上一頁下一頁
發新話題

真人真事~我的第一次~~~part24 p.135 11/9

收藏  |  訂閱
190  1.1m

之前有位師兄講過,話不如張個post移去第二到,大家唔知覺得點呢?!~~~

2位朋友都好快喎@@~~~~~

如果覺得睇到有d累既話,我不如再簡短d拉~~好嗎

唔係有心吊大家引,因為我中文水準有限。要寫到好似小說甘真係幾困難。如果大家有咩意見既,不妨講出黎。可以既話我會去改改。

引用:
原帖由 Bruce_Wong 於 2007-8-27 07:56 PM 發表

咁你都唔去保護你鍾意果條女??仲有,你個head唔係都食緊飯架咩,佢點你返公c做咩呀??分明係....(唔通我有吳會?但係我估野不嬲準,好期待!!)

不過成個故事都超好睇,有時人就係好奇怪,如果叫你就咁凡睇愛情 ...
好多 謝你既評語同意見~~睇黎我下次要再力d寫好佢~~哈
如果我post係第二到,唔知會唔會有甘多人睇呢:smile_41:

引用:
原帖由 。雞包仔。 於 2007-8-28 01:05 AM 發表
樓主玩少陣Final Fastasy CC: Ring of Fates

:smile_40:
哈哈哈~~~~~:smile_40:

當我返到上去,己經比我老闆 連返質問。原來有幾封emai send錯左原本比a公司既比左b公司,呢次真係大大獲。
「我唔理你地2個邊個做錯左,終之我要你今日之內攪惦晒佢。」
我當然就知道係邊個出錯拉,但既然都發生左,只有硬食架姐。sara食完飯上黎,見到我不停甘做都覺得好出奇,因為平時我都無甘準時返到黎。而佢就繼續同"狗公"吹水。本身我要做你咩呢單野已經好唔順,二來下午有好多野要做,我要同佢交帶聲,點知佢就係到同人吹水。
「唔好意思,阻阻你地,sara麻煩你張果到既文件..........」
果條友都好識做甘走左,而我就繼續講
「姐係要我做晒呢到所有野呀?」
「係呀,不過你可以繼續同人吹水既,收工前做晒就走得架拉。岩岩李小姐有d urgent既野要我做,所以其他野要麻煩你拉。」
「ok」~佢雖然ok得好爽呀,但一幅好唔順既既樣囉,但我都費事理佢。
不知不覺,就做到7:30,一早就過左收工時間。而sara成個下午都一樣未停過。
「喂,我今晚有事呀,可以唔可以听先做呀。」
「你鐘意拉,不過有事我唔會揹。」
「喂,你又唔係我阿head,大個甘高甘大咋,我揹未我揹囉。點解要係到受你氣呀。」
佢即時放低左手上既文件係我張枱,拎手袋走人
「呢d未我今朝send既文件.....................」
「係呀,係你今朝比xxx公司既文件。」
我講左個公司名之後,知道發生咩事拉。
呢個時候佢電話響起
「sorry呀,我今晚要ot黎唔到拉。你地玩得開心d拉。」
「唔緊要架喎,你可以去架,我今晚做晒佢未得囉。」
「真架?係未先?」
「係喎,做到今晚11點到姐,不過我听日一定請假,所以又要麻煩你拉。」
「妖......未姐係要我做晒,我今日行黎行去都就累死拉。」
就係甘佢留低左幫手。做到11點幾
「喂你仲唔走?」
「乜你甘笨架,ot到12點後可以calm車錢架嘛,緊係等到12拉。」
「全公司都走晒拉喎,得返我同你咋。甘你慢慢等拉,我走先。」
「喂,你唔係甘呀,要一個女仔係到你好唔好意思架。」(哈,我早知你會甘講)
「甘你姐係想我留低陪你等拉下話。」
「如果有得揀既話果個一定唔會係你囉。」
「甘又係呀,sales dep甘多人比你揀。」
「喂,你唔係甘講野呀。」我一講feel到個氣氛唔係甘好,知道自己講錯野。
「好拉好拉,我落去買野飲,你飲咩呀。」
「啤酒!」無野呀,飲beer@@~~好就同你傻一晚
好快我返到上黎,之後我遞左鑵比佢
「你做咩比我呀。」
「又係你話飲既。」
「邊個叫你頭先甘講野呀,甘賠罪緊係要飲酒架拉。」呢個時候我諗到個好主意哈哈,,,
我之後一口飲左一半
「你話架,賠罪要飲酒,甘今日我同你揹左果單野,係唔係你都要賠罪先。」
「第二樣拉,我唔識飲哂架。我未飲過。」
「唔係呀,甘大個都未飲過。女仔唔可以唔識飲架。如果唔係好蝕低下。」
就係甘大家一路飲一路傾計。佢就問我既情史,我只有張我同sandy既事好簡單甘講一次。
「估唔到你對女仔都幾好架喎,但你同得個女仔一齊心裡又有第二個,cheap左d喎。」
「你唔明架拉,果個女仔對我黎講好重要架。」
「甘你唔追佢,得個講字。」
「我有呀,但我地無可能架....甘你呢,你有無拍拖呀」
佢講到呢到停左無講,仲大啖中啖甘飲
「你唔想講算拉,當我無問過」
一個月前,sara岩岩考完a-lv,有一日同佢朋友行完街。諗住搵佢bf食飯。(佢bf係一個讀緊大學既師兄。之前係同一間中學架,佢話個師兄追左佢好耐,由佢中三追到中五。)點知佢bf話唔舒服。點知返到屋企附近,見到佢bf同個女仔一齊。佢即刻打電話比佢bf拉,佢bf話落左街食野。本來佢想上前問個清楚,但有第三者在場,而且又大街大巷。於是上左佢屋企門口等佢。等左一陣,佢聽到有人返黎,於是搵個地方匿埋(我都唔知點解佢要甘做。)佢睇到佢bf好親熱甘攬住個女仔,行到屋企門口仲鍚係上黎。呢個時候sara點忍都忍唔住,因為佢望到個女仔原來係佢同班既同學兼老死。三個對望,一句野都無講。sara只係一直甘怒"beer"住佢bf。
「對唔住呀sara,你聽我解釋呀。」(係唔係個個男人做錯野都甘講架呢)
之後sara無講野一巴打落佢男友到。但個女仔第一時間推sara落地下。
「你傻架,做咩打人呀。」
「你點解要同我個fd一齊。」
個男仔未講野個女仔已經搶住答
「我話你知拉,第三者係你先真呀。係我地讀中6既時候我地已經一齊左拉。只係之前我地嗌左交,分開左一陣。甘岩果陣你唔知醜甘受媾咋。平時你好巴閉架,扮晒高鬥。你估你係港姐呀,追你幾年都唔理人。但你知唔知點解佢要我唔要你呀。就係有d野我係同你唔同架。我願意比自己鐘意既人,但你呢,2年一齊,連摸都唔比摸。我地既野身邊好多人都知,係你唔知咋。」(呢段說話我完全無更改,全文照寫架。)
講到呢到佢已經講唔到落去,佢點死撐都只係一個女仔。由第一滴眼淚開始就好似收唔到制甘。不停甘喊。
呢個時候我有d不知所措。
「使唔使借個shoulder比你呀,硬就硬左d,不過都借黎喊都幾好架。」本來想講個爛gap出黎舒緩下。不過好似無咩用
於是一手推左佢係我胸口到。心諗死就死拉.........................................

p.s:呢集一樣癈話多左少少,但終於可以話張個故仔交代得7788拉~~~下集會有新展~~~多謝大家支持

估唔到去到第400個回覆~~~~~~~~
真係無諗過會有甘多人睇~~~~講講下一d色倩既野都無,只係講我同身邊既女仔發生既事。希望大家唔會覺得我係到呃人拉@@~

呢2集講左甘多癈話可能悶親大家,但sara係呢個故事裡面係一個好重要既角色。

多謝大家支持~~~

引用:
原帖由 hundasit 於 2007-8-28 08:21 PM 發表

我諗你真人應該幾靚仔
我都想好似你咁
我好普通姐,而且個故仔寫到我好似美女如雲甘。而且,個故仔由頭到尾得三個女仔出現過姐@@甘都算桃花運@@~~~

仲有,我諗我個post要改名做"美莎銅戒毒中心"................

呢個時候,我個心跳得好快甘。好似做左虧心事甘。唔知係唔係睇得電視多,見人地係戲裡面甘做我又甘做。不過呢招真係萬試萬靈喎。佢唔單止無喊,反而仲笑喎。
「喂,你白痴架,講咩個膊頭好硬呀。人地好慘架拉,你識唔識"乙水"女仔架。」
「甘果下我唔知講咩嘛,甘未唯有講下笑,舒緩一下氣氛囉。至少你衣家無喊呀。」但我想佢喊多陣,甘至少可以攬多陣呀。
「你白痴就白痴拉,一句安慰都無。」
「你要人安慰有幾難姐,今日同你食飯果d人搶住安慰你拉。但我唔同喎,至少好專心甘听你訴苦呀。」
「喂,你做咩成日題果班人?哦,我知拉,你係唔係呷醋呀。」
「哈哈,呷醋,呷咩醋呀,你真識講笑。」
「好,甘你答我,你有無諗過追我?!」
我望住佢好認真個樣,一時之間比佢大到我tim。但我點會甘失威呀
「無呀,真係無,排隊都未論到我拉。」
「真係無?你唔好迴避我眼光先得架,你敢膽就望住我黎講。」
「唔係敢唔敢膽既問題.......」
「無膽就無膽拉,無膽鬼。」
喂人踏到上心口,點忍呀
「喂,我都講呢個唔係膽量問題.......」
呢個時候,佢雙手捉住我塊面,我地既塊面近到個鼻尖差唔多惦到甘淨
「好依家講,有無諗過追我。」
我望左佢,佢塊面好紅,平時好高傲既佢變得好小鳥依人甘。我個心跳到好似想跳出黎甘,我心諗,佢係未係到玩緊我呢,我地維持左住呢個動作甘耐,佢個樣都好認真架喎。我地越控越埋,我心諗,唔通唔想鍚我因為我見到佢合埋左眼。既然有甘既機會我點會放過呢,死就死拉。
呢個時候,佢雙手垂低左,成個人軟左甘挨左係我身上。原來,佢醉左%^%$&^%&%&^^%
望望個錶都成12點幾,我只好做護花使者拉。好彩係calm公司架者,因為住香港果邊架,撘的士要成百幾蚊。係的士到佢旭都無旭過,一直挨住我黎訓。一落車,佢己經忍唔住係甘湯。我就同佢講不如返屋企先拉。點知佢話佢未醒,我未同佢係路邊坐囉。佢飲左一罐到姐,就醉到甘,如果遇到今日班狗公我諗溶左佢都唔知點事呀。佢係甘嘔,嘔到無野好嘔既時候。終於醒左d拉,不過我就好似阿4甘,行左好遠先搵到間7仔同佢買水買紙巾~~唉,欠佢甘。
「我無野拉,唔該晒你。」
「唔該就算,至少請我食飯拉下話。」
「請未請囉~~~喂呢件事我無同人講過架,應該話無人可以比我講。你唔好話比人知呀。不過家下講左出黎,舒服晒。」(我可以話比邊個知呀@@?!~)
「ok拉,我咩都唔會講既。」
「甘..............」
「哦?」
佢攬住我條頸,又控到好埋
「甘頭先係公司你想做既野做唔到,衣家比個機會你做埋佢好無?」
喂,你唔係又話玩我呀~~~~~係我遲疑諗緊呢個係唔係trap既時候
「係,白痴仔真係白痴仔。諗下好拉。」
之後一句bye都無講就走人。真係呢個咩女人黎架~~~~~~~
不過算,至少我地關係由惡劣變普通掛,我諗...........................

p.s:下集我既女主角終於出返黎拉~~~

引用:
原帖由 ken3052 於 2007-8-29 05:39 PM 發表
由第一頁睇到呢度.......:smile_27:
sandy個part寫得好好哦
睇到我想喊:smile_40:
?
甘希望到結局果陣你唔會又想喊拉~~~~~

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆