由 (冷T愛好者) 於 2010/2/27 12:08 AM 發表 查看引用來源

我曾聽過賭馬有二大論派...(1)陰謀論...(2)純情論...請問二者有何分別...最終邊派會贏錢多亞! 希望版主能深層次d指教吓什么叫[陰謀論]...什么叫[純情論]!
我賭馬日子都唔短,但都未聽過什麼(純情論)可以贏錢,同埋要幾純情先贏到錢架,不如師兄你簡單講解吓什么叫[純情論]!  

引用:
原帖由 bb5354 於 2010-3-2 07:21 PM 發表 查看引用來源

我賭馬日子都唔短,但都未聽過什麼(純情論)可以贏錢,同埋要幾純情先贏到錢架,不如師兄你簡單講解吓什么叫[純情論]!  
有冇看過以下篇文...此人應是典型[純情論]投資者...以為隻馬靚就一定要贏...有此心態者多多唔够輸:096:

競賽小組放生白德民 幸運愛駒拉倉抗議 ~

轉載:蘋果日報salangane-books.comy R&hl}8_(Ac
Q_fQ+NK9`(Z
【本報訊】摩廐「幸運愛駒」剛戰配白德民出爭田草1200米,被捧成大熱,此馬向來靠放食糊,但這一仗出閘後白德民竟力留座騎,沿途人馬角力,最終只得梗頸四,賽後馬主梁啓徽炮轟他表現差劣。競賽小組昨晚就白德民的騎法繼續研訊,傳召大摩、白德民問話,而梁啓徽在研訊前則準備了一封信,交予小組,表達他對白德民的不滿。大摩在研訊中說他相當看好「幸運愛駒」的機會,並如此告訴馬主。大摩又出示了他投注「幸運愛駒」的證據,他謂滿意白德民的騎法;而小組一如過往得過問字,指白德民早段已努力令座騎上前,但當時「常山鳳寶」及「霹靂槍」正受到催策,小組謂白德民讓「常山鳳寶」超越「幸運愛駒」的決定是合理。結果小組沒有採取任何行動,一句警告亦欠奉,就此放生白德民。海燕策略研究論壇*nVT(PI

RK,PNU.teAsalangane-books.com對於研訊結果,梁啓徽十分無奈,他坦言早已心中有數,表示已下了決定,安排馬兒日內轉倉,至於由哪位練馬師接手,暫時未有最後決定,不過據知轉東廐的機會最大;過去梁啓徽憑「幸運馬主」與告東尼合作愉快,曾勝國際賽及打比。
0d5^1w.ls(?,jZjsalangane-books.com}|)M lYs!V
除了梁啓徽不滿外,不少馬迷昨晚得悉研訊結果後,亦大感氣結。馬迷麥先生說:「場馬有些擠阻意外係事實,『幸運愛駒』也確實受到『霹靂槍』干擾,不過最令我不滿係白德民直路上騎得太『柔』,絕對可以狠一點。」羅先生則說:「我哋唔係話『幸運愛駒』冇得輸,但隻馬今場排內檔出閘後推兩步就唔騎,實在過份。」

回覆 5# (冷T愛好者) 的帖子

純情論同你打咁大篇白骨文幸運愛駒做馬又有咩關係:025:

岩岩學玩...但係發現左樣好得意既野..想問下...超奇怪!!

跑完一場要等25-30分鐘到先再跑下一場......呢25分鐘到用黎買下一場既賽事....但係次次快開始果陣時既前3-4分鐘到....本身有d買  例如2號馬:  15倍既 冇啦啦就會多一個綠色既格仔  個15倍倍率就會係咁下降....唔係降1或者2....一降或者降到去得番8...或9.0倍到....係要去到最後果幾分鐘先降....但係降到9.0倍到啦....都冇乜野....但係跑果場賽事....岩岩降好多隻2號馬....一定好大機會跑到出黎...1-3名......點降會咁既.....綠色格係代表d咩....同埋..買馬最重要要睇d咩....同埋邊d係好d....例如要睇騎師..之類...

引用:
原帖由 mingtai2121 於 2010-3-4 12:56 AM 發表 查看引用來源
跑完一場要等25-30分鐘到先再跑下一場......呢25分鐘到用黎買下一場既賽事....但係次次快開始果陣時既前3-4分鐘到....本身有d買  例如2號馬:  15倍既 冇啦啦就會多一個綠色既格仔  個15倍倍率就會係咁下降....唔係降 ...
綠色格仔是有大額短時間內投注落飛,,,仲有啡格:046:

咁知唔知點解   次次都係最後果幾分鐘先係會有馬係咁降倍率..但係降完之後..win既機會好大=___=  點睇架d人....

引用:
原帖由 mingtai2121 於 2010-3-4 12:30 PM 發表 查看引用來源
咁知唔知點解   次次都係最後果幾分鐘先係會有馬係咁降倍率..但係降完之後..win既機會好大=___=  點睇架d人....
答你唔到,,通常都係賭馬集團:046:

前往最後回覆