真人真事~我的第一次~~~part24 p.135 11/9

收藏  |  訂閱
7  1.1m

送比樓主既3首劣作o....Rz
苦與痛
   願有你在旁
悲與傷
   願有你安撫
喜與樂
  願有你分享
怒與狂
  願有你體諒
心與神
  願與你結合

這裡是由我們所編織而成的歷史,
殘留著我們的事蹟.
聽 是我們共渡的歡笑聲;
看 是我們共渡的快樂時光;
口 裏訴說著千言萬語;
心 裏總是牽掛著對方!
這些都是別人不能明白的事.
它築在我們的心坎裏.
我稱呼它為————"妳與我的博物館"

能擁抱回憶的人
不管美好的回憶
還是痛苦的經歷
都會好好的珍惜
珍惜你我的相遇
相遇所發生的事
我都一一記著它
期待下一次來臨
能遇上最愛的你

樓主我想知你既故事會唔會寫完,同重有無其他我地唔知既人出場,因為我睇完,有強勁既衝動欲望,想幫e個真事寫首詩,所以我想要樓主同三位女仔中文名最後一個字作為e首詩既重心(我絕對保證一定尊重當事人,同我作完過多一排就會唔記得你地個名,真既)唔知e個無禮同無理既念頭你許唔許可??
好果許可既我會睇多幾篇從樓主既文字理解各位,再用自己感覺到既寫出黎,之後pm比樓主過目,改到樓主滿意為止.....真係好無禮同無理既做法(汗

P.S 學CINDY姐姐話做還做唔好唔顧自己身子,如果樓主係要OT,返學,放學/工返屋企係好累既就唔好寫LU,休息下,病左你重要既人知道左會擔心架MA,反正大家都好比心機甘等,如果得既先一日一篇,唔得既就唔好免強,我知樓主好想快D打哂佢同大家分享,亦都知道大家都想快D知道會發生事,但係大家都見到樓主琴晚成9點幾先返,之後10點幾更新重要寫自己唔想再記起既野,希望各位都體諒下樓主,唔開心既野無人想再記起,真係求下各唔好再促樓主,我相信樓主已經盡力去分享自己既一點一滴,各位失禮了,我多言了(汗

樓主其實我掙扎左好耐先打E個貼,我怕打完會令你困擾,不過希望你原諒我既亂黎(苦笑

引用:
原帖由 forssell427 於 2007-9-10 10:06 AM 發表
各位支持到今時今日,真的令我十分感激。沒有你的留言,真不能一直寫下去。沒想過會有這麼好的反應和回響,我的小小故事能令大家追看下去,實在令我又驚又喜。在這真的謝謝大家~~~~~~多謝
引用:
原帖由 forssell427 於 2007-9-8 07:12 PM 發表
好多謝你既好意,你既文筆我真係拍馬都追唔到。之不過我覺得sen你不如睇完個結局先再送首詩比大家會更好。
你牙,重咩要同我比?送3首劣作係想你睇完開心d,點知反效果,下次你唔開心我都係等d姐姐同妹妹安慰你算lu,好唔開心牙\______/
文筆既野分享都無問題,比較就唔感興趣了,覺得自己好失敗哄唔到人開心,下次見到人唔開心都係唔甘多事lu/0\(鬧完樓主了)

多謝樓主比e個機會我,你真係唔介意我寫完post係e到比其他人睇?有你同你3個愛人既名係到架woo,不過我已家已經大概有樓主對cindy,sara既感覺,不過都重係好幼䘗,sandy就真係至難的業(即係好惡搞)事關甘清純既女仔,身邊到無咩,好難親身體會,為有惡補(汗

p.s 再一次多謝樓主比機會我

樓主係第一個睇得明我個名又叫得岩既人(羅左叫岩我個名隻豬,講笑)

你牙,半工讀留意下自己身體,有得休息就好好甘享受,慢工細貨才是王道,我會等到結局的說

樓主幾時可以比你同你3個愛人既中文名最後一個字,因為有左e四隻字就可以構思,重可以寫完pm比樓主過目睇下有咩要改改(笑

我甘亂黎既諗法,樓主都比個機會我.....(淚

我可唔可以將你篇文放係我xg到比人黎睇

如果我話個3首劣左係偷返黎樓主你信唔信?

引用:
原帖由 forssell427 於 2007-9-10 11:10 PM 發表

邊個話我唔開心?~~~有人甘樂意為我題詩,我點會唔開心呀,比送實質既野更加有義。
我唔介意你張我既故仔post係到(就算你當自己所出我都唔介意,甘樣想別無他意。)有更多人知道故事里甘多個主角我越開心 ...
比人呃左,比人呃左,比人呃左.......原來係個騙局,唔怪得知一直掙扎回唔會好lu xd

你真係信d劣作係我寫?

甘我即刻張條link放上我xg到,雖然我會偷人野,但係我從來都唔會寫甘鬼多字既野,因為我老師同bb話我寫小說,散文爛到爆(淚

2姐妹同一個名....4個字"有夠惡搞",不過唔係問題,有難度先可以寫到更好,成首詩完成左我諗樓主一睇就好明顯分到邊到邊個係寫cindy同sara,因為係從樓主文章中既觀點出發

結局?我等緊幾時第24post會上畫.....慢慢來傾好哂先寫都未遲

p.s不過今日寫xg個時突然諗起第23past你同cindy既對話+我琴日買滑鼠個時個女仔找錢比我個時唔小心點到佢隻手,下意色想捉緊佢隻手,就覺得係樓主對cindy一直既願望就寫左2句野係今日既xg到,樓主會唔會嬲我諗起你女神?唔好溶左我,我都係想寫好d草稿先會記起(汗

引用:
原帖由 forssell427 於 2007-9-10 11:43 PM 發表

你偷野?我諗你唔會做d甘野掛,你甘講我反而想睇睇你寫出黎既野。好期待\
我成日都係d網上愛情小說,散文,貼圖版到流連,見好既就會偷左佢放係舊網上日記到比人睇

我反而驚感覺錯誤因為我此終唔係樓主感受事物既感覺正常會唔同,何況POST有多少誤差,不過靈感有很多,不過未到結局都係寫下草稿甘XD,不過樓主期待就壓力大增@@"

回覆 #1727 forssell427 的帖子

睇黎個天都唔想你PAST24上畫

past24要明日上畫(爆

P.S 1點幾LU好快D去訓lu

e首係將個日既情景化為詩,當然係用左文字上既修飾,有少少唔真實,甘都叫分享下自己既事(大話

窗外輕輕細雨
吹來陣陣雨粉

雨粉落在面上
面感到有些冷

勾起當天的回憶
在傾盆大雨之下

我傻傻的來找你
弄得全身也濕透

你心痛的擁抱我
已令我心動不已

為的只是一條小小的----------------------儲物櫃鎖匙

引用:
原帖由 shd031752007 於 2007-9-11 01:12 AM 發表

無奈 這是gag 來的嗎:smile_38:
我都無搞gag(汗
何止e個都唔叫gag(攤手

引用:
原帖由 a______a 於 2007-9-11 01:11 AM 發表

嘩.. 1陣人地以為我地有野呀:smile_30:
其實我e經覺得你地有d野(逃

引用:
原帖由 SEN.AKIS 於 2007-9-11 01:18 AM 發表
其實我e經覺得你地有d野(逃
引用:
原帖由 a______a 於 2007-9-11 01:23 AM 發表
咁大單:smile_14: :smile_14:
引用:
原帖由 forssell427 於 2007-9-11 01:23 AM 發表
始終紙包唔住火..唉
路人皆見之(笑
你地好好甘面對現實lu(笑

前往最後回覆